Το ερώτημα που τέθηκε για τρεις ημέρες ήταν
ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΌΤΙ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΣΤΟ BLOG ΠΡΈΠΕΙ:
α) Να καταργηθούν,
β) Να μείνουν όπως είναι,
γ) Να δημοσιεύονται μόνον επώνυμα
και
δ) Να επιτρέπονται μόνο σε δικαστές
Τα αποτελέσματα ήσαν τα εξής:
Να καταργηθούν
|
4 (2%)
|
Να μείνουν όπως είναι
|
80 (43%)
|
Να δημοσιεύονται μόνον επώνυμα
|
58 (31%)
|
Να επιτρέπονται μόνο σε δικαστές
|
42 (22%)
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ψηφοφορία ήταν μυστική και δεν είναι δυνατόν να
διαπιστωθεί η ταυτότητα των ψηφοφόρων ούτε αν κάποιοι ψήφισαν δύο φορές από
διαφορετικούς υπολογιστές.
Όπως
παρατηρείτε το 43% των ερωτηθέντων επιθυμεί η κατάσταση να παραμείνει ως έχει.
Ένα 31% επιθυμεί τα σχόλια να είναι επώνυμα και ένα 22% να σχολιάζουν μόνον
δικαστές.
Με δεδομένο ότι η επιλογή των σχολιαστών, ώστε αυτοί να είναι μόνον
δικαστές, σημαίνει ότι πρέπει να κοινοποιήσουν την ταυτότητά τους (τουλάχιστον
στο διαχειριστή του blog) καταλήγουμε στο
συμπέρασμα ότι 53% των ερωτηθέντων επιθυμεί οι σχολιαστές να είναι επώνυμοι
(είτε σε όλους είτε έστω μόνον στο διαχειριστή). Κατόπιν αυτών, θα εφαρμόσουμε πιλοτικά, για ορισμένες
αναρτήσεις, την επιλογή να σχολιάζουν μόνον δικαστές στο blog diaskepsi.
Όνομα:
Επώνυμο:
Ιδιότητα
(βαθμός)
Τηλέφωνο
(για ταυτοποίηση)
Mail
Μπορείτε
να επιλέξετε στα σχόλια να εμφανίζεται ψευδώνυμο
(τα στοιχεία σας ΔΕΝ θα τα αποκαλύψουμε). Όμως όλοι θα γνωρίζουν ότι η συζήτηση
γίνεται μεταξύ δικαστών.
Μόνο, συνάδελφε, που δεν μας έδωσες άλλα στοιχεία για το "blog diaskepsi" ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο blog diaskepsi δεν θα περιέχει κάτι καινούργιο. Απλά σε κάποιες αναρτήσεις του dikastis θα γίνεται υποσημείωση ότι αναρτώνται και στη diaskepsi. Εκεί και μόνον θα μπορούν να γίνουν σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή, όταν κάποια ανάρτηση φέρει τη σημείωση "ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗ DIASKEPSI", δεν θα μπορούν να τη σχολιάσου στο dikastis παρά μόνον στο diaskepsi.
Ας δούμε πιλοτικά πως θα εξελιχθεί και τα ξαναλέμε
εχω ξαναπροτεινει την αναρτηση σχολιων μονο στο φορουμ, οπου το αρχειο μηνυματων και προηγουμενων αναρτησεων φανερωνει τι ειναι ο καθενας
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ευνόητους λόγους πολλοί δικαστές δεν θα θέλουν να σχολιάσουν.Ίσως είναι καλύτερα να μείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφή"δώσε σε κάποιον μια μάσκα και θα σου πει αλήθειες" έχει ειπωθεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήασφαλώς και η ελευθερία στο διαδίκτυο ενοχλεί ακριβώς διότι είναι ελάχιστα ελέγξιμη.Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος φτιάχνει ένα blog αναλαμβάνει και κάποιο κόστος το οποίο συνίσταται στην αποδοχή του ότι θα ακούγονται κάποιες αλήθειες που επώνυμα σπάνια αποκαλύπτονται.Αυτό φυσικά ενοχλεί μια συντεχνιακή ομάδα που επιθυμεί να κάνει πως κοιμάται...
μόνο έτσι μπορούν να σχολιαστούν τα παραπάνω
Ο δικαστής δεν πρέπει να φοβάται να εκφραστεί δημοσίως, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα blog δικαστών... Άλλωστε, την κρίση του την εκφράζει καθημερινά και όποιος θέλει να βλάψει έναν δικαστή σήμερα, μπορεί να το κάνει με πολύ μεγάλη ευκολία χωρίς να ανατρέξει στο διαδίκτυο... Ειδικά τώρα οι καιροί επιβάλλουν την επωνυμία των σχολίων και την ευθύνη των σχολιαστών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΝΤΩς ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ Ως ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟς ΤΩΝ 2.00 ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 1.30 ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΑΠΑΝΤΑΕΙ Ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 2.22. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με τον ανώνυμο από 10 Σεπτεμβρίου 2012 3:15 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έπρεπε να σχολιάζουμε επώνυμα πολλοί θα δίσταζαν να σχολιάσουν και να πουν μεγάλες αλήθειες!
Η ανωνυμία που μας δίνει το blog αυτό μας επιτρέπει να εκθέσουμε τα προβλήματά μας και τις αγωνίες μας (σε προηγούμενες αναρτήσεις διάβασα από συναδέλφους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, π.χ. μένουν μακριά από τις οικογένειές τους, δεν έχουν χρόνο να βλέπουν τα παιδιά τους, δυσκολεύονται οικονομικά γιατί χρωστούν δάνεια, πληρώνουν δύο ενοίκια κλπ και πραγματικά το χάρηκα τόσο πολύ διότι αυτό δείχνει ότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη κοινωνία) χωρίς να γίνουμε αντικείμενο σχολιασμού από τους συναδέλφους μας (γιατί κακά τα ψέματα στο χώρο μας κάθε τι που συμβαίνει σχολιάζεται, και πολλοί κακοπροαίρετοι θα έσπευδαν να πουν "και τι μας νοιάζει για τα νοίκια και τα δάνεια που χρωστάει ο τάδε", εμείς έχουμε λυμένα τα προβλήματά μας "και στο blog αυτό μιλάμε μόνο για νομικά, μισθούς, υπηρεσίες κλπ". δεν είναι όμως έτσι γιατί το blog αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους να πουν τι αντιμετωπίζουν καθημερινά και να βρούν συναδέλφους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα). Επίσης, οι συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν ανοιχτά την άποψή τους απέναντι στη στάση του δ.σ. τον τελευταίο καιρό. Κάτι που νομίζω ότι δε θα το έκαναν με την ίδια ευκολία ή με τον ίδιο τρόπο (πιθανόν να ήταν πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους με αποτέλεσμα να μην έδειχαν τόσο έντονα την αγανάκτησή τους για την αρχική στάση του δ.σ. στις προτεινόμενες περικοπές) αν ήταν επώνυμα τα σχόλια.
Όσοι επιθυμούν να σχολιάζουν επώνυμα μπορούν να το κάνουν, χωρίς να τους το απαγορεύει κανείς.
Αρκεί να μη χρησιμοποιούν τα "επώνυμα σχόλιά" τους για την προσωπική τους προβολή, παρά μόνο για να εκφράσουν επώνυμα τη γνώμη τους.
Και για να πω την αλήθεια τα πιο ωραία σχόλια τα έχω διαβάσει από ανώνυμους.
Μια ανώνυμη Πρωτοδίκης
Noμίζω ότι η καλύτερη λύση είναι όσοι σχολιάζουν εδώ να διαθέτουν ένα προφίλ έστω και με ψευδώνυμο στο blogspot και να σχολιάζουν μ' αυτό. Το αν δηλώνουν δικαστές κάποιοι χωρίς να είναι δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημασία έχουν οι απόψεις και η πολυφωνία σε ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό και κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Η δική μας αξιοπρεπής διεκδίκηση των αιτημάτων μας άπτεται και με τη διεκδίκηση των αιτημάτων όλων των Ελλήνων και δεν πρέπει να τη δούμε ξεχωριστά και συντεχνιακά.
Είμαστε τρίτη εξουσία και ο ρόλος μας είναι να ελέγχουμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την κατάλυση του Συντάγματος, όχι καταλύοντάς το οι ίδιοι κατεβαίνοντας από την έδρα και κάνοντας απεργίες (άλλο που δεν θέλουν οι όψιμοι τυχόν υπερασπιστές μας αλλά και οι άλλες δύο εξουσίες να μας δουν στο δρόμο να διαδηλώνουμε...) αλλά ασκώντας τα καθήκοντά μας αμείλικτα για ανώνυμους και μεγαλόσχημους επώνυμους παραβάτες των νόμων καθώς και για τους ψηφίζοντες νομοθέτες αντισυνταγματικούς νόμους τους οποίους εμείς ακόμη και συλλογικά με τις ενώσεις μας μπορούμε να καταγγείλουμε ως επιστημονικά σωματεία και να μην εφαρμόσουμε ως δικαστές.
Μόνον έτσι θα επιτελέσουμε το ρόλο που μας έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Η ευθύνη για την ασυδοσία που επικρατεί στην ελληνική πολιτική ζωή σήμερα, τις αρπαχτές τους, που ακόμη και σήμερα ασύστολα ενεργούν καλυμμένοι πίσω από φωτογραφικές διατάξεις και νόμους, ανήκει και σε μας κατά μεγάλο ποσοστό κι ας το παραδεχθούμε.
Μη ξεχνάμε δικαστές του ΣτΕ έβγαλαν συνταγματικά όλα τα μνημόνια και τους εκτελεστικούς τους νόμους, όλα τα χαράτσια και ακόμη και την πράσινη ανάπτυξη με εμφύτευση σε αναδασωτέες εκτάσεις φωτοβολταϊκών!!!
Ας μη στρουθοκαμηλίζουμε λοιπόν κι ας περισώσουμε ό,τι πλέον περισώζεται με θάρρος και αξιοπρέπεια! Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς ίσως τη σωτηρία του κι εμείς γελιοποιούμαστε ακόμη περισσότερο στα μάτια του, φωνάζοντας και διαδηλώνοντας σαν τους τελευταίους λαϊκιστές συνδικαλιστές για τα δικά μας μόνον δίκαια και προνόμια.
ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ
ΕΦΕΤΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
εμεις ας υποθεσουμε οτι θα δωσουμε τα στοιχεια μας.ξερουμε σε ποιον τα δινουμε; ποιοι ειναι διαχειριστες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό θα είναι να παραμείνει ως έχει-σαν βήμα διαλόγου δικαστών και δικηγόρων με την υπόλοιπη κοινωνία. Όσο για το θέμα των ονομάτων συμφωνώ με τον Ανώνυμο των 8:29:)
ΑπάντησηΔιαγραφή...να μείνουμε ανώνυμοι για να δρουν πιο εύκολα τα παπαγαλάκια ...
ΑπάντησηΔιαγραφή