Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ 2018: Επιστολή κ. Ανδρομέδας Ευριπίδου Στεφανίδου, Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσπρωτίας,



ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, Ανδρομέδας Ευριπίδου Στεφανίδου
Υποψήφιας για το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι στους συναδέλφους, λίγες ώρες μετά την αποδοχή της πρότασης της Εφέτη Μαργαρίτας Στενιώτη, τ. Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί συμμετοχής του ονόματός μου στις υποψηφιότητες για το Δ.Σ. της Ένωσης. Κατέρχομαι, δε, στον εκλογικό στίβο, διότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ανάγκη την Ένωση  και τη Σύνεση, που υπόσχεται η κ. Μαργαρίτα Στενιώτη. Οι έριδες, οι δημόσιοι διαπληκτισμοί, οι προσβλητικές για το Δικαστικό Σώμα τοποθετήσεις, απ' όπου και αν προέρχονται πρέπει να εκλείψουν. 
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αξίζει και πρέπει να κερδίσει το Επιστημονικό Κύρος που της ταιριάζει και, προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να εργασθούμε και να υποστηρίξουμε την άμεση συνεργασία με τους Πανεπιστημιακούς και άλλους επιστημονικούς φορείς και κυρίως με τους Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς, που με την ωριμότητά τους μπορούν να εμφυτεύσουν την πείρα τους σε εμάς τους νεώτερους συναδέλφους. Συμμετέχοντας στο συγγραφικό έργο, έχω θαυμάσει τη δυναμική των συναδέλφων, που συμβάλουν στην προώθηση της Νομικής Σκέψης, την οποία η Ένωση θα πρέπει να καλλιεργήσει, με σκοπό, πάντα, την προώθηση του Επιστημονικού Κύρους των Δικαστών.
Η Ένωση πρέπει έμπρακτα να ανταποκριθεί στις ανάγκες του οικογενειάρχη Δικαστή. Στα πλαίσια αυτά η τέως Πρόεδρος της Ένωσης  κ. Μαργαρίτα Στενιώτη μάχιμα συνέβαλε, στο παρελθόν, στη δικαίωση των Δικαστών, αναφορικώς με το δικαίωμα της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, με την πραγματοποίηση, για πρώτη φορά, κατασκηνωτικών προγραμμάτων από την Ένωση, τα οποία πλέον παγιώθηκαν, με παιδικές εορτές κλπ. ενώ, στο μέλλον, μέλημά μας είναι η συνένωση των οικογενειών των Δικαστών με τη νομοθέτηση του δικαιώματος συνυπηρέτησης των συναδέλφων με τους εργαζόμενους συζύγους στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ΟΤΑ κλπ. καθώς και η κατάργηση των αναχρονιστικών κωλυμάτων εντοπιότητας.
Εκφράζοντας την εκτίμηση μου στο πρόσωπο της κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, την ευχαριστώ για την πρόταση της, κυρίως την ευχαριστώ για την προσήλωση της στο έργο της και την έμπρακτη υποστήριξη των συναδέλφων της, για την οικειοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώτος βαθμός και κυρίως για τη στήριξή της στους αδίκως διωκόμενους συναδέλφους.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Νέες απόψεις.
Νέα ιδανικά.
Νέα οπτική των πραγμάτων,
σύμφωνα με τα κρατούντα κοινωνικά δεδομένα, την ανακαινισμένη οπτική του σεβασμού στον άνθρωπο, στο συνάνθρωπό μας, στη διαφορετικότητα, στη θρησκευτική συνύπαρξη, στη συμβίωση ετερόκλητων πολιτισμών και φυσικά, στην απόδοση της Δικαιοσύνης μέσα από το συγκερασμό όλων των ανωτέρω παραγόντων.
Δεν ζητώ την ψήφο σας προς ικανοποίηση προσωπικών εγωισμών. Επιθυμώ τη συγκέντρωση των συναδελφικών μας δυνάμεων, για ν’ αλλάξουμε τη σημερινή υπηρεσιακή πραγματικότητα και τις υπηρεσιακές αντιξοότητες. Προσδοκία μου η συμπόρευση και ελπίδα μου η συναδελφική αντιμετώπιση, από όλους τους υποψηφίους των ομάδων, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ.
Πνοή Ανέμου η ΑΛΛΑΓΗ.
                             Ανδρομέδα Στεφανίδου

1 σχόλιο:

  1. Καλή Επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους

    Ανδρομέδα Στεφανίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ