Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των μελών του ΔΣ της ΕΔΕ,Νικολάου Σαλάτα και Βαρβάρας Πάπαρη


Χαιρετίζουμε το κάλεσμα της κ.Προέδρου της ΕΔΕ για ενότητα και συνεργασία,η οποία,βέβαια,προϋποθέτει, την ενημέρωση όλων των μελών  του ΔΣ και όχι μόνο της πλειοψηφίας, για τις ενέργειες του προεδρείου,γεγονός που δεν συμβαίνει πάντα.

Τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, σαφώς είναι απόρροια της μνημονιακής πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνώντες τα τελευταία έτη και γι’ αυτό το λόγο, στη ΓΣ της 20-10-2012, συμφωνήσαμε και εμείς,όπως και η πλειοψηφία της ΓΣ, για τη διεξαγωγή, υπό την αιγίδα της ΕΔΕ, συνεδρίου, με αντικείμενο την συνταγματικότητα  ή μη εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου,πλην όμως, ούτε ανεγράφη στο σχετικό ψήφισμα της ΓΣ ,ούτε βεβαίως πραγματοποιήθηκε, τέτοιου είδους συνέδριο.Αποτέλεσμα αυτής της «παράλειψης», ήταν να παραιτηθεί ο Νίκος Σαλάτας, από πρώτος αντιπρόεδρος και από μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ,για λόγους ευθιξίας.Επίσης,σε προγενέστερο χρόνο,ήτοι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ εντός του Σεπτεμβρίου του 2012, όταν  αποφασίσθηκαν οι διακοπές συνεδριάσεων με οριακή πλειοψηφία (8 ψήφισαν υπέρ,ήτοι οι Σαλάτας,Πάπαρη,Βλάχος,Στενιώτη,Βουλγαρίδης,Χριστ.Σεβαστίδης,Χαρ.Σεβα-στίδης και Γκαρά και 7 κατά, ήτοι οι Θάνου,Μανωλίδης,Λυμπερόπουλος,Ευστρατιάδης,Σιμιτζή,Παπαιωάννου,
Στραγάλης),εισήχθη πρόταση για τη συμβολική συμμετοχή της ΕΔΕ στη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιούσαν τότε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ , κατά των μέτρων λιτότητας που η κυβέρνηση υιοθετούσε στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων,με την ανάγνωση σχετικού ψηφίσματος συμπαράστασης,αλλά απερρίφθη με οριακή πλειοψηφία (8 ψήφισαν κατά,ήτοι οιΘάνου,Μανωλίδης,Λυμπερόπουλος,Ευστρατιάδης,Σιμιτζή,Παπαιωάννου,
Στραγάλης και Γκαρά και 7 υπέρ, ήτοι οι Σαλάτας,Πάπαρη,Βλάχος,Στενιώτη,Βουλγαρίδης,Χριστ.Σεβαστίδης,Χαρ.Σεβα-στίδης).Επικροτούμε τη σημερινή στάση της κ.Προέδρου της ΕΔΕ καιελπίζουμε να αποτελέσει την αρχή μιάς νέας πορείας.
                                                                        Νίκος Σαλάτας
                                                                      Βαρβάρα Πάπαρη
                                                                    Εφέτες Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ        

1 σχόλιο:

  1. Ουάου (που είναι της μόδας)! Τελικά οι λίγοι που δεν λένε την αλήθεια σύμφωνα με την κ. πρόεδρο δεν είναι μόνο οι 2 Σεβαστίδηδες αλλά και οι Σαλάτας- Πάπαρη, που τότε ανήκαν στην ομάδα "Θάνου". Η ανακοίνωση αυτή απ' ότι φαίνεται είναι ενισχυτική της ανακοίνωσης των κκ Σεβαστίδη για αλλαγή και πλήρη μεταμόρφωση της κ. Θάνου το τελευταίο διάστημα, κάτι άλλωστε που έγινε αντιληπτό από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ