Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δεύτερη επίθεση Παπανδρέου στη Δικαιοσύνη


Για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης πρόσφατες δηλώσεις του. 

Ο κ. Παπανδρέου χωρίς να κατονομάζει την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αντιδρά στην άσκηση του εισαγγελικού έργου των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη με σαφείς αναφορές για την πρωτοβουλία διερεύνησης της υπόθεσης του "φουσκώματος" του έλλειμματος από την ΕΛΣΤΑΤ. 

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: "Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του. Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη".

Προς επίροση των παραπάνω αμέσως μετά αναφέρει τον θεσμό της "Διαύγειας", ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική για την υπολειτουργία του και προσθέτει:
 
"Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
 
Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.
 
Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.
 
Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.
 
Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.
 
Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: “ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;”»"


10 σχόλια:

  1. Την αλήθεια την είπε ο Κύρτσος. Όταν μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε τα greek statistics που μαγειρεύανε το έλλειμμα δεν ενοχλήθηκε κανείς. Χώρες με καλύτερες οικονομίες μπήκαν στο ΔΝΤ και συζητάμε για ποινικές ευθύνες. Αστεία πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω οτι πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν οιοικονομικοί εισαγγελείς έχει δίκιο ο παπανδρέου είναι κατώτεροι των περιστάσεων, όταν ζητούν δίωξη για παραποίηση των στοιχείων και φούσκωμα του ελλείματος οταν τα στατιστικά της χώρας επιτέλους ευθυγραμμίζονται με την eurostat αντί να ασκήσουν δίωξη για όσους αποδεδειγμένα παραποίησαν και κράτησαν χαμηλά το έλλειμα τι άλλο πρεπει να δει κανείς για να τους αντικαταστήσει αδυνατούν να αντιληφθούν στοιχειώδη πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ποιός Κύρτσος ενοχλήθηκε από την επί τόσα χρόνια (πανευρωπαϊκά άλλωστε καθιερωμένη)δημιουργική λογιστική ; Όλοι επωφελούνταν , μέχρι που οι δανειστές μας αγρίεψαν κι' επιβάλανε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις . Ανέκυψε το ερώτημα εάν και κατά πόσο καποιοι εδώ στην ΕΛΣΤΑΤ γίνανε ξαφνικά "βασιλικότεροι τού βασιλέως" και ενεργοποίησαν μεθόδους και μετρήσεις που τελικά μπορεί και να εξυπηρετούσανε σκοπιμότητες . Το ερώτημα τέθηκε με επιχειρήματα και καταγγελίες .. Δεν πρέπει να ερευνηθεί από εισαγγελείς ; Επί τριάντα τόσα χρόνια παίζονταν διάφορα με swaps και σορταρίσματα, που ήταν πασίγνωστα και στα Ευρωπαϊκά όργανα και στις "αγορές" και στην πράξη γίνονταν δεκτά χωρίς ν'απορρίπτονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ενεργεί με βάση δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων και θεωρίες συνωμοσίας. Η κα Καθηγήτρια, που είναι βασική μάρτυρας, ισχυρίζεται ότι το έλλειμα του 2009 ήταν μικρότερο (3,9%) ακόμη και από τους ισχυρισμούς της τότε Κυβέρνησης (6%) ή του Διοικητή της ΤτΕ (10%). Η EUROSTAT θεωρεί αξιόπιστο τον υπολογισμό της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ (16%). Όταν οι εισαγγελείς και οι δικαστές ενεργούν με τέτοιο τρόπο, δεν μπορούν να έχουν την αξίωση να μην ασκεί κριτική κανείς. Οι υπεύθυνοι για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2007 - 2009 (αθρόες προσλήψεις σε Stage, Αγρογή Α.Ε. κλπ. χωρίς ΑΣΕΠ, ενισχύσεις 3.000 ευρώ σε "πυρόπληκτους" με απλή επίδειξη ταυτότητας 20 ημέρες πριν τις εκλογές του 2007, αγορά εμβολίων - που κατά το μεγαλύτερο μέρος έμειναν αχρησιμοποιήτα για μια επιδημία γρίπης που δεν ήλθε- το θέρος του 2009 και πολλά άλλα) πότε θα διωχθούν; Ή μήπως να πάρουν κανά βραβείο χρηστής και έντιμης διαχείρισης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 25 Ιανουαρίου 2013 - 9:22 μ.μ., σε ενοχλησαν οι Εισαγγελεις και ζητας την αντικατασταση τους;
    Μην ανησυχεις, μια χαρα κανουν τη δουλεια τους και θα συνεχισουν να ενοχλουν πολλούς σαν και σενα.
    Να εισαι βεβαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ανώνυμο 25 Ιανουαρίου 2013 - 9:37 μ.μ.: να καλέσουν τότε και Σημίτη-Παπαδήμο που έδωσαν ψεύτικα στοιχεία για να μπούμε στο ευρώ. Όπως και Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου και πάει λέγοντας;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης να καλέσουν και την Eurostat που συνήργησαν στην χάλκευση των στοιχείων...δυστυχώς το επίπεδο στην ΄χωρα μας είναι πολύ χαμηλό, κάτι τέτοιες ηλιθιότητες δεν απασχόλησαν ούτε απασχολούν τους Κυπρίους αδελφούς και τον κομμουνιστή πρόεδρο τους, ο οποίος μπήκε στο μνημόνιο χωρίς να χρειαστεί να πειράξει στοιχεία ..εδω συμβαίνουν όλα ...αραγε θα γλιτώσουμε απο τους ηλιθίους ή θα μας συμπαρασύρουν μαζί τους..αυτό είναι το ερώτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Κύπρος δε χρειάστηκε να "πειράξει" τίποτα, γιατί την αδελφή μας, τη σύραμε εμείς στο χορό του Ζαλόγγου, όπως και όλη την υπόλοιπη αδύναμη Ευρώπη. Εμείς φροντίσαμε να δηλώσουμε, με κάθε τρόπο, προς το ΔΝΤ "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"...και προς τις αγορές "πέσετε κοράκια να μας φάτε, ιδού το πτώμα της Ελλάδας, ιδού ο δρόμος για την Ευρωπαϊκή σκακιέρα"...Μετά, η ομολογία του ΔΝΤ για τους..."λάθος" (!!!;;;;;) πολλαπλασιαστές δε μας λέει τίποτα;Κάποτε θα αποκαλυφθεί το απάνθρωπο πείραμα που συντελείται στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς, στο μεταξύ, θα έχουν χαθεί και καταστραφεί πολλές ζωές...Και χωρίς καμία τιμωρία για όλα αυτά;;;Δεν υπάρχουν ένοχοι;Για την ατιμωρησία αυτών δεν ανησυχούμε;μόνο για τους τρομοκράτες ανησυχούμε;πώς θα εκλείψουν οι μεν, αν δεν τιμωρηθούν οι δε;εδώ είναι προφανές ποιος γεννάει ποιον και δεν τίθεται το ερώτημα με την κότα και το αυγό. Η ατιμωρησία, θα φέρει, δυστυχώς, πέρα από τα όριά της την οργή του λαού, όσο αυτός συνθλίβεται και τα πιο ακραία στοιχεία θα βρίσκουν έδαφος για να...τρομοκρατούν...Αλλο το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ενίοτε κάποιοι, για να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολήσουν τα πλήθη από τα πραγματικά του προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρόσεχε πως μιλάς για τόσο άξιους Εισαγγελείς, όπως οι κκ. Πεπονης και Μουζακιτης.Ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι δεν τους φτάνεις, που θα τους πεις και ηλίθιους!Όσο για το επίπεδο, το χαμηλό, ο τρόπος που εκφράζεσαι για δικαστικούς λειτουργούς που υπηρετουν ευσυνείδητα τη Δικαιοσύνη και με αυτοθυσία και έχουν αποδείξει την αξία τους με το έργο τους και όχι με διαπλοκές και ...άλλα κόλπα, είναι ο καθρέφτης του δικού σου επιπέδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ