Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ 2018: Επιστολή κ. Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκης Αθηνών



Παπαδήμας Χρήστος Πρωτοδίκης Αθηνών
υποψήφιος για το ΔΣ. της Ε.Δ.Ε.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,


Έφτασε η ώρα να δουλέψουμε πραγματικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα! Να αφήσουμε πίσω μας το κλίμα διχασμού που κάποιοι εντέχνως δημιούργησαν και να βάλουμε ξανά τα θεμέλια μιας αξιοπρεπούς πορείας για την Ένωση μας, μακριά από προσωπικές στοχεύσεις και υπόγειες συμμαχίες.
Όταν μας εμπιστευθήκατε το Προεδρείο της Ένωσης, στο οποίο είχα την τιμή να συμμε-τάσχω ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και αναπληρωτής Ταμίας, αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, παράγοντας έργο. Έργο το οποίο κάποιοι, ματαί¬ως, προσπαθούν τώρα να προσεταιριστούν και να εμφανίσουν ως δικό τους.
Σε δύσκολους καιρούς κερδίσαμε κορυφαίες μάχες, ενώ τώρα σε εποχές νηνεμίας το απερχόμενο Προεδρείο χάνει μάχες που δεν δίνει καν. Η κορωνίδα των προσπαθειών μας έφερε την περίοδο 2012-2016 την πλήρη αποκατάσταση του συνταγματικού μας μισθολο-γίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Αντίθετα, το απερχόμενο Προεδρείο απέτυχε στο να μην έχει έστω αναδρομική ιοχύ η απώλεια της φοροαπαλλαγής του 25% επί των ακαθαρί-στων αποδοχών μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος το αμέσως προσεχές διάστημα να κληθούμε να επιστρέψουμε σημαντικά ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Με δικές μας, πάντως, ενέργειες κατορθώσαμε να "παγώσουμε" προς το παρόν τη σχετική υποχρέωση και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουμε τούτο να διατηρηθεί και στο μέλλον.
Το απερχόμενο δήθεν "ενωτικό" Προεδρείο αποδείχθηκε άκρως διχαστικό: Με τις εμπρηστικές ανακοινώσεις του δημιούργησε μια εικόνα κρίσης άνευ προηγουμένου. Ξεκίνησε ανούσιες αντιπαραθέσεις, οι οποίες έδωσαν αφορμή σε κακοπροαίρετους παράγοντες της δημόσιας ζωής να εξαπολύσουν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών με πρόφαση τη δήθεν δικαιολογημένη κριτική δικαστικών αποφά-σεων. Ευτυχώς για εμάς διαθέτουμε ικανά αποθέματα κύρους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα σπαταλήσει την επόμενη διετία. Δυναμισμός δεν είναι οι κραυγές, η οίηση και το ιταμό ύφος, αλλά η διεκδίκηση και εντέλει η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με αυτοσυγκράτηση και κυρίως με δημόσιο λόγο που δεν θίγει την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος μας, ως ακριβώς δηλαδή πράξαμε τη τετραετία 2012-2016.
Κύριο μέλημα όλων των μελών της Ομάδας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Εφετών κ. Χρήστο Κατσιάνη, θα είναι για την προσεχή διετία η ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και η αποτελεσματική υπεράσπιση των συναδέλφων από άδικες επιθέσεις τρίτων, αλλά και από πειθαρχικές διώξεις, όπως επιτάσσει το άρθρο 2§1 του Καταστατικού της Ένωσής μας.
Στο μέλλον προχωράμε με σχέδιο. Με μετριοπάθεια. Με σύνθεση.
Προσωπικά, τα τέσσερα τελευταία χρόνια που διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, αλλά και του Προεδρείου αυτής, δεν επιδίωξα κανένα ατομικό όφελος. Δεν συμμετείχα ποτέ σε έμμισθη θέση είτε σε αμειβόμενο δικαιοδοτικό όργανο ή επιτροπή. Έχω δε υπηρετήσει επί πέντε χρόνια σε επαρχιακά Πρωτοδικεία και άλλα πέντε συναπτά έτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα στα περισσότερα σχεδόν τμήματά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι συνάδελφοι του πρώτου βαθμού, θεωρώ, λοιπόν, ότι μπορώ ευπροσώπως να ζητήσω τη στήριξη σας στις επερχόμενες εκλογές

Γιατί είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Με τιμή
Χρήστος Παπαδήμας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ