Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή Προέδου Ολομέλειας Β. Αλεξανδρή σε πρωθυπουργό και αρμοδιουςυπουργούς για επανακαθορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων

OΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                               11/9/2015

                      Αποζημίωση δικαστικών αντιπροσώπων


Με επιστολή του προς την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλειος Αλεξανδρής, θέτει θέμα επανακαθορισμού σε αξιοπρεπές επίπεδο της αποζημίωσης όλων των Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου 2015.

«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής, «σε κάθε εκλογική διαδικασία το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής».
«Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους», προσθέτει, «οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή αλλά αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν».
«Είναι αδιανόητο», συνεχίζει η επιστολή, «να αναγκάζονται Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, συχνά σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές-, τουλάχιστον δύο (2) μέρες πριν τις εκλογές, να χρηματοδοτούν εξ ιδίων τη διαδικασία».
Ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει τέλος,  ότι ο επανακαθορισμός της αποζημίωσης είναι αναγκαίος, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη αδικία, ώστε να μπορέσουν οι ήδη κληρωθέντες Δικαστικοί Αντιπρόσωποι να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως αρμόζει σε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στην ύψιστη δημοκρατική θεσμική λειτουργία.

2 σχόλια:

  1. Που θα τα βρει τα χρήματα ο Πρωθυπουργός να μας πει ο κ.Αλεξανδρής , με τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα τη φετινή χρονιά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορουσαν να κοιμηθουν χτες το βραδυ οι αρμοδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ