Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μελών του ΔΣ της ΕνΔΕ αναφορικά με τη ΓΣ της 18-12-2021





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
     Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της 18-12-2021, αναδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο ο κατήφορος, στον οποίο οδηγεί η επιλογή του διχαστικού λόγου και της πόλωσης, ως τρόπου απόκτησης συνδικαλιστικής δύναμης και απόπειρας διεκδίκησης πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές.
     Ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωσης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ανεβαίνοντας στο βήμα, επιτέθηκε στους εκπροσώπους της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου αποκαλώντας τους ‘’ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ’’, ‘’ΨΕΥΤΕΣ’’ και ‘’ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ’’, με οξύτατο και απειλητικό τόνο, μεταβάλλοντας την Γενική Συνέλευση, από χώρο συνεδρίασης Δικαστικής Ένωσης, σε γηπεδικό χώρο, προσβάλλοντας έτσι, όχι τους «αντιπάλους», αλλά τις παραδόσεις του Δικαστικού Σώματος και την πολυετή διαδρομή του δικαστικού συνδικαλισμού στην χώρα μας, με τον πιο βάναυσο τρόπο. Μετά δε την εξυβριστική αυτή επίθεση και την άρνησή του να ανακαλέσει αποχωρήσαμε από την Γενική Συνέλευση.
     Αυτονόητο είναι ότι απαιτούμε και περιμένουμε από τον εκπρόσωπο τύπου της ΕνΔΕ να ανακαλέσει άμεσα τις εκτοξευθείσες ύβρεις και να παραιτηθεί από τη θέση του Προεδρείου που κατέχει. Ακόμη θεωρούμε υποχρέωση του Προέδρου της Ένωσης και αδελφού του, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσα στην πρώτη εργάσιμη μέρα που ακολουθεί, από το σύνολο των συναδέλφων Δικαστών και Εισαγγελέων.
     Το πιο πάνω επεισόδιο ακολούθησε μια προηγούμενη προσβολή στο Δικαστικό Σώμα, την οποία προέβη το Προεδρείο διά του Προέδρου της, με την απαξιωτική χορήγηση στενότατου χρονικού ορίου, τριών λεπτών, στην κα. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για να απευθύνει τον εθιμικά παραινετικό χαιρετισμό της στην Γενική Συνέλευση, στο επίσημο μέρος της, ενώ ταυτόχρονα έδωσε απεριόριστο χρόνο σε εξωδικαστικούς παράγοντες, που εξέφρασαν αρεστές στο Προεδρείο απόψεις.
     Η μειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου οφείλει να ανακόψει την πορεία της Ένωσης προς το αδιέξοδο που την οδηγει η ακραία συμπεριφορά του Προεδρείου, όσο και η υιοθέτηση ακραίων αντιλήψεων. 
     Ήδη οι υπογράφοντες την ανακοίνωση αυτή, κάνουμε πράξη την ενότητα δράσης, για την αναγκαία προάσπιση του κύρους του Δικαστικού Σώματος και των παραδόσεων της Ένωσής μας. Καλούμε δε και τα υπόλοιπα μέλη της μειοψηφίας στην αναγκαία, για την επίτευξη των στόχων αυτών, συμπόρευση.


      Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης, Μέλος ΔΣ ΕνΔΕ
      Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, Μέλος ΔΣ ΕνΔΕ
     Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Μέλος ΔΣ ΕνΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ