Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Και στην Ισπανία απεργούν οι δικαστές

Δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο τελικά. Οι δικαστές απεργούν κατά των περικοπών και στην Ισπανία. 





Είναι η τρίτη απεργία των Ισπανών δικαστών από το 1975 και την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν, για πρώτη φορά, οι εισαγγελείς.


Οι δικαστές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, στις οποίες περιλαμβάνονται περικοπές στον προϋπολογισμό για τη δικαιοσύνη, καθώς και νέες πληρωμές από τους πολίτες που καταθέτουν προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Δικαστές και εισαγγελείς επικρίνουν επίσης την κυβέρνηση επειδή μείωσε τις εξουσίες των δικαστικών ενώσεων και την κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί για πολιτικούς λόγους το δικαίωμά της να αμνηστεύει παραβάτες.

Περίπου 7.500 δικαστές και εισαγγελείς κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην απεργία, η οποία δεν υποστηρίχθηκε από δικαστικές ενώσεις που πρόσκεινται στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον των δημοσιονομικών περικοπών, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. Τα βλέπετε; ΚΑΙ οι Ισπανοί συνάδελφοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ! δεν "απέχουν" ούτε "διακόπτουν". ΑΠΕΡΓΟΥΝ. Και όχι μόνο γιά μισθολογικά θέματα, αλλά και γιά θέματα ηθικής τάξεως. Γι' αυτό και η απεργία τους θα έχει αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βλέπετε; ΚΑΙ οι Ισπανοί συνάδελφοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ! δεν "απέχουν" ούτε "διακόπτουν". ΑΠΕΡΓΟΥΝ. Και όχι μόνο γιά μισθολογικά θέματα, αλλά και γιά θέματα ηθικής τάξεως. Γι' αυτό και η απεργία τους θα έχει αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "ΑΠΕΡΓΙΑ" (όπως το θέλεις)ανώνυμε 8:33 των Ελλήνων Δικαστών,
    δεν είχε "μόνο μισθολογικά θέματα", αλλά κυρίως "ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ", όπως έχει αναλυθεί με λεπτομέρια σε πλήθος ανακοινώσεων και σχολίων σ΄ αυτό το BLOG, για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

    Αν όμως, θεωρείς ότι η "απεργία" μας "απέτυχε", γιατί είχε "μόνο μισθολογικά" θέματα, τι θα έλεγες να κήρυξουμε νέα "απεργία" για "θέματα ηθικής τάξεως";
    Νομίζω ότι σε μια τέτοια "απεργία" των Ελλήνων Δικαστών, δεν θα έχεις αντίρρηση και θα την υποστηρίξεις σθεναρά.
    Η μήπως κάνω λάθος;
    Μάλλον κάνω λάθος. Είσαι από αυτούς, που με κάθε τρόπο υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων Δικαστών.
    Υπάρχει περισσότερο "θέμα ηθικής τάξης" από την υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων Δικαστών και την απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης, και διά δηλώσεων υπουργών π.χ. περί "δημοσίων λειτουργών- υπαλλήλων- ακριβοπληρωμένων- που δείχνουν έλλειψη πατριωτισμού- παραινέσεων για μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων από τη ΔΕΗ" κλπ (ο σχετικός κατάλογος είναι μακρύς), και την οικονομική τους εξαθλίωση, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, ειδικά εκείνοι που υπηρετούν με μεταθέσεις, σε νησιά, παραμεθόριες περιοχές κλπ.

    Τέλος, πως ξέρεις ότι στην Ισπανία θα έχει αποτελέσμα η "απεργία" των Δικαστών;
    Φυσικά και δεν το ξέρεις.
    Απλά, για το ενδεχόμενο να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις των Ισπανών Δικαστών , επιχειρείς προκαταβολικά να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, σε σχέση με τη στάση που τήρησε η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία στην Ελλάδα, έναντι της Δικαστικής, προβάλλοντας ως επιχείρημα "ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ, "ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ", γιατί "ΑΝ ΉΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: ΑΡΑ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, που ενδιαφερόταν "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ".

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ,
    το μήνυμα που επιχειρείς να στείλεις, είναι απολύτως κατανοητό.

    Υ.Γ
    Αλήθεια, το "μόνο τα μισθολογικά" δεν σημαίνει ότι τα αιτήματα των Ισπανών Δικαστών είναι και οικονομικής φύσης; Η δεν πειράζει, αφού έχουν και "θέματα ηθικής τάξης".
    Τελικά, ποιά είναι αυτά τα "ηθικά θέματα", που δεν τα προβάλουν οι Έλληνες Δικαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ