Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου με αφορμή την αναρτηση στον ιστότοπο dikastis απόψεων σχετικών με την λειτουργία της δικαιοσύνης


Με  αφορμή  την ανάρτηση στον ιστότοπο dikastis.blogspot.com   απόψεων  σχετικών με τη λειτουργία της δικαιοσύνης  (και  ανεξάρτητα  από το  γεγονός  της αδυναμίας διάγνωσης  της  ταυτότητας του  συντάκτη τους, λόγω της κατά κανόνα  ανώνυμης  καταχώρισης)  η  Ένωση  Εισαγγελέων Ελλάδος  υπενθυμίζει  ότι  το  δικαίωμα  έκφρασης   από τους δικαστικούς  λειτουργούς  της  γνώμης τους δημοσίως, προστατεύεται  με τη  διάταξη  του  άρθρου  91  Ν 1756/1988, « εκτός  αν γίνεται  με  σκοπό τη  μείωση  του  κύρους της Δικαιοσύνης  ή  υπέρ ορισμένου  κόμματος  άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης».
 
                  Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

        Ο Πρόεδρος   και α.α.
        Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

        Δημήτριος Μητρουλιάς                  Ελένη Σκεπαρνιά
        Αντεισαγγελέας  Εφετών            Αντεισαγγελέας Εφετών                                                

12 σχόλια:

  1. Σχετικά με το περιεχόμενο της επιμαχης επιστολής Πενταγιώτη και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά των συναδέλφων, δείτε στο:
    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=236892
    "Νέες αιχμηρές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Τα μέτρα μού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε» δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι αποδέχτηκε τη σύμβαση ως ανάγκη υπογραμμίζοντας: «Υπέγραψα κάτι που κάποιοι άλλοι έγραψαν».
    Έκανε λόγο για πολιτική απόφασή του, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ και πρόσθεσε: «Δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω- γύρω από την τράπεζα». Τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να βελτιώσουμε τη σύμβαση».
    Ανάφερε ακόμη «η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μάς τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;»

    Χωρίς σχόλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H κατασταση εχει αρχισει να ξεφευγει γενικως..
    ας το λαβει σοβαρα υποψιν του ο φιλος διαχειριστης του μπλογκ, για το μελλον του παροντος ιστοτοπου..
    εγω το εχω προτεινει επανειλημενως..για ενα διαστημα ας λειτουργει μονο το φορουμ, να ηρεμησουν γενικως τα πνευματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη ώστε να εξεταστεί αν έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες

    Ο κ. Γ. Πενταγιώτης φέρεται ότι ανάρτησε στο Διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας διότι «οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια», ενώ κάνει λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων», η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» και επισημαίνει ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της Κυβέρνησης «yes men» που έχουμε».
    Τις απόψεις που εκφράζει το κείμενό του ο κ. Πενταγιώτης φέρεται ότι επικρότησε η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός Β. Μαρσιώτη.

    Οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την πειθαρχική έρευνα θα εξετάσουν εάν οι δυο εισαγγελείς έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή.

    Παράλληλα, ο κ. Τέντες με έγγραφό του ενημερώνει τη Βουλή για την έρευνα που διέταξε και ζητά να πληροφορηθεί εάν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί σε βάρος των δύο εισαγγελέων, εφόσον και εάν θα θεωρήσει ότι οι θέσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι το κείμενο του Πενταγιώτη ούτε υπέρ κάποιου κόμματος προπαγάνδιζε ούτε το κύρος της Δικαιοσύνης μείωνε! αντίθετα το εξύψωνε αφού οι καταγγελίες του έδειχναν ξεκάθαρα ότι για το χάλι του τόπου δεν φταίνε οι δικαστές ή τουλάχιστον μόνον αυτοί, αλλά πρωτίστως η εκάστοτε πολιτεία.

    Εύγε στην Ένωση Εισαγγελέων που με αυτό το δελτίο τύπου σαφώς στηρίζει τον εισαγγελέα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Παν μέτρον άριστον.
    2) Ελευθερία= Έλευσις ορίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε δικαστής και εισαγγελέας οφείλει να γνωρίζει τη νομοθεσία και πολύ περισσότερο αυτή που αφορά την υπηρεσιακή του κατάσταση. Δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί σε τίποτε η ανωτέρω ανακοίνωση. Άλλωστε ο ποντιοπιλατισμός μπορεί να εκφράζεται και σιγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύγε!!! Πολύ δυναμική αντίδραση από την Ένωση Εισαγγελέων για την πειθαρχική δίωξη δύο συναδέλφων. Έτσι θα προστατέψετε κύριοι τον αγώνα μας; Ή να θεωρήσουμε ότι θεέλετε να τον οδηγήσετε στο τέλος του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ "ανώνυμε 10:50 μ.μ." να κάτσεις να ηρεμήσεις μόνος σου, αν θέλεις. Μια χαρά λειτουργεί το blog. Το forum δεν τραβάει επειδή είναι δύσχρηστο. Δεν μπαίνεις γρήγορα και δεν έχει ο κόσμος διάθεση και χρόνο να κάνει περισσότερα κλικ για να ενημερωθεί ή να εκφραστεί. Η πράξη το έδειξε και το απέδειξε. Δηλαδή, γιατί να ηρεμήσουμε; Επειδή όλα βαίνουν καλώς; Ας το κλείσουμε το στοματάκι μας και να δέσουμε και τα χεράκια μας μέχρι την επόμενη ανακοίνωση για μειώσεις, επειδή υπάρχουν κάποιοι ήρεμοι που έχουν δάνεια και οικογενειακές υποχρεώσεις και, παρόλο που δεν τα βγάζουν πέρα, αποδίδουν δικαιοσύνη εντελώς ανεπηρέαστοι! Η καταβαράθρωση, βέβαια, του θεσμού της Δικαιοσύνης, δεν μας ακουμπάει. Θα τη λύσουμε και αυτήν με ήρεμες αγωγές ενώπιον του Μισθοδικείου... Ήρεμα! Και Χαλαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ BLOG ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ), ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ... ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ. ΕΔΩ ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΛΝΕΝΑΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. 10:50,
    είναι γεγονός ότι το blog σ΄ ενοχλεί "τα μάλα".
    Το στοχοποιείς "κανονικά" και δήθεν προσπαθείς να το προστατεύσεις.
    Σ΄ ενοχλεί το "μέλλον του ιστότοπου" και δήθεν "προειδοποιείς" σχετικά το διαχειριστή.
    Ποιός ενοχλείται και γιατί από την ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ των δικαστών, όμως, δεν μας το λες.

    Ηρέμησε εσύ "γενικώς", και αν δεν ανέχεσαι τη Δημοκρατία, έχεις σοβαρότατο πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσεις, αμεσότατα, ειδικά αν είσαι δικαστής.
    Εσύ, "έχεις ξεφύγει" και μας έχεις κουράσει.
    Επιτέλους, αν δεν σ΄ αρέσει το blog, μη το επισκέπτεσαι, και ακόμη καλύτερα θα ήταν να δημιουργήσεις ένα δικό σου, και να εφαρμόζεις τους δικούς σου κανόνες.

    Ο διαχειριστής του παρόντος, άριστα το διαχειρίζεται, με την παράθεση όλων των αντίθετων σχολίων των αναγνωστών, και με μεγάλη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηλεκτρονική ψήφος...μονο αυτή θα αποκαταστήσει την τιμή του δικαστικού σώματος...για να μην μετατραπεί και η Ενωση Δικαστών ένα άλλο απαξιωμένο ελληνικό πανεπιστήμιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύγε στον Εισαγγελέα Πενταγιώτη, που είχε τα κότσια να το κάνει. Αντιθέτως με κάποιους άλλους πρώην δικαστές που μιλάν για κατάργηση του άρθρου 60 του Συντάγματος που θέλει τους βουλευτές να κρίνουν κατά κομματική γραμμή και όχι κατά συνείδηση. Εύγε και στην Ένωση για τη στήριξη. Ελπίζουμε όταν θα τον καλέσουν (όπως και την άλλη συνάδελφο) για το πειθαρχικό, να είναι σύσσωμη δίπλα τους.
    Είμαστε δικαστές, πρώτα απ όλα όμως είμαστε άνθρωποι και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Ο συνάδελφος δεν είχε κομματική χρειά στην επιστολή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ