Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: Ανακοίνωση περί δήλωσης συνηγόρου υπεράσπισης σε βάροςΕισαγγελικής Λειτουργού

ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ            
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.grΑθήνα, 23-7-2015
Αρ.πρωτ. : 59
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αναφορικά με την από 22-7-2015 δημόσια δήλωση δικηγόρου – συνηγόρου υπεράσπισης επιχειρηματία, στον οποίο, με βάση εισαγγελικό πόρισμα, αποδίδεται η τέλεση αξιόποινων πράξεων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει τα ακόλουθα :
  1. Πράγματι, βιώνουμε μια περίοδο, που οι θεσμοί δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όμως, δεν μπορεί κανένας να αμφισβητεί ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σέβονται και εφαρμόζουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του Κράτους Δικαίου, αρχή που εγγυάται την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και που αποτρέπει κάθε ενδεχόμενο αυθαίρετης άσκησης εξουσίας.
  2. Οι αποδιδόμενες κατηγορίες για τους χειρισμούς της επιληφθείσας της εν λόγω υποθέσεως Εισαγγελικής Λειτουργού και δη περί αυθαίρετων ενεργειών της θεωρούμε ότι τείνουν στην «στοχοποίηση» αυτής, η οποία πάντοτε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, ασκεί τα καθήκοντά της με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευσυνειδησία, χαρακτηριζόμενη από ήθος και νομική επάρκεια.
  3. Η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης επιβάλλει την αποφυγή δηλώσεων που προσβάλλουν και απαξιώνουν τους θεσμούς και τα όργανα αυτής. Άλλωστε οποιοσδήποτε πολίτης θεωρεί ότι «αδικείται» δύναται να προστατευθεί και να αμυνθεί μέσω των προβλεπόμενων νομίμων διαδικασιών και όχι με την δημοσιοποίηση και ανακοίνωση των παραπόνων του μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"