Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ 2018: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Κ. ΒΕΡΓΩΝΗ, ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

     Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Οι διεξαχθείσες, με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή, αρχαιρεσίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και διλήμματα, που είτε έθετε η πραγματικότητα είτε προβάλλονταν με σκοπό την παραπλάνηση των μελών της Ένωσης.

Έγινε με εντυπωσιακή πλειοψηφία αποδεκτή η συνεννόηση τριών διαφορετικών ομάδων, με αρχικό σκοπό την προάσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής, που  περιφρούρησε με τον καλύτερο τρόπο την Δικαστική Ανεξαρτησία, αλλά βρήκε και κοινούς τόπους για ζητήματα της Δικαιοσύνης και των συνθηκών εργασίας των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, με αποτέλεσμα η φωνή της Ένωσης να είναι δυνατή και πειστική για το μέλλον. Η εκλογή 10 μελών των ομάδων αυτών στο νέο Διοικητικό συμβούλιο, αποτελεί σαφή επιλογή και εντολή για την πορεία της Ένωσης.
Απορρίφθηκε με την ψήφο σας, η άποψη ότι η πολιτική του ενωτικού προεδρείου, ήταν διχαστική, Άποψη που προβάλλονταν κατά κόρο με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των δύο μειοψηφικών ομάδων, των οποίων η συχνότητα επανάληψης επεδίωκε την μετατροπή της σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Άποψη η οποία δυστυχώς δεν αποκρούστηκε και από τον ανεξάρτητο υποψήφιο, τον οποίο συγχαίρω και δημοσίως για την εκλογή του με ευρεία αποδοχή.
Δόθηκε οριστική απάντηση στην άποψη που ήθελε την Ένωση ως ταυτιζόμενη με πρόσωπα, με αποκλειστική επιδίωξη την επίτευξη προσωπικών στόχων με ‘’προίκα’’  το σύνολο του σώματος.
Θέτει επιτακτικά στα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την υποχρέωση να πάρουν σαφή θέση για την πορεία της
Ένωσης και  την Δικαστική Ανεξαρτησία, και να μην εξαντλήσουν την παρουσία τους κρίνοντας ως υπαίτιο όλων των ‘’κακών’’ την συνεργασία μας. Να συνεργαστούν εν τέλει με το ενωτικό προεδρείο, εμπλουτίζοντας με τις ιδέες και τις απόψεις τους, τις διεκδικήσεις και επισημάνσεις μας.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που έγιναν κοινωνοί και ακροατές των απόψεων που εξέφρασα την προηγούμενοι διετία, και με περισσότερη συχνότητα και ένταση την περίοδο πριν τις αρχαιρεσίες, είτε με τίμησαν ψηφίζοντάς με είτε απλώς ακούγοντάς με και συμφώνησαν ή διαφώνησαν γόνιμα.
Ευχαριστώ φυσικά τους συναδέλφους που με ψήφισαν και μου επέτρεψαν να εκλεγώ απ’ ευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, χωρίς να χρειαστεί η εφαρμογή της πρόνοιας του καταστατικού για συμμετοχή Εισαγγελέα στο Δ.Σ.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ του συναδέλφους Εισαγγελείς που επέλεξαν να γίνουν πλήρη μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αυξάνοντας εντυπωσιακά την συμμετοχή των Εισαγγελέων σε αυτές τις αρχαιρεσίες, γεγονός που μου επιβάλλει πρόσθετη υποχρέωση για προώθηση των ειδικότερων θεμάτων των Εισαγγελέων. Την υποχρέωση αυτή αναλαμβάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε αυτή την πορεία θα είμαστε μαζί. Και πάλι σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ