Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ανταπάντηση στον Παν. Λυμπερόπουλο για το ασύμβατο του μέλους Δ.Σ. τηςΈνωσης και του Συμβούλου στο Υπουργείο.



Των: α) Μαργαρίτας Στενιώτη, Γενικής Γραμματέως της Ε.Δ.Ε., β) Ευάγγελου Κασαλιά, Β΄ Αντιπροέδρου της Ε.Δ.Ε., γ) Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ε.Δ.Ε., δ) Ματίνας Γκαρά, Ταμία της Ε.Δ.Ε., ε) Χρήστου Παπαδήμα, Αναπληρωτή Ταμία της Ε.Δ.Ε. και στ) Χαράλαμπου Μαυρίδη, μέλους του Δ.Σ. και Εκπροσώπου Τύπου της Ε.Δ.Ε..
                                                                           10 Φεβρουαρίου 2015
---------------------------------------------------
Από τα κάτωθι επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, προκύπτουν τα εξής ως προς το θέμα του συμβατού ή μη της ιδιότητας του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης μας και του συμβούλου στο
Υπουργείο ή σε άλλη θέση, με απόσπαση. Το θέμα αυτό απασχόλησε κατ’ επανάληψη το Δ.Σ., αρχής γενομένης από τότε που ο κ. Λυμπερόπουλος αποσπάσθηκε, ως σύμβουλος του πρώην Υπουργού κ. Αθανασίου και δεν τέθηκε για πρώτη φορά, στην τελευταία συνεδρίαση, όπως αφήνεται να εννοηθεί. Από τα επίσημα πρακτικά (αριθμ. 99) της συνεδρίασης της 1-11-2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, προκύπτει ότι στη συνεδρίαση αυτή έγινε μακρά συζήτηση, ως προς το θέμα «του ασυμβίβαστου μέλους του Δ.Σ. και συμβούλου του Υπουργού» και η Πρόεδρος κ. Θάνου, στο μεν επιχείρημα του κ. Λυμπερόπουλου ότι αποσπάσθηκε με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου απήντησε ότι οι σύμβουλοι του Υπουργού πάντοτε ορίζονται με απόφαση του Α.Δ.Σ., αλλά είναι γνωστό ότι επιλέγονται μετά από έκφραση επιθυμίας (για συγκεκριμένο πρόσωπο), του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης, προς το Α.Δ.Σ. και ως προς το θέμα του ασυμβίβαστου ψήφισε ότι είναι αντιδεοντολογικό να συνυπάρχει και στις δύο θέσεις και ότι εναπόκειται στον ίδιο να επιλέξει τη μία εκ των δύο. Την ίδια θέση (για ηθικό ασυμβίβαστο και αντιδεοντολογικό) εξέφρασε η Κα Στενιώτη και ο κ. Κασαλιάς, οι δε Χριστόφορος και Χαρ. Σεβαστίδης ζήτησαν επιπλέον να γίνει και νομοθετική ρύθμιση, και να προβλέπεται το ασυμβίβαστο νομοθετικά και μετά από την πρότασή τους αυτή, συζητήθηκε το θέμα στο Δ.Σ. .
Την ίδια πρόταση, για το ίδιο αυτό ζήτημα επανέλαβαν οι Χριστόφορος και Χαράλαμπος Σεβαστίδης και στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2014,  στα πλαίσια της πρότασής τους, για τροποποίηση του Καταστατικού, η οποία δεν έγινε δεκτή, λόγω ελλείψεως απαρτίας. Τέλος, το ζήτημα αυτό, τέθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. (30-1-2015), με τις λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της Ένωσης.
Διευκρινίζεται ότι στην τελευταία αυτή συνεδρίαση, η πρόταση τέθηκε αρχικά από την Πρόεδρο, κατά τρόπο απρόσωπο, δηλαδή ως πρόταση, για την Τροποποίηση του Καταστατικού, ώστε να προβλεφθεί διάταξη για το ασυμβίβαστο των δύο θέσεων. Και το θέμα προσωποποιήθηκε από τον ίδιο τον κ. Λυμπερόπουλο ο οποίος (και μόνον αυτός), ρητά αντέδρασε στην πρόταση αυτή, λέγοντας, ότι, κατά την άποψή του, τέτοια διάταξη  περιορίζει το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ότι κατέχει και τις δύο θέσεις, διότι θεωρεί ότι δεν είναι ασυμβίβαστο. Επομένως, τα αποδιδόμενα στην Πρόεδρο κ. Θάνου, ότι δήθεν στοχοποίησε προσωπικά τον κ. Λυμπερόπουλο είναι ανακριβέστατα.
Ο κ. Λυμπερόπουλος αποσπάσθηκε από το Εφετείο Αθηνών, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αρχικά τον Οκτώβριο 2013, μέχρι 15-9-2014, για νομοπαρασκευαστικό έργο και για τις ανάγκες που θα προκύπτουν από την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και, στη συνέχεια, η θητεία του παρατάθηκε για ακόμη ένα έτος, μέχρι 15-9-2015.
Εξ΄ άλλου, το ότι η Πρόεδρος της Ένωσης ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή, σε όλη τη διάρκεια των αγώνων της Ένωσής μας, για την διασφάλιση του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, όπως ήταν και πρωταγωνιστής για την αποκατάσταση του Μισθολογίου μας, είναι γνωστό σε όλους, αναγνωρίζεται από όλους τους Δικαστές και δεν αμφισβητείται από κανέναν άλλον εκτός από τον κ. Λυμπερόπουλο. Όπως, επίσης, είναι γνωστό σε όλους, ότι η Πρόεδρος έκανε συνεχώς και διαχρονικά πρόταση για συνεργασία, προς όλους τους άλλους συνυποψήφιους του Δ.Σ., την οποία πρόταση απέρριπτε ο κ. Λυμπερόπουλος και δεν δικαιούται να της αποδίδει διχαστικό πνεύμα.
Εξ΄ άλλου, η αναγνώριση των αγώνων και της προσφοράς της Προέδρου κ. Θάνου και όλων των μελών του Προεδρείου της Ένωσης αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών (Μάιος 2014), κατά τα οποία η μεν Πρόεδρος κ. Θάνου αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων (1.271 ψήφους) και επίσης στις πρώτες θέσεις εκλέχθησαν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της, μερικά εκ των οποίων, μάλιστα, θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ενώ αντίθετα ο κ. Λυμπερόπουλος, παρότι ήταν επικεφαλής ομάδας, εξελέγη προτελευταίος (14ος σε σύνολο 15 μελών του Δ.Σ.), με 492 ψήφους.
Επειδή ήμασταν παρόντες σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ., θεωρήσαμε απαραίτητο να γίνουν οι ανωτέρω διευκρινήσεις και να αποκατασταθούν οι ανακρίβειες που αναγράφονται στην απάντηση του κ. Λυμπερόπουλου.
Τελειώνοντας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το Προεδρείο της Ένωσής μας ατενίζει πάντοτε το μέλλον και δεν γυρίζει προς το παρελθόν. Έχουμε πλήρη επίγνωση τόσο της κρίσιμης κατάστασης της χώρας μας, συμμεριζόμαστε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού για ανάκαμψη και ευημερία και θεωρούμε ότι δεν επιτρέπεται να ασχολούμαστε με προσωπικά προβλήματα αλλ΄ ότι επιβάλλεται να συνεχίσουμε να ενεργοποιούμαστε, όπως και μέχρι σήμερα πράξαμε, για την επίλυση των σοβαρών θεσμικών και οικονομικών θεμάτων, που εκκρεμούν, σχετικά με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

2 σχόλια:

  1. Η κ. Στενιώτη δεν είναι μέλος Μόνιμης Επιτροπής στο Υπουργείο; Το σχετικό ΦΕΚ έχει δημοσιευθεί εδώ και καιρό. Γι' αυτήν δεν υπάχει ασυμβίβαστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανταπάντηση στον κ. Λυμπερόπουλο δώσατε άμεσα. Ανταπάντηση σε όσα σας καταλογίζουν τα αδέλφια Σεβαστίδη δεν θα δώσετε ή κάνετε ότι δεν τα διαβάσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ