Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις»


Ο νόμος για τη συμπλήρωση των διατάξεων της σύνταξης και της λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου έρχεται σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για την πορεία του έργου στη χώρα μας, αφού το Κτηματολόγιο αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, σχετιζόμενο άμεσα με την προσέλκυση επενδύσεων και τη συνακόλουθη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού με τις διατάξεις του νόμου προωθείται στο μέγιστο βαθμό η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάθεση και ολοκλήρωση των μελετών κτηματογράφησης έως το έτος 2020, αλλά και άλλων συμβάσεων εκπόνησης μελετών ή παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με το Εθνικό Κτηματολόγιο, όπως η σύνταξη δασικών χαρτών. Παράλληλα, βελτιώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες συναλλαγών με τα Κτηματολογικά Γραφεία, αφού αξιοποιούνται οι σύγχρονες τεχνολογίες ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων, γεγονός που προάγει τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Παρακαλούμε για τα σχόλια σας μέχρι 08/12/2012
Σταύρος Καλαφάτης
Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

http://www.opengov.gr/minenv/?p=4659

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα και ακατάληπτη ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, η διάταξη που ορίζει ως Πρόεδρο της Επιτροπής ενστάσεων (διαζευκτικά με άλλους νομικούς) "συνταξιούχο δικαστικό λειτουργό"!!! Για ποιό λόγο, δεν αντιλαμβάνομαι; Εάν γίνεται για λόγους πείρας, γιατί δεν ορίζεται ένας εν ενεργεία Εφέτης ή Πρόεδρος Πρωτοδικών; Εάν γίνεται για λόγους οικονομίας, μήπως ο συνταξιούχος είναι φθηνότερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ενδιαφέρουσα και ακατάληπτη..
    28 Νοεμβρίου 2012 6:33 μ.μ
    ==============
    Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξ αιτίας της άρνησης πολλών δικαστών να αναλάβουν καθήκοντα προέδρου της επιτροπής, καθώς ο όγκος των ενστάσεων ήταν υπερβολικός και επί προσθέτως έτρεχαν και οι προθεσμίες των δικογραφιών τους. Εκ πείρας σας λέω ότι παραιτήθηκα των καθηκόντων μου διότι δεν προλάβαινα τις υποθέσεις της ανάκρισης (οι οποίες λογικό είναι ότι προηγούνται). Επειδή λοιπόν το κτηματολόγιο αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα, προφανώς στρέφονται στους συνταξιούχους δικαστές. Τώρα αν ρωτάτε τη γνώμη μου, θα σας έλεαγα ότι αξιόλογοι νομικοί υπάρχουν και στους εν ενεργεία δικηγόρους και δε χρειάζεται για μια ακόμα φορά ο νομοθέτης να καλεί από «την εφεδρεία» τους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ