Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ- ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΕΛΕΙ ΣΕ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ»
- ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
- ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Μαργαρίτας Στενιώτη, Εφέτη, μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη, Προέδρου Πρωτοδικών, μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ
                                                                                                
                                                                       Αθήνα, 22-3-2017

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
            Παρά τη δημόσια τοποθέτησή μας για σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τη Δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα και την υποβολή αιτήματος προς το Προεδρείο προς σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν αυτά και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, το τελευταίο τελεί εν τοις πράγμασι σε κατάσταση παύσης των εργασιών του. Η τελευταία συνεδρίασή του διεξήχθη σχεδόν προ τριμήνου, κατά την οποία το ενδιαφέρον μονοπώλησε η διοργάνωση εκδρομής. Το Προεδρείο, έχοντας σχέσεις δυσαρμονίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αδυνατεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα, που ανακύπτουν. Αντίθετα, κάθε δημόσια τοποθέτησή του δημιουργεί νέα προβλήματα, με κυριότερη την αναστάτωση που προκλήθηκε στα Ειρηνοδικεία της χώρας τις τελευταίες ημέρες.
Ενόψει των ανωτέρω αιτούμεθα για άλλη μία φορά την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητηθούν τα ακόλουθα ζητήματα:
1) Ενημέρωση για τις διατυπωθείσες θέσεις του εκπροσώπου της Ε.Δ.Ε.  κατά τις εργασίες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως περί της κατάργησης ή μη του Ποινικού Μονομελούς Εφετείου.
2) Ενημέρωση περί των πρωτοβουλιών και ενεργειών του Προεδρείου προς επίλυση των προβλημάτων των Δευτεροβαθμίων Δικαστηρίων.
3) Τοποθέτηση του Προεδρείου περί μετάθεσης της αρμοδιότητας των υποθέσεων υπεχρεωμένων βιώσιμων επιχειρήσεων (κόκκινα δάνεια), από τα υπερφορτωμένα Πολυμελή Πρωτοδικεία στα επίσης υπερφορτωμένα Ειρηνοδικεία. Παράσταση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να υπαχθούν οι εν λόγω υποθέσεις ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στη  διαδικασία διαμεσολάβησης.
4) Ενημέρωση περί της ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους Ειρηνοδίκες, πέραν των δικαστικών τους καθηκόντων.
5) Αντιμετώπιση της διόγκωσης του φαινομένου αντικατάστασης των ενδίκων μέσων κατά δικαστικών αποφάσεων με αναφορές και μηνύσεις  κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.
6) Διατύπωση αιτήματος παράτασης προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), η οποία λήγει  13 Απριλίου 2017, Μεγάλη Πέμπτη.
7) Κίνηση διαδικασίας επανέκδοσης της εφημερίδας «Δικαστικά Νέα» και αναμόρφωσή της, ώστε ν’ αποτελέσει μέσο ενημέρωσης και βήμα διαλόγου όλων των συναδέλφων, δεδομένου ότι δίχως πλουραλιστικά και ποιοτικά μέσα ενημέρωσης δεν δύναται να ευδοκιμήσει ο δημοκρατικός διάλογος.
                                                            Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"