Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Νέο «ψαλίδι» στα βουλευτικά προνόμια

«Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στις «αιματηρές» θυσίες της υπόλοιπης κοινωνίας, για να ορθοποδήσει η χώρα. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διάσκεψης αποφάσισαν να περικόψουν όλα τα καταβαλλόμενα για δαπάνες βουλευτών ποσά, εκτός αυτού της βουλευτικής αποζημίωσης και να μειωθεί κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Σημειώνεται επίσης ότι η  ετήσια εξοικονόμηση -από τις περικοπές από τα βουλευτικά προνόμια των μισθών της Βουλής- θα ανέλθει στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά, κόβονται κατά 20%-25% τα επιδόματα κίνησης και εξοπλισμού γραφείου καθώς και οι ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» (11.11.2012), κάθε βουλευτής λαμβάνει στο χέρι σχεδόν 7.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

1)      Βουλευτική αποζημίωση:  5.780,60 ευρώ η οποία παραμένει ως έχει

2)      Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 1.000 ευρώ ( 935,88 ευρώ για βουλευτές Αττικής και 1.169,99 ευρώ για επαρχίας) - Μειώνεται κατά 20-25%

3)      Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ - μειώνεται κατά 20-25%

4)      Επίδομα κίνησης: περίπου 550 ευρω (από 364 έως 750 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας) - μειώνεται κατά 20-25%

6)      Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: σήμερα ανέρχεται σε 150 ευρώ ανα συνεδρίαση και σύμφωνα με την νέα απόφαση θα μειωθεί κατά 50% δηλαδή πέφτει στα 75 ευρώ.

7)      Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%

8)      Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%

9)      Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό παραμένει ως έχει, αυτό που αλλάζει είναι ότι κάθε βουλευτής θα το λαμβάνει στο χέρι και θα επιλέγει ο ίδιος το διαμέρισμα ή το ξενοδοχείο που θα διαμένει. 

Έως τώρα η τακτική ήταν να προχωρά η Βουλή σε συμβάσεις με διάφορα κεντρικά ξενοδοχεία. Όμως, προέκυψε ότι το κόστος ανα βουλευτή ξεπερνούσε κατά πολύ τα 1.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε τα 2.500 ευρώ το μήνα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2013 θα μειώνονταν και οι μισθοί των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών κατά 40%, όμως η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε η μείωση να είναι της τάξης του 35%. 

Υπενθυμίζεται ότι κάθε βουλευτής δικαιούται δύο επιστημονικούς συνεργάτες. Κάθε συνεργάτης μαζί με τις προβλεπόμενες υπερωρίες λαμβάνει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα. 

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=238368

28 σχόλια:

  1. τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι περικόπτονται περαιτέρω, σε ποσοστό 20% έως 25%, όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών.
    Πρόκειται για τις δαπάνες κίνησης, δαπάνες εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες.
    Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και συνεπώς η αποζημίωσή τους διαμορφώνεται στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν το 2012. Επίσης μειώνονται κατά 35%, από 40% - μείωση που είχε προβλεφθεί με τον νέο Προϋπολογισμό της Βουλής- οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών.
    Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής μειώσεις θα γίνουν και στις υπερωρίες και στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

    www.ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τσιγγούνικες" και με το "ζόρι" οι περικοπές των αποδοχών των βουλευτών και των συνεργατών τους.
    "Στάχτη στα μάτια του κόσμου".
    Κατά τα λοιπά, οι κ.κ. βουλευτές, εξακολουθούν να επιμένουν να είναι οι "πιό ακριβοπληρωμένοι λειτουργοί" της Ελληνικής Πολιτείας.
    Μέχρι εδώ.
    Αυτοί, δεν έχουν την "αρχοντιά" να επιλέγουν να είναι "φτωχοί" βουλευτές.
    Αυτό το προνόμοιο και την ευαισθησία το επιβάλουν "με το έτσι θέλω" στους Δικαστές.

    Ε όχι και να καταντήσουν σαν τους Δικαστές "καθόλου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9) Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό παραμένει ως έχει, αυτό που αλλάζει είναι ότι κάθε βουλευτής θα το λαμβάνει στο χέρι και θα επιλέγει ο ίδιος το διαμέρισμα ή το ξενοδοχείο που θα διαμένει. (Αυτό γιατί θεωρείται περικοπή;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα τι θα πουν οι Δικαστές που έγιναν και στους βουλευτές περικοπές... Γιατί δεν είδαμε πουθενά αγωγές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.28 της 22-11-12, εδώ γελάμε.Αυτό μόνο.Τα νούμερα και με αυτές τις περικοπές, μιλούν μόνα τους....Να κάνουν κι αγωγή.Αυτό θα πει "δεν έχεις το Θεό σου!".

      Διαγραφή
  5. Οι "περικοπές" αυτές στους βουλευτές θα ειναι αναδρομικες?
    Θα ισχύουν από 1η Αυγούστου 2012?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτες τις θυσιες υποβαλλονται οι αιρετοι αυτου του τοπου για το καλο της πατριδος. Μπραβο τους - ευγε. Φωτεινο παραδειγμα για τους πολιτες.
    Αναρωτιομασστε ομως "κυριοι" εαν εχετε καμια επαφη με την καθημερινοτητα των πολιτών μετα και τα εσχατα μετρα που με τις αποφασεις σας επιβαλατε σε αυτους ή αν εχετε καποια επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα. Πολλοι Ελληνες αν οχι ολοι πιστευουν πως οχι δεν εχετε επαφη και αντιληψη των ανωτερω διοτι αν εχετε και συνεχιζετε να πρατετε με αυτον τον τροπο τοτε τεκμερετε ο δολος σας και σας πρεπει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά, κ. Συνάδελφοι,
    οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα.

    Με την σχετική ενημέρωση των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων, αναγκάστηκαν οι κ. Βουλευτές, να "βάλουν το χέρι" και στη δική τους τσέπη. Λιγάκι στην αρχή, αλλά δεν πειράζει.
    Στην πορεία θα προβληματιστούν και αυτοί μήπως πρέπει να προτιμήσουν να είναι "φτωχοί" βουλευτές, για να μη γίνουν "καθόλου".

    Αυτά ως απάντηση στους μίζερους και ηττοπαθείς, δήθεν "λογικούς" και "υπεράνω", συναδέλφους δικαστές και εισαγγελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ποίο λόγο, οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους σε κοινοβουλευτικές επιτροπές πρέπει να αμείβονται επί πλέον κατά συνεδρίαση;
    Η απασχόληση τους αυτή δεν γίνεται στα πλαίσια των καθηκόντων τους;
    Και κάτι άλλο: Πως καθορίζεται η διάρκεια κάθε συνεδρίασης; Μήπως, αν δεν «βιαζόμαστε και τόσο» έχουμε περισσότερες συνεδριάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά "το ψαλίδι",
    ούτε για "νυχοκόπτης" δεν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχι ας μην είμαστε αιθεροβάμονες δεν έχουμε τα ίδια έξοδα με τους βουλευτές...και αν εμείς για να εφαρμόσουμε ένα νόμο που είμαστε υποχρεωμένοι για τούτο πρεπει να έχουμε "αξιοπρεπή" μισθό...ποσο μάλλον αυτοί που τον δημιουργούν χωρίς να είναι καν υποχρεωμένοι ή χωρίς να δεσμεύονται απο κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά τις βαρύτατες μειώσεις των μισθών δεν θα έπρεπε και οι δικαστές που, χωρίς να το έχουν ζητήσει οι ίδιοι, υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους να λαμβάνουν τουλάχιστον επίδομα ενοικίου ή επίδομα κίνησης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mετά το "κράξιμο" που έφαγαν απο τα ΜΜΕ, προχώρησαν σε κάποιες περικοπές, χωρίς όμως να θιγεί η κύρια αποζημιωση. Ο απλός βουλευτής παίρνει πλεον κατά 50% μεγαλύτερο μισθό απο τον Πρόεδρο Α.Π. Το ισότιμο των τριών λειτουργιών σε όλο του το μεγαλείο.
    Η πραγματικη λύση βέβαια δεν θα ήταν να φτωχοποιηθεί ο βουλευτής (ως εγινε με τον δικαστη), αλλα να μειωθει ο αριθμος τους, που ειναι απο τους μεγαλύτερους αναλογικα στην Ευρώπη. Περαν απο τον συμβολισμο, το όφελος θα ήταν μεγαλυτερο (μικροτερη φρουρα, αποσπασμένοι υπάλληλοι κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι οι ....ακριβοπληρωμένοι βουλευτές προέβησαν στις αμυδρές αυτές μειώσεις των αποδοχών τους μετά την οργή των Δικαστών και Εισαγγελέων και για να "ρίξουν στάχτη" στα μάτια αυτών. Όμως και πάλι η ψαλίδα δεν κλείνει. Όταν καλούμαστε να υπηρετήσουμε μακριά από την οικογένειά μας, το ενοίκιο το καταβάλλουμε από τον εξουθενωμένο πλέον μισθό μας. Αντιθέτως, οι ακριβοπληρωμένοι βουλευτές έπαιρναν και θα παίρνουν, πλέον, στο χέρι επίδομα ενοικίου 1.000 € επιπλέον των λοιπών αποδοχών τους. Μήπως, κύριοι Συνάδελφοι, μας ...δουλεύουν εν ψυχρώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΕΝΗ ΠΡΕΝΤΖΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ23 Νοεμβρίου 2012 στις 4:07 μ.μ.

    οι κ.κ. βουλευτές ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τον ηθικό και οικονομικό όλεθρο αυτής της χώρας.ο ελληνικός λαός θέλει να αποδωθεί Δικαιοσύνη για όσα οικονομικά αδικήματα διαπράχθηκαν και να καταλογιστούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Όλοι έχουμε παιδιά να αναθρέψουμε και όλοι ελπίζαμε σ΄ ένα καλύτερο μέλλον.Η αγωνία είναι δεδομένη για όλους εκείνους οι οποίοι δεν καρπώθηκαν ούτε λεπτό του ευρώ και ζουν έντιμα από την εργασία τους, ήτοι για τους βιοπαλαιστές, τους ευσυνείδητους, έντιμους και ενάρετους πολίτες...για τους πατριώτες. Τέτοιο πατριωτισμό αναμένουμε όλοι από τους εκπροσώπους της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας που θα αφορά όλους τους πολίτες και θα μεριμνά γι΄ αυτούς.Για να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα και προοπτική ευημερίας, για τα παιδιά μας, για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπηρέτησα σε επαρχιακό Πρωτοδικείο και είχα οριστεί πρόεδρος στην επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων.Μετά από χρόνια έμαθα ότι υπάρχει διάταξη που προβλέπει ότι αμοίβεται ο εκάστοτε προεδρεύων της εν λόγω επιτροπής.Πήρα τηλέφωνο στο αρμόδιο Υπουργείο.Η απάντηση? Δεν υπάρχει κονδύλι!!!!Τότε η διάταξη γιατί υπάρχει??? Και γιατί όλα τα έξοδα να τα πληρώνω από την τσέπη μου όταν οι αυτοψίες πρέπει να γίνουν σε γειτονικό νησί?ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ανώνυμο 22 Νοεμβρίου 2012 11:56 μ.μ. :ποιές περικοπές έγιναν; Τον μισθό τους τον παίρνουν κανονικά. Κάποια ελάχιστα προνόμοια "κόπηκαν". Οι Δικαστικοί και επιδόματα έχασαν και μεγάλο μέρος του μισθού τους. Οι μόνοι Έλληνες πολίτες που δεν έχασαν μέρος του μισθού τους είναι οι βουλευτές και οι μητροπολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφε
    23 Νοεμβρίου 2012 6:10 μ.μ.

    Ποιά διάταξη προβλέπει ότι αμοίβεται ο εκάστοτε προεδρεύων της επιτροπής επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων?
    Ασκώ τα καθήκοντα αυτά και ενόψει των περικοπών θα με ενδιέφερε να το μαθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ συνάδελφε 26 Νοεμβρίου 9:19 μμ.Πάνε περίπου τέσσερα χρόνια από τότε.Θα φροντίσω όμως να το ξαναψάξω και να είσαι σίγουρος ότι θα σου πώ και τη διάταξη και αν φυσικά ισχύει ακόμη και δεν φρόντισαν να την "εξαφανίσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ψαλίδι και "ψιλό γαζί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν..Η απόφαση ορισμού της ΕΕΔΑ αναφέρει ότι στα μέλη θα καταβάλλεται αποζημίωση με βάση το άρθρο 17 του Ν3205/2003.Αν κανείς σου πεί συνάδελφε ότι αφορά συνεδριάσεις που γίνονται εκτός ωραρίου,πές τους ότι το ωράριο αφορά τα λοιπά μέλη και όχι τον πρόεδρο της επιτροπής.Θυμάμαι πολύ καλά ότι για να πάρουν αποζημίωση και τα άλλα μέλη κάποιες φορές πήγαμε και απόγευμα για αυτοψία.Το ωράριο σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε τον πρόεδρο της επιτροπής,μου το είχε πεί ο διευθυντής δασών.Βέβαια δεν θα πώ τί πήραμε..Μήπως πρέπει η Ένωση να εξετάσει σε κάποια συνέλευσή της και αυτό το θέμα?

    Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλό γράψιμο.Άλλο ένα "ξεκούραστο" σαββατοκύριακο μας περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλ., μετά από έναν πρόχειρο υπολογισμό, και μετά το "ψαλίδι", οι βουλευτές μας, θα λαμβάνουν στο χέρι, γύρω στις 10.000 ευρώ το μήνα, πλέον τη συμμετοχή τους στις επιτροπές (που δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείται ότι δεν είναι και αυτές μέσα στα καθήκοντά τους και αμείβονται έξτρα, ενώ η συμμετοχή η δική μας, σε διάφορες επιτροπές είναι "τιμητική" και δεν αμείβεται και μας απασχολούν και πέραν των δικαστικών μας καθηκόντων με αυτές, μολονότι γνωρίζουν τα προβλήματα και τα κενά στο χώρο της δικαιοσύνης και κατά τ'άλλα πιστεύουν (;;;) ότι θα επιτύχουν επιτάχυνση με "τιμωρητικούς" νόμους) και δεν ξέρω και τι άλλο, συν την υποστήριξη και από δύο επιστημονικούς συνεργάτες, ο καθένας, ενώ εμείς μόνοι μας τραβάμε κουπί και έχει μειωθεί και ο αριθμός των ήδη ελάχιστων δικαστικών υπαλλήλων για γραμματειακή υποστήριξη, που βέβαια δεν γράφουν αυτοί τις αποφάσεις μας, ούτε διαβάζουν για εμάς, όπως πιστεύουν μερικοί, ούτε και αμείβονται κι αυτοί αξιοπρεπώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και αφορολόγητα τα 10.000 ευρώ και κάτι, συν οι έξτρα επιτροπές, έτσι; Και νομίζω για 14 ή 16 μήνες καταβάλλονται, κατ'έτος; Κάνετε και έναν πολλαπλασιαμό και στη συνέχεια επί 300. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ψ Ι Λ Ο Τ Α Τ Ο ΓΑΖΙ!!! Τελικά, "λεφτά υπάρχουν", για να εξακολουθούν να αμείβονται έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσοι Δικαστές υπηρετούν κοντά στο σπίτι τους (εντός 200 χλμ) θα πρέπει να παίρνουν επίδομα βενζίνης ανάλογα με την απόσταση και τις υπηρεσίες τους και όσοι υπηρετούν μακριά από
    το σπίτι τους να παίρνουν επίδομα ενοικίου (500€ τουλάχιστον - με ρεύμα νερό κοινόχρηστα - ο Πρωτοδίκης) και τουλάχιστον ένα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο μετ' επιστροφής το μήνα. Επίσης εάν υπηρετούν π.χ. πέντε Πρωτοδίκες σε ένα Πρωτοδικείο και η μία μένει έγκυος, οι υπόλοιποι, για όσο διάστημα αυτή λείπει και επιβαρύνονται με την δουλειά της, θα πρέπει να παίρνουν επίδομα επιβάρυνσης που θα ισούται με τις απολαβές της Πρωτοδίκη δια των εναπομείναντων Πρωτοδικών. Και τέλος οι Ανακριτές (τουλάχιστον όσοι είναι μόνοι τους) θα πρέπει να παίρνουν επίδομα ειδικών συνθηκών, τουλάχιστον 700€ το μήνα, για την υποχρέωση τους να είναι συνέχεια "απίκο". Αυτά ξέρω εγώ, σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα (π.χ. μοναδικός Προϊστάμενος). Ίσως ακόμα και να απαιτήσουμε να μας καταβληθεί σε χρήμα η ετήσια κανονική άδεια ενός μηνός, που ενώ τη δικαιούμαστε δεν την παίρνει κανένας. Μήπως πρέπει να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση σιγά - σιγά; Ποιος σώφρων άνθρωπος θα πει όχι σε τόσο δίκαια αιτήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για τους Βουλευτές, δεν ισχύει το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει",
    το οποίο, παρότι, θεσπίστηκε το μισθοδικείο, εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν για να ειρωνευτούν τους Δικαστές;

    Γιατί δεν θεσπίζεται και "βουλευτοδικείο", να κρίνει για το ύψος των βουλευτικών αποζημιώσεων και λοιπών παροχών και διευκολύνσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στην απόφαση ορισμού της ΕΕΔΑ αναφέρεται ότι στα μέλη της θα καταβάλλεται αποζημίωση με το άρθρο 17 Ν3205 του 2003.Για τον πρόεδρο της επιτροπής θεωρείται ότι είναι απασχόληση εκτός ωραρίου και δικαιούται της εν λόγω αποζημίωσης.
    Εύχομαι να σε κάλυψα συνάδελφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μετά από αυτές τις ¨¨γενναίες περικοπές¨¨ στα προνόμια των βουλευτών,μήπως θα έπρεπε να προβούμε σε έρανο υπέρ αυτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ