Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ - Προς: Τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αθήνα 30 Οκτωβρίου 2012
Αρ, πρωτ.:174
Προς: Τον Πρωθυπουργό
κ. Αντ. Σαμαρά
Κοινοποίηση: α)Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα β)Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Α)Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την μη καταβολή, προς τους εν ενεργεία Δικαστικούς Λειτουργούς της οφειλόμενης τέταρτης δόσης των αναδρομικών, η οποία καθίσταται ληξιπρόθεσμη την 1-11-2012.
Η διάταξη του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 3867/2010 ορίζει ότι η καταβολή των υπολοίπων (δύο) δόσεων «μπορεί να γίνει και με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου». Από το γράμμα της διάταξης αυτής σαφέστατα προκύπτει ότι ο τρόπος καταβολής είναι καταρχήν με μετρητά, όπως άλλωστε έγινε και με όλες τις προηγούμενες δόσεις, καθώς και ότι (δυνητικά) «μπορεί» να γίνει και με ομόλογα. Επίσης, ουδεμία διάκριση γίνεται ως προς τον τρόπο καταβολής, μεταξύ των εv ενεργεία και των συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών. Άλλωστε, δεν θα ήταν επιτρεπτό να γίνεται διάκριση δυσμενέστερη για τους ενεργεία έναντι των συνταξιούχων, διότι, ως γνωστό, οι αποδοχές των συνταξιούχων είναι συνεπαγωνικές των αποδοχών των ενεργεία.
Παρά ταύτα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ερμηνεύοντας την ως άνω διάταξη κατά τρόπο αυθαίρετο, εδήλωσε, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι, την 24-10-2012, καταβλήθηκε προς τους συνταξιούχους Δικαστικούς Λειτουργούς, το σύνολο της τέταρτης δόσης, σε μετρητά (όπως κατά την άποψή του επιβάλλει η ως άνω διάταξη), καθώς και ότι, προς τους εν ενεργεία ουδεμία καταβολή θα πραγματοποιηθεί, διότι (κατά την άποψή του), η ως άνω διάταξη επιβάλλει ότι η προς αυτούς καταβολή γίνεται μόνο με ομόλογα, πλην όμως ομόλογα δεν θα δοθούν, αφού η έκδοσή τους επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η σκανδαλώδης αυτή δυσμενής μεταχείριση σε βάρος των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση της ως άνω διάταξης νόμου, δημιουργεί πλέον δικαιολογημένα την εντύπωση, ότι ασκείται από το Οικονομικό Επιτελείο εναντίον μας εχθρική πολιτική, με στόχο την γενικότερη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης. Σημειωτέον. ότι σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, προ δεκαπενθημέρου, με την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, είχε διαβεβαιώσει ο ίδιος ότι θα καταβληθεί η τέταρτη δόση των αναδρομικών, χωρίς να κάνει ουδεμία αναφορά, ότι η καταβολή αυτή θα αφορά μόνο τους συνταξιούχους Εάν αυτό είχε αναφερθεί εκ των προτέρων, ασφαλώς θα είχε επισημανθεί προς αυτόν, ότι παρόμοια δυσμενής διάκριση σε βάρος των εν ενεργεία Δικαστών συνιστά σαφή παραβίαση του νόμου.
Εκτιμούμε, κ. Πρωθυπουργέ, ότι δεν είναι δυνατόν να είστε σύμφωνος με τις ως άνω ενέργειες και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει, δικαιολογημένα, έντονη δυσαρέσκεια σε όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς.
Β)Επανερχόμενοι στο σοβαρό ζήτημα των σχεδιαζόμενων νέων μειώσεων του Μισθολογίου μας, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής: Σας είχαμε δηλώσει και κατά την συνάντησή μας μαζί σας, ότι, κατανοούντες την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν ζητάμε εξαίρεση από τις νέες μειώσεις, παρότι το Μισθολόγιο μας έχει ήδη υποστεί το μεγαλύτερο ττοσοστό περικοπών (38%) και παρότι οι αποδοχές μας προστατεύονται ρητά από το Σύνταγμα (άρθρ. 88 παρ. 2). Οι σχεδιαζόμενες, όμως, νέες μειώσεις, οι οποίες και πάλι πλήττουν με το υψηλότερο ποσοστό τους Δικαστές (άνω του 20% κατά μέσον όρο) και φθάνουν έτσι σε συνολικό ποσοστό μείωσης περίπου 60%, δηλαδή σε συνολικό ποσοστό υπερβολικό, και μη ανεκτό, είναι αυτό που προκαλεί την αγανάκτηση των Δικαστών και έχει δημιουργήσει τις δικαιολογημένες έντονες αντιδράσεις τους.
Ζητάμε να εξευρεθεί μία λογική λύση, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η ομαλότητα στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο εμείς, περισσότερο από οποιονδήποτε, επιθυμούμε. Υπογραμμίζουμε ότι το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών ανέρχεται σε 4.000 και επομένως το δημοσιονομικό όφελος από τις νέες μειώσεις των αποδοχών τους είναι σχεδόν μηδαμινό.   Σημειώνουμε,   επίσης,   ότι   σε   όσες   από   τις   λοιπές Ευρωπαϊκές; χώρες επικρατεί οικονομική κρίση, οι μισθοί των Δικαστών είτε δεν έχουν μειωθεί (Γαλλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισπανία), είτε έχουν μειωθεί σε μικρά σχετικά ποσοστά (Πορτογαλία 10% ετησίως, Ιρλανδία από 16% έως 23%,  στην  Ιταλία  πρόσφατα  το  Ιταλικό  Συνταγματικό Δικαστήριο  έκρινε αντισυνταγματική  την  διάταξη  νόμουπου  είχε  επιβάλλει   μειώσεις στις αποδοχές των Δικαστών),  ενώ σε όλες τις χώρες υπάρχει  σημαντική διαφορά μεταξύ του ακαθαρίστου εθνικού μισθού σε σχέση με αυτόν των Δικαστών και τέλος, σε ορισμένες χώρες ενισχύθηκαν πρόσφατα οι μισθοί και η θεσμική θέση των Δικαστών, για να ενισχυθεί η ανεξαρτησία τους, ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά δια του δικαστικού συστήματος (Ρουμανία, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Εσθονία, Γεωργία).
Αναμένουμε, κ, Πρωθυπουργέ, έστω την ύστατη ώρα, η Κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της, για την διασφάλιση της ανεξαρτησίας των Δικαστών και για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Με εκτίμηση
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
Χρήστος Παττανικολάου, Πάρεδρος ΣτΕ
Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ
Ρούσσος - Εμμανουήλ Πατταδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.



Μικτές (Ακαθάριστες ) Μηνιαίες Αποδοχές Από 1-8-2012

Βασικός Μισθός +2 πιδόματα + ρονοεπίδομα όπως αναλύεται κατωτέρω *
Απώλειες
Ποσοστό απωλειών%
Ειρηνοδίκης Δ'
2.199,76
336,28
13,26
Πάρεδρος και Ειρηνοδίκης Γ
2.347,44
361,24
13,34
Πρωτοδίκης-Ειρηνοοίκης Β΄
2.729,12
552,97
16,85
Πρόεδρος Πρωτοδικών και Ειρηνοδίκης Α'
3.426,80
881,36
20,46
Εφέτης
4.181,20
1.233,84
22,79
Αρεοπαγίτης -Πρόεδρος Εφετών
5.191,00
1.616,36
23,74
Αντιπρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου
5.814,00
1.727,52
22,91
Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου                          _
6.138,80
2.175,76
26,17
*Στα παραπάνω ποσά έχει συνυπολογιστεί επίδομα χρόνου υπηρεσίας σε ποσοστό κατά μέσο όρο 4% επί του βασικού μισθού για τους Ειρηνοδίκες Δ', τους Παρέδρους Πρωτοδικών και τους Πρωτοδίκες , 20% για τους Προέδρους Πρωτοδικών , 40% για τους Εφέτες και 60% για τους Προέδρους Εφετών , τους Αντιπροέδρους και τους Προέδρους Ανωτάτου Δικαστηρίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν έχουν συνυπολογισθεί οι μισθολογικές προαγωγές (προσαυξήσεις)

17 σχόλια:

  1. Επίσης δεν έχει συνυπολογισθεί και η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας που στον βαθμό του Πρωτοδίκη με 7ετία όπως εγώ ανέρχονταν στις 4.000 4υρώ περίπου, ήτοι στο 8% περίπου των συνολικών αποδοχών πριν τις μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει - για λόγους που εκείνη γνωρίζει - το δρόμο της εχθρικής πολιτικής απέναντι στους φορείς της Δικαστικής Εξουσίας. Η λύση είναι μόνον μία: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συνταξιούχοι δεν πήραν ολόκληρο το ποσό της τέταρτης δόσης, αλλά ένα πολύ μικρό τμήμα.Το τι θα γίνει με το υπόλοιπο, είναι άγνωστο.Αλαλούμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aς ξέρει η κ. Θάνου, ότι στους συνταξιούχους δόθηκαν ψυχία από την 4 δόση.Ουσιαστικά, δεν έχει δοθεί τίποτα σε κανένα.Ας το ερευνήσει, μέσω των λογιστηρίων.Για να μην κυκλοφορούν ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είμαι υποψήφια για την εθνική σχολή δικαστών, θα δώσω εξετάσεις το 2013,πρώτα ο θεός βέβαια..πραγματικά θα ήθελα να μάθω πόσο είναι ο μισθός του πρωτοδιόριστου Πρωτοδίκη..πόσο ήταν πριν τις μειώσεις, πόσο είναι τώρα και πόσο υπολογίζεται να είναι μετά τις επικείμενες μειώσεις, αν βέβαια αυτό είναι δυνατόν να υπολογισθεί..και με τα χρόνια υπηρεσίας πώς διαμορφώνεται;;ακούω διάφορα ολούθεν και δεν ξέρω τι να πιστέψω..άλλοι λένε οτι ο μισθός ήταν 4000 ευρώ μαζί με διάφορα επιδόματα, π.χ. ταχείας διεκπεραίωσης, άλλοι λένε ότι ήταν 2.500 και τώρα είναι 1.500, άλλοι λένε με τις νέες μειώσεις θα ανέρχεται στα 1.200 ευρω, πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω..δεν δίνω εξετάσεις για τη σχολή σε καμία περίπτωση για τα χρήματα, άλλωστε ήδη από τη δικηγορία οι απολαβές μου ήταν αρκετά καλές, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου εισαγελέας ήθελα να γίνω, ωστόσο θα ήθελα να μάθω από κάποια έγκυρη πηγή τι πραγματικά ισχύει...σας ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζω συγγενείς μου συνταξιούχους, που έλαβαν ολόκληρο το ποσόν της δόσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι το κράτος καταλύθηκε!
    Το Σύνταγμα εξευτελίστηκε.
    οι Υπουργοί δίνουν όσα θέλουν σε όσους και όποιους θέλουν. Αλοίμονο! Θα μας ζητηθούν ευθύνες που τους επιτρέπουμε να πράττουν όλα αυτά. Τρέμω πολύ περισσότερο τις ιστορικές ευθύνες που θα μου ζητηθούν, διότι από την θέση μου επέτρεψα αυτόν τον εξευτελισμό της κοινωνίας μας, παρά την ευθύνη που θα μου αναζητηθεί από τους εκάστοτε "ανωτέρους", επειδή μετέχω στις κινητοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού μεταπηδήσαμε σε άλλο χώρο δεν μας καίγεται καρφί για τους συναδέλφους μας μόλις πριν από κάποιους μήνες. Πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί μεταξύ των όσων ήδη αναφέρεται δεν τονίζεται ρητά η αντισυνταγματική ανισότητα μεταξύ των τριών εξουσιών. Εκτός από τις προσφυτές τις οποίες έπρεπε ήδη να έχουν κατατεθεί και ας ευχηθούμε αυτή τη φορά τα διοικητικά δικαστήρια να μην λησμονήσουν τις συνταγματικές διατάξεις, ας αναφερθεί ρητά ότι απαιτούμε την μισθολογική ισότητα με τις άλλες δύο εξουσίες. Ας γνωστοποιηθούν επιτέλους και οι μισθοί των "λειτουργών" της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με τα διάφορα μπόνους τους και ας στιγματιστούν και αυτοί διότι μέχρι στιγμής το μόνο που φαίνεται είναι ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για τα μισθολογικά. Ας τα μειώσουν αλλά να μειωθούν όλοι οι μισθοί, όχι επιλεκτικά και επιτέλους ας φροντίσει η εκάστοτε κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών των παντάπασι καταναλωτικών αγαθών. Η διπλωματικά μας έχει φέρει ως εδώ διότι όταν έπρεπε δεν αντιδράσαμε...για ευνόητους βέβαιας λόγους της τότε συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ερώτηση: Επειδή δεν μπορώ να το αντιληφθώ από τους πίνακες αυτούς, γνωρίζει κανείς πόσο θα είναι μετά τις μειώσεις ο μισθός του νεοδιοριζόμενου παρέδρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς υποψήφια συνάδελφο: Πρωτοδίκης με 5 ετή υπηρεσία, και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, έγγαμος με 2 τέκνα, λαμβάνει 2.400 ευρώ. Μετά τις μειώσεις που επίκεινται δε γνωρίζω. Αν είσαι από επαρχία, λάβε υόψη τα κωλύματα εντοπιότητας. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω παραθέσει σε άλλο σχόλιό μου ποιες περίπου (υπολογίζω ότι) είναι οι σημερινές αποδοχές ανά βαθμό:
    http://dikastis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7826.html
    σχόλιο της 6 Σεπτεμβρίου 2012 11:32 μ.μ.)

    Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές:
    - Ο Πάρεδρος λαμβάνει πρώτο καθαρό μισθό, αν δεν κάνω λάθος, μεταξύ 1.800 και 1.900 ευρώ.
    - Πρωτοδίκης με δύο έτη υπηρεσία, άγαμος χωρίς παιδιά (μου έχουν πει ότι) λαμβάνει τον μήνα καθαρά (πληρωτέο) 2.200-2.250 ευρώ.
    - Πρωτοδίκης με 9 έτη (μαζί με την παρεδρία) υπηρεσία, που έχει (προ)λάβει την "μισθολογική προαγωγή", λαμβάνει σήμερα από 2.900 έως λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ (ανάλογα αν είναι ασφαλισμένος στο Τ.Ν. πριν ή μετά το 1993).
    - Πρόεδρος Πρωτοδικών (μου έχουν πει ότι) λαμβάνει 3.000 - 3.200 ευρώ, ανάλογα αν είναι έγγαμος, αν έχει παιδιά κλπ.

    Διευκρινίζω ότι πρόκειται για το καθαρό ΠΛΗΡΩΤΕΟ ποσό που λαμβάνεται κάθε μήνα, δηλαδή αφού αφαιρεθεί και η μηνιαία παρακράτηση φόρου, η οποία στο τέλος συμψηφίζεται με τον ετήσιο αναλογούντα φόρο εισοδήματος.

    Εν όψει των μειώσεων που δημοσιεύονται με βάση την πιο πρόσφατη ενημέρωση
    (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4-11-2012, ΔΕΛΤΙΟ 20.00 MEGA της 3-11-2012, http://dikastis.blogspot.gr/2012/08/12-115.html),
    μπορούμε να υπολογίσουμε πάνω-κάτω τις επερχόμενες μειώσεις (αν περάσουν έτσι). Οι απώλειες δηλαδή φαίνεται να είναι 20 ευρώ για τα πρώτα 1.000 ευρώ των αποδοχών μας (μείωση 2%), 50 ευρώ για τα επόμενα 500 ευρώ (μείωση 10%), άρα μέχρι τα 1.500 ευρώ συνολική απώλεια 70 ευρώ, 200 ευρώ για τα επόμενα 1.000 ευρώ των αποδοχών μας (μείωση 20%), άρα μέχρι τα 2.500 ευρώ συνολική απώλεια 270 ευρώ, και 30 ευρώ για κάθε επόμενα 100 ευρώ μετά τα 2.500 και μέχρι τα 4.500 ευρώ (μείωση 30%). Υπολογίζοντας δε ότι αυτές θα γίνουν στις μικτές (ακαθάριστες) αποδοχές, και εφόσον οι κρατήσεις, παρακρατήσεις και εισφορές γίνονται και υπολογίζονται με σταθερούς συντελεστές-ποσοστά, λογικά περίπου ίδιες (σε ποσοστά) πρέπει να είναι και οι τελικές μειώσεις στις καθαρές ("πληρωτέες" κατά μήνα) αποδοχές μας. Με βάση αυτές τις σκέψεις:

    - Ο Πάρεδρος, μετά τις μειώσεις, θα λαμβάνει πρώτο καθαρό μισθό μεταξύ 1.500 - 1.650 ευρώ περίπου.
    - Ο Πρωτοδίκης με δύο έτη υπηρεσία, άγαμος χωρίς παιδιά, θα λαμβάνει 2.000 ευρώ περίπου.
    - Ο Πρωτοδίκης με 9 έτη (μαζί με την παρεδρία, που έχει (προ)λάβει την "μισθολογική προαγωγή", δηλαδή μέχρι και την 8η σειρά της ΕΣΔΙ, θα λαμβάνει 2.500-2.600 ευρώ περίπου.
    - Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών (η «κανονική» προαγωγή, με τα σημερινά δεδομένα, γίνεται περίπου στα 12 έτη υπηρεσίας) θα λαμβάνει 2.600-2.700 ευρώ περίπου.

    Τονίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι δικοί μου υπολογισμοί και εκτιμήσεις, προϋποθέτουν την επαλήθευση της παραπάνω τελευταίας ενημέρωσης και φυσικά ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΜΑΙ για την ορθότητά τους και για το ότι αυτές θα είναι οι τελικές μειώσεις μας, καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που να τους αγνοώ (π.χ. αλλαγή στο ποσοστό ή στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης του φόρου, κάποια άλλη έκτακτη εισφορά ή μεταβολή και δη αύξηση των ήδη υφισταμένων εισφορών κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχόλιο της της 4 Νοεμβρίου 2012 ώρα 6:43 μ.μ.
    4ος στίχος από το τέλος
    ΑΛΛΕΣ (και όχι άλλοι) παράμετροι, εννοούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι από τις κρατήσεις, αυτές που αφορούν παροχές υγείας μένουν ίδιες, ακόμη κι αν μειωθεί ο μισθός (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Οπότε, μάλλον θα είναι λίγο μεγαλύτερο το ποσοστό της μείωσης των ΚΑΘΑΡΩΝ αποδοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά την ανάρτηση "Περικοπή ;% στα ειδικά μισθολόγια για να συμπληρωθούν τα €11,5 δισ." (http://dikastis.blogspot.gr/2012/08/12-115.html) και την τελευταία ενημέρωση (18. 4-11-2012, 21.00 - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), αντιλαμβάνεσθε ότι δεν ισχύουν τα παραπάνω που υπολόγισα και έγραψα για τις μειώσεις. Απ' ότι φαίνεται, οι παραπάνω κλιμακωτές μειώσεις (2%, 10% κλπ.) μάλλον αφορούν άλλα ειδικά μισθολόγια. Το δικό μας αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Και οι μειώσεις που προκύπτουν φαίνεται να είναι μεγαλύτερες. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και με ποιά λογική, οι μειώσεις για τα άλλα ειδικά μισθολόγια είναι μικρότερες (που είναι αν κάνει κανείς τους υπολογισμούς); Επειδή εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, επειδή ο θεσμικός μας ρόλος είναι ήσσονος σημασίας, επειδή οι ανάλογες αποδοχές βάσει του 'λειτουργήματός' είναι κατά την κρίση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (το ένα και το αυτό πλέον) κατώτερες του υπαλλήλου των ΔΕΚΟ και της Βουλής; Η τρόικα μπορεί να καταφέυγει σε δικηγορικά γραφεία (αλήθεια ποιά η νομιμοποίηση αυτων των κυρίων να νομοθετούν)εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όχι για το μισθο μας, αλλά για το σημειο στο οποίο φτάσαμε (όλη η ελληνική κοινωνία) και με δική μας ευθύνη (πολύ καλά τα λέει η κ. Ντελή σε άλλη ανάρτηση). Να πληρώνουν πάντα τα ίδια και τα ίδια υποζύγια επειδή η κυβέρνηση 'αδυνατεί' (με ή χωρίς εισαγωγικά) να εφαρμόσει την παράγαφο 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος και 1) Να μειώσει ανάλογα τους μισθούς των βουλευτών και υπουργών 2) Να πατάξει τη φοροδιαφυγή 3) Να λάβει διαρθρωτικά μέτρα.... Τέλος! Το ποτήρι ξεχείλισε και έχουμε ιστορική ευθυνη γιαυτό. Προκειμένου να ασυδοτεί ο κύριος Τόμσεν και οι όμοιοί του σε μια άνευ προηγουμένου ενορχηστρωμενη επίθεση κατά της ελληνικής κοινωνίας συλλήβδην καλύτερα ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΣ αλλά περήφανος πολίτης παρά φοβισμένο κι εξαθλιωμένο πιόνι των ασυδοτούντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΧΙ κ. 8:21,
    εγώ λέω καλύτερα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ και υπερήφανος Πολίτης, παρά "φτωχός", ταπεινωμένος Δικαστής και εξαθλιωμένος, δούλος Πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ