Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Εκλογές ΕνΔΕ 2018 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΩΤΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΩΤΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ                           
                     ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    Υποψήφιου για το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
Στις προσεχείς αρχαιρεσίες της 13ης και 20ης Μαΐου του 2018 κατέρχομαι για πρώτη φορά ως υποψήφιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγ­γελέων αποδεχόμενος, με ισχυρό αίσθημα ευθύνης, την τιμητική πρόταση της τέως Προέδρου της Ένωσής μας και εκ νέου υποψήφιας, Εφέτη, κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, η οποία με συνέπεια υπηρετεί τα συμφέροντα του Δικαστικού Σώματος επί πολλά έτη. Η απόφα­σή μου αυτή αποτελεί συνειδητή και ώριμη επιλογή μου, διότι πιστεύω, ότι σήμερα που η αντοχή των θεσμών δοκιμάζεται και οι αξίες κλονίζονται, ο θεσμός της Δικαιοσύνης αποτελεί τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας για την κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, για την ισονομία και για την εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.
Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί ασκούμε το καθήκον μας με ανεπηρέαστη και ακριβοδίκαιη κρίση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σ’ όλα τα Δικαστήρια της χώρας, τις οποίες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο οι ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Ως Δικαστής, που υπηρετώ, με το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών, στο μεγαλύτερο, «υδροκέφαλο», Πρωτοδικείο της χώρας βιώνω και γνωρίζω τα προβλήματα των συναδέλφων του πρώτου βαθμού. Το έργο της απονομής Δικαίου δεν είναι εύκολο. Όμως, η υπερχρέωση των συναδέλφων, οι ασφυκτικές προθεσμίες, η αμφισβήτηση και μάλιστα κακόβουλα των δικαστικών αποφάσεων, η αβασάνιστη κριτική κατά του έργου των Δικαστών και η αντικατάσταση του ένδικου μέσου από την καταγγελία και αναφορά (πολλές φορές ανώνυμη) κατά των Δικαστών είναι φαινόμενα που έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις. Η υποψηφιότητά μου έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω φαινόμενα, διότι δεν πλήττουν μόνο τους Λειτουργούς και το θεσμό της Δικαιοσύνης αλλά διαβρώνουν τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Στην προσπάθεια για αναβάθμιση του κύρους της Ένωσής μας δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.  Η συμμετοχή όλων μας θα δώσει τη δυναμική να διεκδικήσουμε  τα απωλεσθέντα κεκτημένα,  να απαιτήσουμε βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης και να επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ μας.
                    Με τιμή
Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος
Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ