Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ της 14ης-12-2013

16/12/2013
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ  της 14ης-12-2013


            
Οι Δικαστικοί Λειτουργοί - Δικαστές και Εισαγγελείς – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τηντακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 14-12-2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.
                           Διαπιστώνουν ότι:  
1) Τα χρόνια δομικά και λειτουργικά προβλήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν πάρει διαστάσεις που δεν είναι πλέον εύκολο να ελεγχθούν.
2) Η Κυβέρνηση : α) χωρίς να σέβεται τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών και        β) χωρίς να λάβει υπόψη τις προτάσεις τους, όπως διατυπώθηκαν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους με τους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες,   μη αποκαθιστώντας τις υπέρμετρες περικοπές που επέβαλε στις αποδοχές τους, κατ’ ευθεία αντίθεση με το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος, πλήττει ευθέως το κύρος και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών, η οποία αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου και αξιώνει απ’ αυτούς περαιτέρω θυσίες, χωρίς η ίδια να τηρεί τη δική της υποχρέωση για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και για ανάλογη προς το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείρισή τους.
Καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα με την αύξηση τω θέσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε να ανταποκρίνεται στις δίκαιες προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.
Καλούν επίσης την Πολιτεία να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλεια των Δικαστικών Λειτουργών και των δικαστικών υποδομών και εγκαταστάσεων, ώστε υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και ελευθερίας, να επιτελούν το λειτούργημά τους. 
Τέλος, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση , ότι θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά τους, ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων Πολιτών .   
                   Με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης
                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης


Η Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας



Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου                               Γεώργιος Μανωλίδης
         Αρεοπαγίτης                                                  Πρόεδρος Εφετών

2 σχόλια:

  1. πολυ καλό ψήφισμα.. θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν υπόδειγμα για μελλοντικα ψηφίσματα γενικών συνελεύσεων 2014, 2015 κ.ο.κ, αλλάζοντας μόνο τις ημερομηνίες. και του χρόνου τα ίδια θα λέμε.. όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατρίχιασα με την δυναμική του ψηφίσματος. Να, κοιτάξτε ! Οι κυβερνώντες are in serious trouble.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ