Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Επιτακτική ανάγκη σύγκλησης Δ.Σ. της ΕΔΕ


Φίλοι και συνάδελφοι,
Στις 17-7-2015 μετά την παραίτηση της τότε Προέδρου της Ένωσης, κ. Βασιλικής Θάνου, απευθύναμε αίτημα για σύγκληση ΔΣ, εκλογή νέου Προέδρου και καθορισμό της στάσης μας ως προς το σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Λίγες ημέρες αργότερα πληροφορηθήκαμε την παραίτηση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Βασίλειου Μπάση που συνοδεύτηκε από σοβαρές
καταγγελίες για αντικαταστατικές ενέργειες «μελών του ΔΣ». Τέλος στις 1-8-2015 ακολούθησε αίτημα άλλων 3 συναδέλφων του ΔΣ για εκλογή νέου Προεδρείου. Σε όλο αυτό το διάστημα το «εναπομείναν» Προεδρείο και η πλειοψηφούσα ομάδα παραμένουν παγερά αδιάφοροι.
Πέραν του ότι η στάση τους αυτή προσκρούει ευθέως σε διατάξεις του Καταστατικού (άρθρο 15 παρ. 1) που επιβάλλουν υποχρεωτικά τη σύγκληση ΔΣ εφόσον το ζητήσουν τουλάχιστον 5 μέλη, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για τα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στο χώρο της Δικαιοσύνης και την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Ίδια στάση τηρούν και άλλα μέλη του ΔΣ, τα οποία είναι γενικά αποστασιοποιημένα αλλά θυμούνται να διατυπώνουν θέσεις και κριτικές κάθε 2 χρόνια λίγο πριν τις αρχαιρεσίες του Μαΐου. Οι ευθύνες όλων αυτών των συναδέλφων είναι τεράστιες.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι μέχρι τις 31-10-2015 σύμφωνα με το νέο 3ετές Μνημόνιο θα πρέπει να έχει γίνει η μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου με ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2016 με ολοκλήρωση της νομοθεσίας για τα ειδικά μισθολόγια μέχρι τον Ιούνιο του 2016, θα πρέπει να γίνει ο εξορθολογισμός και η εφαρμογή αυξήσεων στα δικαστικά τέλη, πρόταση μέτρων για την διασφάλιση της πρόσβασης ευπαθών ατόμων στη δικαιοσύνη, πρόταση μέτρων για την μείωση των καθυστερημένων υποθέσεων στα αστικά δικαστήρια, σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, τη διαμεσολάβηση και τις δικαστικές στατιστικές, ενώ μέχρι τις 30-11-2015 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πρόταση τριετούς στρατηγικού σχεδίου βελτίωσης της λειτουργίας απονομής της δικαιοσύνης και η διενέργεια της αξιολόγησης της μείωσης των ποινών για τα οικονομικά εγκλήματα που προβλέπει ο ν. 4312/2014. Μια καταιγίδα μέτρων δηλαδή που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας μας, στην ποιότητα του δικαστικού έργου και στην οικονομική μας κατάσταση. Η Ένωση θα είναι προφανώς ανέτοιμη για διατύπωση οποιασδήποτε στοιχειώδους θέσης ή πρότασης όταν ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος με την Πολιτεία.
Απευθυνόμαστε λοιπόν στους συναδέλφους και στις Εφετειακές Επιτροπές της Χώρας. Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος και τα ζητήματα που έχουμε ανοιχτά μπροστά μας είναι πολλά και δύσκολα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας φέρουν και πάλι «προ τετελεσμένων», όπως έγινε με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Είναι ανάγκη να απαιτηθεί από την πλειοψηφούσα ομάδα του ΔΣ και τον Β’ Αντιπρόεδρο – αφού από αυτούς εξαρτώνται όλες οι σχετικές διαδικασίες καθώς και η επίτευξη απαρτίας- η άμεση σύγκληση του οργάνου, που θα προβεί σε εκλογή προεδρείου και θα προετοιμάσει στη συνέχεια μια ευρεία συζήτηση για όλα τα παραπάνω θέματα.
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2015
Χριστόφορος Σεβαστίδης                                       Κων/νος Σαργιώτης
Δ.Ν.-Πρόεδρος Πρωτοδικών                                 Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης                                   Χριστίνα Σαλάππα
Πρόεδρος Πρωτοδικών                                        Πρωτοδίκης
.                                                                     Μαρία Κουβαρά
.                                                                     Ειρηνοδίκης
Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                           Μέλη της ΕΔΕ


2 σχόλια:

  1. Τι έγινε, αυτό ήταν το "αντιμνημόνιο"; Μας τελείωσε ο "αντιμνημονιακός αγώνας";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το εναπομείναν Συμβούλιο αδρανεί ή έχει εγκαταλείψει τα καθήκοντά του (που δεν είναι μόνο η οργάνωση κατασκηνώσεων και η σίτιση στις λέσχες και τα πρατήρια του Στρατού), υπάρχουν δύο λύσεις: α) αίτηση για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης ή β) δημιουργία νέου σωματείου, από όσους επιθυμούν να εκπροσωπούνται όλο το χρόνο από κάποια ένωση και όχι μόνο όταν το κέφι ή η σκοπιμότητα ορισμένων το επιτάσσσει. Μόνο και μόνο ότι επί δύο και πλέον μήνες η Ένωση δεν έχει Πρόεδρο οδηγεί σε αυτονόητα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ