Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα με θέμα τα προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Ν. 4039/2012

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος συνδιοργανώνει με την  Πανελλαδική  Φιλοζωική  και Περιβαλλοντική  Ομοσπονδία    το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17.00, στο αμφιθέατρο « Ι. Δρακόπουλος» κεντρικό κτίριο του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών  στα  Προπύλαια,  ημερίδα  με  θέμα : « Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή . Προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Ν. 4039/2012 »
     Κατά τη διάρκεια της Hμερίδας θα εξεταστούν τα προβλήματα που απορρέουν  από την  εφαρμογή του  πρόσφατου  Ν.  4039/2012,  ασάφειες και κενά αυτού, η ανταπόκριση των εμπλεκομένων Αρχών στη νέα νομοθεσία,  το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα  έμβια είδη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη,  η αξιολόγηση τέτοιων μορφών συμπεριφοράς σε σχέση με την  ψυχική συγκρότηση του ανθρώπου κ.λπ.

                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΗΜΕΡΙΔΑΣ

                               Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 17.00

                                Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί

      Θεοδόσης Πελεγρίνης, Πρύτανης  του  Εθνικού και Καποδιστριακού 
      Πανεπιστημίου Αθηνών.       .

      Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
      Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

      Αναστασία Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής  
      και  Περιβαλλοντικής  Ομοσπoνδίας.

      Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

                                                 Ομιλίες 

     1. Παύλος Σούρλας, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Καθηγητής Νομικής Σχολής: “Οι φιλοσοφικές βάσεις των καθηκόντων μας προς τα ζώα και η αναγκαιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος  για τα δικαιώματα των ζώων”

     2. Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: “Ένα μεταβατικό μοντέλο από τη θεσμοποίηση προς τη θεσμοθέτηση”

     3. Αθανάσιος Ντινόπουλος, Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας με βαρύτητα στο νευρικό σύστημα ανθρώπου και ζώων: “H μοναδικότητα του ανθρώπου ως δαρβινική πλάνη”

     4. Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος: “Η έννοια της αξίας των υπολοίπων εμβίων  ειδών στην ελληνική σκέψη”

     5. Eιρήνη Χρυσογιάννη, Αντεισαγγελέας Εφετών Δ. Κρήτης: “Προβλήματα πρακτικής του νέου νόμου, ο ρόλος των εισαγγελέων και της αστυνομίας - η νομική έννοια της παθητικής κακοποίησης”

     6. Αθηνά Θεοδωροπούλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, αρμόδια για την Προστασία των Ζώων : “Σχέσεις αμφιμονοσήμαντης αντιστοιχίας μεταξύ των διαφόρων Δικαιϊκών Συστημάτων της Ευρώπης απέναντι στα ζώα: κενά και ασάφειες του νέου νόμου”

     7. Απόστολος Περιστέρης, Αστυνόμος Β, Κτηνίατρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: “Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων του N. 4039/2012 και η καθημερινή πρακτική στα αστυνομικά τμήματα”

                                         Διάλειμμα 15 λεπτών

     8.  Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δικηγόρος ειδικός στο Διοικητικό Δίκαιο: “Φιλοζωϊκά Σωματεία και ο Ν. 4039/2012”

     9. Ηλίας Κορομηλάς, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνιολόγος (PhD), Εγκληματολόγος (ΜΑ): “Παθητική κακοποίηση των ζώων και εφηβική παραβατικότητα προς τα άλλα έμβια είδη: μία σχέση αμφίδρομη”

    10. Σάββας  Γεωργιάδης, Παιδοψυχίατρος: “Η κακοποίηση ζώων ως  πρόδρομος διαταραχών της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων”

   Παρεμβάσεις – Συζήτηση - Συμπεράσματα - Πέρας των εργασιών   

                              
                          Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

              Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.  Γραμματέας
Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης                Δημήτριος Ζημιανίτης
  Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου                Εισαγγελέας Πρωτοδικών
 


   
 

5 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!! Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ... ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΣ!

    Υ.Γ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που δεν υποτιμάτε το θέμα. Αν η παιδική κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, η έκθεση παιδιών σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές με επιπτώσεις στην ψυχική υγεία τους, η ενδοσυζυγική βία αποτελούν πρωτεραιότητές, τότε η κακοποίηση ζώων δεν έχει σχέση με αυτές;
      Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  2. Πού είναι οι φιλοζωικές εταιρίες να μαζέψουν τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν στους δρόμους και θα μας φάνε ολόκληρους καμιά φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού είναι οι δήμοι, υπεύθυνοι εκ του νόμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (αποτέλεσμα ανθρώπινης βλακείας και έλλειψης πολιτισμού και παιδείας);
      Γιατί οι αναφορές για παράβαση καθήκοντος κατά των δήμων που καταθέτουν πολίτες ή σωματεία περνάνε σε τελευταία μοίρα; Με θίγει ως πολίτη (και ως συντάκτη ενός εξ αυτών); .
      Με "εξοργίζει", επίσης σε δίκη για ενεργητική κακοποίηση δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ο δικαστής με έντονο τόνο απευθυνόμενος σε μάρτυρα από την έδρα να του λέει " Ε δεν υπάρχουν αδέσποτα;" Με "εξοργίζει" περισσότερο όμως το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται πιθανώς από τη νοοτροπία του μέσου έλληνα περί φιλοζωίας και των αντιλήψεων που μεσουρανούν στις τοπικές κοινωνίες (Τα ζώα είναι για τον κήπο, οι φιλοζωικές εταιρείες πρέπει να λύσουν το πρόβλημα, στη φιλοζωική θα φορτώσουμε το ζώο που βρήκαμε για να μεταθεσουμε την ευθύνη, τα βαρελόσκυλα και τα μπαλκονόσκυλα είναι λογικά), ενώ θα έπρεπε να εξετάσει το ζήτημα ουδέτερα, αντικειμενικά και δίκαια. Με θλίβει το γεγονός ότι δεν έχει αντιληφθεί την αιτιώδη σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και ενδοοικογενειακής βίας ή εγκλημάτων κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ανθρώπινης ζωής. Γιατί εκτός από την άκρως ζωοφιλική οπτική γωνία υπάρχει και η άκρως ανθρωποκεντρική.

      Διαγραφή
  3. αφου λυσαμε ολα τα φλεγοντα ζητηματα ,καιρος ν ασχοληθουμε καί με τα ζωντανα.εεε εσεις εκει στην ενωση,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ