Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ 2018: Επιστολή κ. Αποστόλου Ζαβιτσάνου, Εφέτη Αθηνών















upd 18-4-2018 15.07
πρώτη ανάρτηση 16-4-2018 10.42

Επιστολή Αποστόλου Ζαβιτσάνου, Εφέτη Αθηνών, υποψηφίου για το Δ.Σ. της  Ε.Δ.Ε., με την ομάδα του Προέδρου Εφετών, κ. Χρήστου Κατσιάνη. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δικαστές και εισαγγελείς, αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Προέδρου Εφετών, κ. Χρήστου Κατσιάνη, και συμμετέχω, με την ομάδα του, πρώτη φορά ως υποψήφιος για το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε., στις εκλογές της 13/20-5-2018. Με πλήρη επίγνωση και απόλυτη συνείδηση του χρέους και της ευθύνης, που
συνεπάγεται η απόφαση αυτή, απέναντί σας, και γνωρίζοντας τα ποικίλα και πολλαπλά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε οι Δικαστικοί Λειτουργοί καθημερινά στο πλαίσιο άσκησης των δικαιοδοτικών μας καθηκόντων, όπως: α) οι εξαιρετικά δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες απονομής της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης, που ιδιαίτερα, στο Εφετείο Αθηνών όπου υπηρετώ, μετά την κατάργηση του Ποινικού Τμήματος, για τα σύνεδρα μέλη, ενόψει και της αύξησης του αριθμού των πινακίων των πολιτικών υποθέσεων, από το νέο δικαστικό έτος, το Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους, θα καταστούν για όλους ασφυκτικές, β) του ολοένα αυξανόμενου φόρτου εργασίας των νεώτερων συναδέλφων ιδίως του πρώτου βαθμού, γ) της, από την κατάργηση του αφορολόγητου ποσοστού 25% των ετήσιων αποδοχών μας, επικείμενης αύξησης της φορολόγησης του φορολογητέου ετήσιου εισοδήματός μας δ) της υπερβολικής μείωσης του ποσού, που πρακτικά ισοδυναμεί με κατάργηση, της σύνταξής μας στο μέλλον, ε) του μεγάλου αριθμού των υποβολιμαίων και άδικων σε βάρος συναδέλφων αναφορών και πειθαρχικών διαδικασιών, για ουσιαστικές κρίσεις τους, ώστε να καμφθεί το φρόνημα και η προσωπική ανεξαρτησία τους, στ) των εκ του προχείρου, ευκαιριακών, νομοτεχνικά ατελών, επιπόλαιων, και προσχηματικών τροποποιήσεων της κείμενης νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να προκύπτει αντιφατική πολυνομία, η οποία καθιστά υπέρμετρα δυσχερή την εκτέλεση του δικαιοδοτικού μας έργου, αντί να το απλοποιεί, και να το καθιστά ευχερέστερο και ταχύτερο, ζ) έλλειψη οιασδήποτε πρόνοιας και μέριμνας για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύζυγος-μητέρα δικαστική λειτουργός, κ.λ.π. Καιρός είναι λοιπόν ν’ αποφασίσουμε να δράσουμε, με σύνεση, σωφροσύνη, στρατηγική, τόλμη, αποφασιστικότητα, και αποτελεσματικότητα, όπως αρμόζει στον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό μας ρόλο, και το από το νόμο επιβαλλόμενο καθήκον μας, απέναντι στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Στην προσπάθεια αυτή, στις εκλογές της Ένωσής μας, σας καλώ, να ψηφίσετε την ομάδα, στην οποία συμμετέχω, μαζί κι’ εμένα, ώστε να μας δώσετε το δικαίωμα, την απαραίτητη στήριξη και ενίσχυση, για να εξυπηρετήσουμε με επιτυχία, όπως πολύ καλά ξέρουμε και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, το σύνολο των συλλογικών, θεσμικών, οικονομικών-φορολογικών, υλικοτεχνικών, και εν γένει αιτημάτων-διεκδικήσεών μας, θέτοντας στην υπηρεσία του σκοπού αυτού όλες μας τις σωματικές, ψυχικές, και νοητικές δυνατότητες, για να αποκαταστήσουμε, γυρνώντας σελίδα στην ιστορία της Ένωσης και αφήνοντας πίσω ότι παλιό μας μειώνει, δεν μας αξίζει, μας θίγει, και μας απογοητεύει, το κατά γενική ομολογία μειωμένο κύρος της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, εκεί ψηλά, που πρέπει και τους αρμόζει, βάσει του Συντάγματος, και της συνάδουσας με αυτό κείμενης νομοθεσίας, σύμφωνα και με τη βούληση του κυρίαρχου λαού, στο όνομα του οποίου και εκτελούνται οι αποφάσεις μας. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να το θελήσουμε.
Οφείλουμε και πρέπει να το πράξουμε, και να ’στε σίγουροι ότι θα νικήσουμε, φτάνει να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα και των αιτημάτων μας. Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα, ενόψει της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ένωσή μας, και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το σύνολο των αιτημάτων, διεκδικήσεων, και εν γένει συμφερόντων μας, όλοι πλέον αντιλαμβάνεσθε και συνειδητοποιείτε την κρισιμότητα της ψήφου στις επικείμενες εκλογές, όσον αφορά το σύνολο των διεκδικήσεων-αιτημάτων μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΣ  ΣΑΣ  ΧΑΙΡΕΤΩ  ΚΑΙ ΣΑΣ  ΚΑΛΩ  ΟΛΟΥΣ
Απ’ όποιο μετερίζι κι’ αν υπηρετείτε τη Θέμιδα, γνωρίζοντας ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό σας, να αφουγκράζομαι τα αιτήματα, και να προσφέρω αρωγή ως οφείλω στα προβλήματά σας, να στηρίξετε με την ψήφο σας στις προσεχείς εκλογές της Ένωσής μας την ομάδα του Προέδρου Εφετών, κ. Χρήστου Κατσιάνη, κι’ εμέ προσωπικά, ως υποψήφιο για το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

Αθήνα,  11  Απριλίου 2018.
       Απόστολος  Ζαβιτσάνος,  Εφέτης Αθηνών, υποψήφιος για το Δ.Σ. της  Ε.Δ.Ε.     
                  με την ομάδα του Προέδρου Εφετών, κ. Χρήστου Κατσιάνη.                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ