Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για συνέχιση κινητοποιήσεων

09/11/2012
                           ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                          
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                 Αθήνα, 9-11-2012
                                                                                                                          Αρ. Πρωτ. 182

                                      
                                           



                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας αποφασίσθηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις (με την ίδια μορφή όπως μέχρι σήμερα) μέχρι και την 21η -11-2012.


    Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου                                              Γεώργιος Μανωλίδης

      Αρεοπαγίτης                                                                  Πρόεδρος Εφετών

35 σχόλια:

  1. Ντροπή! Από πού κατάλαβε η ομάδα της μειοψηφίας ότι η ΓΣ τους έδωσε ποτέ εξουσιοδότηση να σκεφτούν για τη λήξη των κινητοποιήσσεων; Τι αντιπρότειναν; Να δίνουν από τους μισθούς τους, που παραμένουν υψηλοί, σε όλους τους άλλους που ήδη φτάσαμε σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο; Ή κάποια λύση στυλ μισθοδικείου που μπορεί -δηλαδή δεν είναι σίγουρο- να ευδοκιμήσει όταν θα έχουμε εξαϋλωθεί; Αλήθεια, αν ο κ. Αθανασίου είχε παραμείνει στην Ένωση, πώς θα αντιδρούσε; Μάλλον άχρηστη η ερώτηση...
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραπέμπω σε άρθρο της Ημερησίας που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτιο.Πρωτοδιοριζόμενη καθαρίστρια στη Βουλή 1.900 ευρώ το μήνα ΚΑΘΑΡΑ!!! Κατά μέσο όρο οι μισθοί των υπαλλήλων 3000 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ!!! Το 2010 το μόνιμο προσωπικό της Βουλής 1340 άτομα.Γνωστός μου Πρόεδρος Πρωτοδικών με τις νέες μειώσεις και με στεγαστικό δάνειο που του κρατούν από το μισθό του για να πάρει ένα διαμέρισμα 95 τμ να βάλει την οικογένειά του, 2000 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ!!! Συγχαρητήρια στην εκτελεστική εξουσία!! Εγινε όντως εκτελεστική.Και λύστε μου την απορία.ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. persona non grata. Ποιός είναι για το δικαστικό σώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η υποθεση εγινε η ζωη μου ο θανατος σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως είναι δυνατό να μάθουμε ποιά είναι η αιτιολογία που προέβαλαν τα έξι μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ, τα οποία ψήφισαν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων; Μάλιστα θα ήταν σκόπιμο προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνέδελφοι αναγνώστες της ιστοσελίδας, σε όποιο σημείο της επικράτειας και αν βρίσκονται, να μας γνωστοποιηθεί αυτή όπως καταχωρήθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης για να διαπιστώσουμε τόσο τα γιατί, όσο και το τι προτάθηκε προς αντικατάσταση της εφαρμοζόμενης λύσης.Επίσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φρονώ ότι είναι επιβεβλημένο να συγκληθεί κατά το καταληκτικό χρονικό σημείο των αποφασισθεισών κινητοποιήσεων ( 18 έως 20 Νοεμβρίου), νέα έκτακτη γενική συνέλευση, για να προσδιορίσει τη συνολική κατεύθυνση του αγώνα μας.Πάντως η εγκατάλειψη των κινητοποιήσεων, σε όποιο εργασιακό χώρο, όποιας μορφής και αν αυτές είναι, τη χρονική στιγμή που λαμβάνονται τα επαχθή μέτρα, μοιάζει ή με άνευ όρων παράδοση ή με ξεπούλημα του αγώνα.Θα περίμενα μια μια υπεύθυνη στάση έναντι των συναδέλφων τους που τους ψήφισαν από τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά για όσους σχολιάζουν στο blog του Πρώτου Θέματος.Εύγε που πέσατε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε αγαπητοί μου!Αλλά μιάς και έτσι θέλετε να μιλάμε... Οι συγκρίσεις ειδικά με εκπαιδευτικούς πολύ μου αρέσουν.15 ημέρες διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα,τρείς μήνες το καλοκαίρι,ιδιαίτερα μαθήματα..Εχουν άραγε όλοι αυτοί που φωνάζουν το κουράγιο να κάτσουν 12 ώρες σερί σε μιά έδρα και να είναι Δικαστές και ψυχολόγοι ταυτόχρονα? Εμείς αγαπητοί μου δίνουμε εξετάσεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ελεγχόμαστε και από τη συνείδησή μας και από τους ανωτέρους μας! Στις δικές σας ΕΔΕ ισχύει το ίδιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Δικαστές έχουν δίκιο που απέχουν .Αυτό θεωρώ σαν ,μη νομικός ,πολίτης .Η Εκτελεστική και η Νομοθετική Εξουσία παραβιάζουν το Σύνταγμα ,μειώνοντας τις αποδοχές των Δικαστών πολύ περισσότερο από τις αποδοχές των δικών τους εκπροσώπων .Δεν υπάρχει σύγκρουση ως πολιτών των Δικαστών ,με τους πολίτες που εκπροσωπούν τις άλλες δύο εξουσίες ,αλλά σύγκρουση της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ με την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ και την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ .Είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ γεγονός και ΔΕΝ προβλέπεται από το Σύνταγμα .Νομίζω ότι έχουν δίκιο οι Δικαστές που απέχουν .Επίσης επειδή οι 153 Βουλευτές παρέβησαν το καθήκον τους κατά το άρθρο 259 ΠΚ ( υπάρχει γνωμοδότηση στα Ποινικά Χρονικά του 1955 ότι και οι Βουλευτές υπάγονται στη διάταξη αυτή ,όπως άλλωστε και οι Δικαστές )καιμάλιστα διέπραξαν ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ αφού αφαίρεσαν ποσό άνω των 73000 ευρώ από τις αποδοχές των Δικαστών ,θα μπορούσε ( θεωρητικά βέβαια, στην Ελλάδα ! ) η Δικαστική Εξουσία να διατάξει την ΣΥΛΛΗΨΗ των βουλευτών αυτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πρέπει να ξανανεβούμε στην έδρα "με την ουρά στα σκέλια". Ο δικαστής, αφού πρέπει να έχει "καθαρό μέτωπο", δικαιούται να βαδίζει περήφανα, με το κεφάλι ψηλά.
    Συνεχίζουμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και 1 χρόνο να γίνετε απεργία δεν αλλάζει κάτι αυτή δεν είναι η λύση.... απο την στιγμή που βγήκε απόφαση του ΑΠ ας χρησιμοποιηθεί η απεργία που κολάει δεν καταλαβαίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7036%3A8-q-q&catid=4%3A2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήθελα κύριε διαχειριστή του blog να σας επισημάνω ότι ήδη δύο Εισαγγελείς διώκονται πειθαρχικά για δημοσίευση επώνυμων σχολίων στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω στην περίπτωση που δεν είστε διατεθειμένος να παραστείτε ως μάρτυρας υπεράσπισης των συγκεκριμένων φυσικών προσώπων να μην επιτρέπετε στο μέλλον τη δημοσίευση επώνυμων σχολίων καθώς προφανώς αυτό εκτιμάται άνωθεν ως ανάρμοστη συμπεριφορά. Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα στο χώρο. Οι έξι συνδικαλιστές που ψήφισαν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων προφανώς δε διακατέχονται από αισθήματα συμπαράστασης στο συνάνθρωπο δικαστή που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ταυτόχρονα καταβάλει 8,5 ευρώ μηνιαίως από τις μειωμένες αποδοχές του ως εισφορά στην ένωση δικαστών και εισαγγελέων. Αλήθεια η μηνιαία αυτή κράτηση πότε θα μειωθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα ακόμη και εάν προτίθεντο να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές, τώρα πια δεν πρόκειται, γιατί απλούστατα τους έθιξαν τον εγωισμό. Μια δράκα (που λέει ο λόγος βέβαια, αφού υπερβαίνουν τους 1.200) προκλητικά προνομιούχων και βολεμένων, διορισμένων από το παράθυρο με κομματικά ρουσφέτια (βλ. υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων) μόλις ένιωσαν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους και οι αργομισθίες κάποιων εξ αυτών, στήλωσαν τα πόδια για επτά (7) λεπτά επικαλούμενοι παραβίαση του Συντάγματος και, ω του θαύματος, κοτζάμ πρωθυπουργός, υπουργοί και υφυπουργοί στάθηκαν σούζα. Αυτοί δηλαδή είναι πιο μάγκες από τους δικαστές, τους οποίους εξαθλιώνουν και περιθωριοποιούν με τις σημερινές περικοπές, αλλά και εκείνες που θα ακολουθήσουν σε λίγους μήνες; γιατί όποιος δικαστής πιστεύει ότι οι τωρινές θα είναι και οι τελευταίες, ας είναι άξιος ο (πενιχρός πλέον) μισθός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών θεωρεί, πιστεύω, αδήριτη και αναπόφευκτη ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με επαναλαμβανόμενες στάσεις, όπως μέχρι σήμερα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν με το αντισυνταγματικό μνημόνιο ΙΙΙ σε βάρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΩΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περιμένω να δω αν η Ε.Δ.Ε. έχει "κότσια" ή όχι. Η κ. Φωτεινή Πιπιλή γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και λέει πως πήραμε από 150.000,00 ευρώ. Περιμένω αντίδραση άμεση και όχι φυσικά . . . μια επιστολή που μόνο οι αναγνώστες του site θα διαβάσουν ενώ αυτή μας διασύρει χωρίς επίπτωση καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 4:56 μ.μ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ... ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ( ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ; ) ΑΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ...!!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ,
    ΟΙ ΑΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΕΝ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ;
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΗ ΑΠΕΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙς ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ. ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟ. ΟΧΙ 15.000 ΕΥΡΩ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ 1.500 Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί κύριοι συνάδελφοι, σας διεύψευσε το δ.σ. και θέλετε πάλι συνέλευση, δεν συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και μάλιστα με πρόταση της πλειοψηφίας του δ.σ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είστε ικανοποιημένοι, που μια άτεγκτη εκτελεστική εξουσία μας εξίσωσε να μην πω με τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για την κ. Εφέτη, που δημοσίευσε επώνυμα τις γνωστές απόψεις της σε άλλο διαδικτυακό τόπο, πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας (protagon),
    έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι Εισαγγελείς που αναφέρετε πιο πάνω,

    διώκονται πειθαρχικά
    επειδή θωρήθηκε ανάρμοστη συμπεριφορά η δημοσίευση επώνυμου σχολίου στο παρόν Blog, ή γιατί κρίθηκε οτι οι απόψεις τους, που δημοσίευσαν επώνυμα, συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά;
    Έχει μεγάλη διαφορά.
    Οι άνω πειθαρχικές διώξεις, έγιναν αυτεπαγγέλτως από τον επιθεωρητή ή κατόπιν αναφοράς (επώνυμης ή ανώνυμης) κατ΄ αυτών; Και αυτό έχει σημασία.


    Τέλος, γιατί να παραστεί ως μάρτυρας, και μάλιστα υπεράσπισης, ο διαχειριστής του Blog, για τις απόψεις άλλων "φυσικών προσώπων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εχουν δικιο οι δικαστες να αγωνιζονται !η τροικα μας εχει ισοπεδωσει!πρεπει επιτελους να μπει ταξη!η ελληνικη δικαιοσυνη κανει το καθηκον της και πρεπει να συνεχιζει να αγωνιζεται για μια καλυτερη ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχει πράγματι στην Ελλάδα? Αν υπάρχει,ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συμφωνούν με την επιχειρούμενη κατάργηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης? Η Ένωση δικαστικών λειτουργών του ΣΤΕ γιατί δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των άλλων δικαστικών λειτουργών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αναφερόμενος στο συσχολιαστή της 4:01 μμ έχω δύο παρατηρήσεις, μία αστεία και μια σοβαρή.
    Το σχόλιό σου αγαπητέ συνάδελφε μου θυμίζει τα τηλέφωνα στο στρατό που επάνω έγραφα «ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΚΟΥΕΙ».
    Καθένας νομίζω ότι έχει επίγνωση των συνεπειών όσων γράφει. Συνεπώς το να θέλεις το διαχειριστή του blog να παίζει ρόλο δικαστικού συμπαραστάτη, τουλάχιστον αδικεί όσους είχαν το θάρρος να γράψουν επωνύμως, αφού τους κάνει να φαίνονται ως άτομα που έχουν ανάγκη τον «μπαμπά τους και τη μαμά τους» μήπως και κάνουν καμιά ζημιά, αφού τα ίδια δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τώρα αν ο διαχειριστής κλιθεί ως μάρτυρας, νομίζω ότι είναι θέμα δικό του και θεωρώ ότι και αυτός ενεργεί έχοντας γνώση των πραττομένων του. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν με το σχόλιό σου προσπαθείς να προφυλάξεις ή να «νουθετήσεις» το διαχειριστή. Εύχομαι το πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕΣ Κ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΤΕ ΤΑΜΠΟΥ!! Ελπιζω ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ! ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωστε υπαρχουν πειθαρχικες διωξεις σε βαρος Εισαγγελεων επειδη εγραψαν επωνυμα στο παρον μπλογκ.
    Προσωπικα δεν με απασχολει εαν διωκονται μονο και μονο επειδη εγραψαν, ή επειδη διατυπωσαν συγκεκριμενη αποψη.
    Αμφοτεροι οι λογοι ειναι θλιβεροι, για να μην πω τιποτα χειροτερο.
    Το επομενο ειναι να βαλουν καποιοι τον Σφακιανακη της Διωξης Ηλεκτρονικου Εγκληματος να βρει τα ηλεκτρονικα ιχνη και των ανωνυμων.
    Προσωπικα άλλο με απασχολει.
    Η δίωξη έγινε κατόπιν αναφορας?
    Αν ναι, πρεπει ΑΜΕΣΑ να γινει ευρεως γνωστο το ονομα του αναφεροντος. Αν ειναι ανωνυμη, επρεπε να εχει πεταχτει στα σκουπιδια.Το λεει ο νομος πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι πειθαρχικές διώξεις προφανώς έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο των σχολίων (αμφισβήτηση του πολιτεύματος, έκφραση πολιτικών και κομματικών απόψεων, υβριστικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος λειτουργών του πολιτεύματος όπως είναι και οι βουλευτές) και όχι με αυτό καθαυτό το γεγονός της δημοσίευσης επώνυμων απόψεων, που όταν εκφράζονται ευπρεπώς και με επιχειρήματα, κάθε άλλο παρά πειθαρχικό αδίκημα μπορεί να θεωρηθεί. Επομένως, ας μην δημιουργείται παραπληροφόρηση ούτε να στοχοποιούνται και άλλοι συνάδελφοι, που εξέφρασαν τις απόψεις τους με θάρρος αλλά και με ευπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το ότι οι πειθαρχικές διώξεις έγιναν "προφανώς" για το περιεχόμενο το σχολίων, το γνωρίζεις ή το υποθέτεις;
    Γιατί, πολλά που μέχρι τώρα θεωρούσαμε "προφανή", φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ένα και μόνο θα πρέπει να είναι να σχόλιο όλων για τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των Εισαγγελέων: ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Που είναι οι διώξεις εναντίων όσων μας κατασυκοφαντούν καθημερινά. Προσβολή θεσμού να θυμίσω σε κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Από όσο γνωρίζω στη μία περίπτωση η πειθαρχική δίωξη δεν έγινε κατόπιν αναφοράς. Και ασφαλώς έχει να κάνει με το περιεχόμενο των σχολίων. Ωστόσο, ποιός θα κρίνει κάθε φορά ποιες απόψεις εκφράζονται ευπρεπώς και ποιες αποτελούν πειθαρχικό αδίκημα; Μήπως με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να φιμώσουν όλους όσους εκφράζονται επώνυμα και, κατ' επέκταση, μήπως επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα για το πως θέλουν τους δικαστές: Σκυφτούς, δειλούς και ανώνυμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε αυτό το blog έχουν δημοσιευτεί δεκάδες επώνυμα σχόλια και απόψεις. Πολλοί δικαστές έχουν αρθρογραφήσει και σε άλλες ιστοσελίδες (υπέρ και κατά της αποχής). Δεν τους ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις και ούτε θα μπορούσε να τους ασκηθεί τέτοια δίωξη. Οι διώξεις είναι δύο και η αναδρομή στις αντίστοιχες επώνυμες τοποθετήσεις βοηθά τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μηπως θα επρεπε καποια στιγμη, να μαθουμε ΠΟΙΟΙ διωκονται πειθαρχικα και βεβαιως για ΠΟΙΑ σχολια?
    Δεν εχει νοημα να μιλαμε στον αερα.
    Αν καποιοι ξερετε, και αφηνετε να υπονοηθει οτι μαλλον καλά τους κανανε, τοτε να μας πειτε για ποια σχολια προκειται.
    Εγω παντως, εδω και πολυ καιρο, δεν εχω δει κανενα επωνυμο σχολιο το οποιο κατα τη γνωμη μου να επισυρει πειθαρχικη ευθυνη.
    Και υποθετω και κατά τη γνωμη του διαχειριστη του blog, διαφορετικα δεν θα επετρεπε την αναρτηση του.
    Λοιπον? Ξερει κανενας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. διαβασμενος ο σχολιαστης 13,11. Κ 12.01 μ.μ.ξερει και τον λογο των διωξεων και απ οτι εμμεσως συναγεται θεωρει τους διωκομενους μη ευπρεπεις.για να σας λυσω τις αποριες κινηθηκαν αυτεπαγγελτα απο τον εισαγγελεα του αρειου παγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προσβολή θεσμού; Σε ποιο άρθρο του ΠΚ ή της ειδικής ποινικής νομοθεσίας προβλέπεται αυτό; Η περιύβριση αρχής έχει καταργηθεί και όταν συζητούνταν η επαναφορά ανάλογης διάταξης ξέσπασε το παραδικαστικό, οπότε δεν το ξαναέθεσε κανείς. Άλλο το de lege lata και άλλο οι de lege ferenda επιθυμίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις όλοι μαζί ενωμένοι ως την τακτική ετήσια γενική συνέλευση που, όπως ακούστηκε, θα γίνει στις 1-12-2012.Εκεί να αποφασίσει η γενική συνέλευση για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών μας. Καμία εξουσιοδότηση στο Δ.Σ.. Και κάτι ακόμη : Οποιος κάνει σχόλιο στο Blog, να αναλαμβάνει και την ευθύνη όσων γράφει. Να μην αναθέτουμε στο διαχειριστή την υποχρέωση να ελέγχει όλα τα κείμενα και να μην αναρτά όσα από αυτά είναι ή θεωρεί ότι είναι ακατάλληλα κ.λπ., εκτός αν έχει τέτοια υποχρέωση, δεν ξέρω... Κάποιοι τον κατηγόρησαν ακόμη και για λογοκρισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ