Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΔΔ: Ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΔΣ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
mail:enosidioikitikondikaston@yahoo.gr
enosidioikitikondikaston@gmail.com

   
Ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΔΣ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


     Στις 9.3.2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Υπουργού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεωργίου Σάρλη. 
        Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα. Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τις θέσεις της Ένωσης σε όλα τα βασικά τρέχοντα ζητήματα. Αναφερθήκαμε, ιδίως, σε πάγιες προτάσεις της Ένωσης για τη βελτίωση της διοικητικής δικονομίας, ζητήσαμε την κατάργηση του θεσμού του εισηγητή – δικαστή στις διαφορές ουσίας, εξηγήσαμε τις θέσεις μας για τους κανονισμούς εσωτερικής υπηρεσίας των δικαστηρίων και εκφράσαμε αιτιολογημένα την διαφωνία μας με την προοπτική μεταφοράς του συνόλου των συνταξιοδοτικών διαφορών στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ζητήσαμε για μία ακόμη φορά την επαρκή χρηματοδότηση της Δικαιοσύνης, την κάλυψη των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών και την επίλυση του κτηριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων. Περαιτέρω, ζητήσαμε τη συμπαράσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που επιχειρηθεί, με όποια μορφή, περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά και αναφορικά με το αίτημά μας περί άρσης της αναστολής των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των δικαστικών λειτουργών. Ζητήσαμε επίσης την υποστήριξη του Υπουργείου στο αίτημα που θα υποβάλλουμε στο συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την εισαγωγή διάταξης με την οποία θα παρέχεται στους δικαστικούς λειτουργούς που θα αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα υγείας, όπως τούτο θα διαπιστώνεται με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής, να αποχωρούν από το Σώμα με ειδικά χορηγούμενη σύνταξη αναπηρίας. Τέλος, επισημάναμε την ανάγκη θεσμικού διαλόγου μεταξύ της Ένωσής μας και του Υπουργείου σχετικά με τους σχεδιασμούς που αφορούν τη διοικητική δικαιοσύνη.
    Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας, τις οποίες καταθέσαμε και εγγράφως με αναλυτικό υπόμνημα, επέδειξε θετική διάθεση να τις μελετήσει, ιδίως όσες αφορούν δικονομικά ζητήματα και υποσχέθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μαζί μας.
                           
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΪΝΙΩΤΗ                               ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΪΤΑΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ