Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Aνακοίνωση για έκτακτη Γεν. Συνελευση και διακοπή συνεδριάσεων


 ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                         
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                   Αθήνα 7/9/2012
                                                                                   Αρ. πρωτ. 109

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενόψει των σχεδιαζόμενων νέων περικοπών των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών, το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη σημερινή συνεδρίασή του της 7ης Σεπτεμβρίου 2012 ,αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Α)Τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.
Β)Την αναστολή δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων (πλην των επειγουσών) από την Δευτέρα 10-9-2012 και μέχρι τη σύγκληση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης.
Γ)Την καθημερινή διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Δικαστηρίων της χώρας από την Δευτέρα 17-9-2012 έως 22-9-2012,από ώρα 10.00π.μ.έως 15.00μ.μ. και την επεξεργασία των δικογραφιών στα Δικαστήρια.
Δ)Την υποβολή αιτήματος προς τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων της χώρας, για την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής στους Δικαστές για την άσκηση του λειτουργήματός τους στα δικαστικά καταστήματα.
Ε)Την αποστολή εγγράφου σε όλα τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας για τη σύγκληση Ολομελειών,προς λήψη απόφασης εναρμόνισης των Κανονισμών τους προς τις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν και
ΣΤ)Να απευθύνει αίτημα  προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών για την αποστολή  αντιπροσωπείας στη χώρα μας, προς ενημέρωση και παρακολούθηση των εξελίξεων .-
                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
   

38 σχόλια:

  1. Σωστή η απόφαση ως προς όλα τα μέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να ρωτησω? στις πολιτικες υποθσεις, οταν θα φτασει 10 η ωρα τι θα κανουμε? θα διακοπτουμε για αλλη ημερα?
    οταν μια ποινικη υποθεση ξεκινησε στις 9:30, και αναμενεται διαρκεσει επι μακρον, τι θα κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους. Κάποιοι ξύπνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους, καιρός ήταν να δράσουμε. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Πολιτικές υποθέσεις, που θα εκδικάζονταν μετά τις 10.00 λόγω πινακίου, θα αναβάλλονται ή ματαιώνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις συνεδριάσεις τις πολιτικές αν μία υπόθεση δεν τελειώνει τις μέρες της απεργίας θα τελειώνουμε την υπόθεση η οποία έχει αρχίσει όσο πάει και θα αναβάλουμε τις λοιπές, και αν ναι τι θα γίνεται με τις δευτεροείσακτες>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιές θα είναι οι επείγουσες αποφάσεις που θα δημοσιεύονται;Τα ασφαλιστικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται στις επείγουσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μετα την ακυρωση της τροποποιησης του κανονισμου του πρωτοδικειου αθηνων και του εφετειου ιωαννινων απ' τον ΑΠ, τι νοημα εχει οι ολομελειες να παρουν αποφασεις, τις οποιες μετα απο λιγο θα ακυρωσει ο ΑΠ?
    μαλιστα ο ΑΠ δεν περιοριζεται σε απλη καταργηση των αποφασεων των ολομελειων, αλλα σε τροποποιηση τους επι το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ σωστη αποφαση,δυστυχως ομως και παλι η ολη ιστορια εις βαρος μας θα ειναι, θα διακοπτουμε για 1 εβδομαδα και θα δουμε τι αλλο και μετα ολος ο ογκος της δουλειας και παλι στις πλατες μας,επισης με ανακριση τι ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα μέτρα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Μπροστά σε μία ανυποχώρητη κυβέρνηση και σε μία τρόικα που προσπαθεί να εξοντώσει όχι μόνο εμάς τους δικαστές αλλά και όλους τους έλληνες πολίτες, δεν αρκεί μία εβδομάδα στάσης εργασίας ή η μη δημοσίευση αποφάσεων. Σε περίπτωση νέων περικοπών,θα πρότεινα απ' όλους μας επίσχεση εργασίας για όσο χρειαστεί. Για να μπορέσουμε να διασώσουμε την όποια αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με τις πιο πανω ερωτησεις οι μειωσεις επρεπε να ειναι 80%. σας εχει ξεφυγει το νοημα,αγαπητοι συναδελφοι, που φοβαστε τη σκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστή αντίδραση ! Αρκεί να συμμετέχουμε όλοι ανεξαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΛΠ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινιστεί με απόφαση του Δ.Σ. αν θα αναβάλλονται οι πολιτικές αποφάσεις μετά τις 10.00 π..μ. ή αν θα διακόπτεται η συνεδρίαση για άλλη ημέρα προκειμένου να υπάρχει μια ενιαία γραμμή σε όλα τα πρωτοδικεία και κυρίως από όλους τους πρωτοδίκες (διότι γνωρίζω πολλούς φοβισμένους που ήδη κρίνουν άσκοπο το μέτρο αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν να αναβάλλουν τις υποθέσεις, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των δικηγόρων και των διαδίκων).
    Αν κάποιος από το δ.σ. τυχαίνει να διαβάζει τα σχόλια στο παρόν blog ας το θέσει κατά τη γ.σ.
    Προσωπική μου άποψη είναι να αναβάλλονται οι υποθέσεις διότι μόνο έτσι θα είναι αποτελεσματικότερες οι κινητοποιήσεις μας. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η στάση εργασίας, αφού η διακοπή της συνεδρίασης εξυπηρετεί όλους τους άλλους [αφού δικηγόροι και διάδικοι θα δικάσουν τις υποθέσεις τους σε νέα δικάσιμο χωρίς την πίεση του χρόνου λόγω ωραρίου του γραμμάτέα ή λόγω εκδίκασης άλλης υπόθεσης της ίδια ημέρα(κυρίως για τους δικηγόρους)] πλην ημών και των γραμματέων [και λάβε υπόψη και τις διαπραγματεύσεις που πρέπει να γίνονται μετά προκειμένου να βρούμε μια δικάσιμο που να βολεύει όλους τους δικηγόρους και όλους τους διαδίκους, όπως γίνεται συνήθως, (πράγμα αδύνατο σχεδόν) με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διακόπτουμε σε περισσότερες από μια συνεδριάσεις, όπως γίνεται συνήθως ιδίως στα επαρχιακά πρωτοδικεία (έχει τύχει να διακόψω, λόγω ωραρίου του γραμματέα σε επαρχιακό πρωτοδικείο, πολιτικές υποθέσεις σε τρείς διαφορετικές ημέρες διότι δε βόλευε όλους την ίδια ημέρα με συνέπεια να χάσω τρείς ημέρες πέραν της δικασίμου)].
    Χ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με την ανάκριση τι γίνεται;;; αν κάποιος πει οι να απέχουν και οι ανακριτές, θα απέχει ο συνάδελφο που ρώτησε; Θα συμφωνήσω με ένα σχόλιο που διάβασα σε προηγούμενη ανάρτηση:
    "Το ξέρετε ότι μας διαβάζουν, έτσι;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εάν αποφασισθούν περαιτέρω μειώσεις μισθών, πρέπει να καταργηθούν ΑΜΕΣΩΣ τα κωλύματα εντοπιότητας, η διατήρηση των οποίων ήδη έχει εκμηδενίσει το μηνιαίο εισόδημα όλων των αδικαιολογήτως - πλέον - απομεμακρυσμένων από τις εστίες τους συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιτέλους, ήταν καιρός να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ερώτηση: Στα μεταβατικά τι θα ισχύσει; Κυρίως για αυτά που είναι σε νησιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελένη Πρέντζα Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:49 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που μας εκπροσωπεί, τόσο ως προς την διακοπή των συνεδριάσεων, ως η μόνη πλέον λύση για να εισακουσθούμε από την πολιτεία, όσο και ως προς την επεξεργασία στα Δικαστικά Μέγαρα, εντός του νόμιμου ωραρίου αυτών, των δικογραφιών, που κατακλύζουν ασφυκτικά τα σπίτια μας και κατατρώγουν σχεδόν όλο τον χρόνο μας, στερώντας μας την χαρά να προσφέρουμε, όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση, ένα μέρος αυτού του χρόνου, τουλάχιστον, στην πολύτιμη οικογένειά μας, πρωτίστως δε στην ανατροφή των παιδιών μας. Γιατί εμείς οι λειτουργοί της Θέμιδας σε αυτήν την χώρα όπου η διαφθορά χρόνια τώρα κατέχει τα πρωτεία και η δικομανία συνιστά μέρος της σύγχρονης δυστυχώς κοινωνικής πραγματικότητας, έχουμε επωμιστεί όλο αυτό το βάρος της προμελέτης, της εκδίκασης και της έκφανσης δικαιοδοτικής κρίσης επί των αέναα συρρεόντων δικογραφιών, με ευσυνειδησία, εντιμότητα και ζήλο. Οι δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες απονέμεται η δικαιοσύνη στην χώρα μας έχουν αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στους πολίτες της, τους οποίους υπηρετούμε και στο όνομα του Ελληνικού Λαού εκδίδουμε τις αποφάσεις μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς, ήτοι στην ομαλή, ισορροπημένη και ορθά κατανεμημένη διαβίωσή μας. Δυστυχώς πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα σε όσους έντεχνα ξεχνούν ότι δηλαδή το κύρος και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της Δικαστικής Λειτουργίας και των Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών προστατεύεται από το Σύνταγμα πρωτίστως, για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνάδελφοι δικαστές, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=221065 βρήκα αυτό το σχόλιο ως απάντηση σε μειωτικά σε βάρος μας σχόλια, και επειδή μίλησε στην ψυχή μου, σας το παραθέτω αυτούσιο:
    Else | 06/09/2012 11:11
    Διαβάζω τα σχόλιά σας και μου έρχεται να τραβάω τα μαλλιά μου! Πως μπορείτε να προβαίνετε σε τέτοιου είδους κρίσεις χωρίς να διαθέτετε προσωπική πείρα για τις συνθήκες εργασίας ενός δικαστή; Γνωρίζω αρκετούς δικαστές, ένας εκ των οποίων ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον μου, που εργάζονται δεκαπέντε, κατά μέσο όρο, ώρες την ημέρα, χωρίς να εξαιρούνται οι αργίες και τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο εργασίας, που τους ανατίθεται. Οι ίδιοι τιμούν τους όρκους τους, προτιμώντας να τους "κοπεί το χέρι από τη ρίζα" παρά να χρηματιστούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ πάσχουν από προβλήματα υγείας, με έντονους πόνους από οσφυαλγίες, αυχενικά και σύνδρομα μετακαρπίου λόγω της πολύωρης καθιστικής εργασίας τους στην έδρα ή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και της υποχρέωσής τους να μεταφέρουν με τα χέρια τους ογκώδης δικογραφίες. Ποιός από εσάς μπορεί να κάθεται σε μία καρέκλα (σπασμένη και σκισμένη κατά κανόνα) επί τετραώρου και να παρακολουθεί διαδικασία χωρίς να έχει δικαίωμα να πάει στην τουαλέτα, να πιεί λίγο νερό ή να μετακινηθεί για λίγα λεπτά για να ξεμουδιάσει, υπό 42 βαθμούς το καλοκαίρι και υπό 0 έως -2 βαθμούς το χειμώνα; Ποιός από εσάς έχει επεξεργαστεί μία δικογραφία για να γνωρίζει τις δυσκολίες της κατά την επίλυση των νομικών και ουσιαστικών θεμάτων, που ανακύπτουν; Ποιός από εσάς έχει ξενυχτήσει προσπαθώντας να βρει μία δίκαιη λύση για τους διαδίκους (φαινόμενο καθημερινό), ώστε να είναι συνεπής με τους όρκους του ή από αγωνία, επειδή την άλλη μέρα, στα πλαίσια των ανακριτικών καθηκόντων του, θα υποχρεωθεί να πει σε άνθρωπο για πρώτη φορά ότι προφυλακίζεται; Ποιός από εσάς έχει νιώσει την καθημερινή απογοήτευση του παιδιού του (ακόμη και την ημέρα των Χριστουγέννων, λόγω τιμής), όταν εισερχόμενο στο γραφείο του για να δει τον δικαστή γονέα του και να παίξει μαζί του εκδιώκεται με την παράκληση να μην θορυβεί, προκειμένου ο γονέας του να συνεχίσει την εργασία του; Όσο για το μύθο περί παχυλής αποζημίωσής τους, σας πληροφορώ ότι οι δικαστές του πρώτου βαθμού (οι οποίοι αποτελούν το 60% του δικαστικού σώματος) λαμβάνουν ως μηνιαία αμοιβή το υπέρογκο ποσό των 2.400 ευρώ (έχω δει αναλύσεις μισθοδοσίας). Οι ίδιοι άνθρωποι υποχρεούνται να διατηρούν στο σπίτι τους ιδιαίτερο δωμάτιο ως γραφείο, ήτοι καταβάλλοντας υψηλότερο ενοίκιο για τη μίσθωση των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων είτε αγοράζοντας μεγαλύτερο σπίτι με αντίστοιχη επιβάρυνση στις δόσεις του, αναγκαστικά υψηλότερου, στεγαστικού δανείου τους. Οι ίδιοι άνθρωποι υποχρεούνται να δαπανούν κατά μέσο όρο επιπλέον το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως για την αγορά επιστημονικών βιβλίων, τη συνδρομή τους σε βάσεις νομικών δεδομένων, τη συντήρηση ηλεκτρονικού υπολογιστή και εκτυπωτή και το κόστος των εκτυπώσεων. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί το κόστος για την αγορά κοστουμιών και ταγιέρ (και το κόστος καθαρισμού τους) και κατάλληλων υποδημάτων, προκειμένου οι δικαστές να είναι ευπρεπής στην εργασία τους (οι περισσότεροι από εσάς, που σας επιτρέπεται να εργάζεστε και με τζην δεν κατανοείται τη δυσκολία αυτής). Μετά από αυτά που σας είπα, πείτε μου πόσα πρέπει να κερδίζει ένας δικαστής; Ντρέπομαι για λογαριασμό σας! Τουλάχιστον, αν δεν είχα προσωπική εμπειρία, θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως δικηγόρος δηλώνω ότι κατανοώ και δικαιολογώ απόλυτα τις κινητοποιήσεις σας. Η δικαστική εξουσία και οι εκπρόσωποί της είναι θεσμός, ο οποίος δεν μπορεί να ευτελίζεται. Όμως η αποφασή σας περί αναστολής αποφάσεων είναι πολύ σκληρή για τους διαδίκους που αγωνιούν. Τί θα γίνει με τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων; Ειδικά με αυτές που έχουν προσωρινή διαταγή; Περιμένω την έκδοση απόφασης από τον Ιούνιο, τώρα θα παρέλθει και ο Σεπτέμβρης; Ποιός θα κρίνει ποιές είναι οι επείγουσες; Πιστεύω ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να τα αγνοήσετε, κατά τη διάρκεια του, κατά τα λοιπά, δίκαιου αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε ανωνυμε δικηγορε των 10:27 αν δεν κανω λαθος οταν αποφασιζεται απο τους δικηγορικούς συλλόγους η αποχή σας από τα καθήκοντά σας δεν προβλέπεται εξαίρεση για τους διαδίκους που αθωνιόυν για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Η δε σχετική απόφαση τηρεόυαο καθολικά. Επιτρεψτε και σε εμάς, για μια φορα στα χρονικά, να διεκδικήσουμε ένα αύριο για εμάς και τη δικαιοσύνη χωρίς χαραμάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα ήθελα να καταθέσω μία διαφορετική άποψη σε σχέση με αυτή του συναδέρφου (είμαι δικηγόρος Θεσσαλονίκης). Κατά το παρελθόν όλες οι επαγγελματικές ομάδες είχαν την δυνατότητα να αντιδράσουν σε κυβερνητικές αποφάσεις που τις επηρέαζαν άμεσα. Οι δικηγόροι προβήκαμε σε ουκ ολίγες αποχές, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις ακόμη και για ζητήμα ήσσονος σημασίας. Επιπλέον, με τις περιβόητες "άδειες" από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, πολλοί από εμάς είχαν την δυνατότητα να "απέχουν" εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι κάποιες αποχές κράτησαν αρκετές εβδομάδες. Εφόσον λοιπόν οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να αντιδράσουν στην τωρινή συγκυρία νέας μείωσης των απολαβών του, θεωρώ ότι τουλάχιστον εμείς οι δικηγόροι (που έχουμε ιδία άποψη για τα προβλήματα του κλάδου τους)θα πρέπει να είμαστε από αυτούς που δεν θα τους φέρουν επιπλέον εμπόδια. Θεωρώ επίσης ότι μία δυναμική κινητοποίηση των δικαστών, που θα διαρκέσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να είναι μία απόλυτα σεβαστή αντίδραση. Εκείνο που θα πρέπει να αποφευχθεί, θα ήταν μία "λευκή απεργία" διαρκείας, πιστεύω ότι θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για όλο το σύστημα της δικαιοσύνης και τον κοινωνικό ιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όσο ανοίκειο είναι να μη τηρήσει κάποιος την απόφαση του Δ.Σ. μόνο ΄και μόνο επειδή φοβάται, το ίδιο ανάρμοστο είναι αν δέχονται όλοι πιέσεις για συμμετοχή σ' αυτού του είδους την κινητοποίηση, με την απειλή να χαρακτηρισθούν φοβισμένοι. Με άλλα λόγια: δικαίωμα του καθενός είναι να αποφασίσει τι θα πράξει. Δεν είναι και θέσφατο οι αποφάσεις του Δ.Σ. ή της Γ.Σ. της Ένωσης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το αν θα τηρηθει η αποφαση εχει να κανει με την ικανοτητα της ενωσης να πεισει τους δικαστες οτι δεν θα υπαρξουν συνεπειες και οτι αυτη η αποφαση ηταν συνειδητη επιλογη, και οχι συρσιμο απο καποια απ' τα μελη της ενωσης..
    γιατι αμα δεν πιστευεις μια αποφαση, δεν μπορεις να πεισεις και για την εφαρμογη της..
    πχ η ενωση οταν επι ενα εξαμηνο επεμεινε να θεσπιστει η κατα δικαστη χρεωση, και ερχεται ο ΑΠ και καταργει τις σχετικες αποφασεις τον ολομελειων, χρησιμοποιωντας βαριες εκφρασεις και τα πρωτοδικεια που υιοθετησαν τις σχετικες ρυθμισεις, τοτε δεν καταλαβαινουμε οτι υπαρχει προβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ΕΙΣΑΓ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:40 μ.μ.

    NAI ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙΤΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΙΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Την καλησπέρα μου.
    Κι εγώ Δικηγόρος είμαι και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα.
    Λανθασμένα έχει καθιερωθεί στην κοινή γνώμη ότι αμοίβεστε με ιδιαίτερα παχυλούς μισθούς, δεδομένου ότι ο απλός κόσμος δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας σας, τον φόρτο αυτής και την δυσκολία της δίκαιης και αμερόληπτης δικαστικής κρίσης.

    Κατά την ταπεινή που άποψη πιστεύω ότι αν δεν κινητοποιηθείτε δραστικά και αν παρεκκλίνετε της ομόφωνης απόφασης της Γ.Σ. του Σώματός σας, θα ξαναγυρίσει το επάγγελμά σας πολλά χρόνια πίσω.
    Δικαστική εξουσία είστε με ό,τι αυτό συνεπάγεται και καλώς ή κακώς πρέπει να αμοίβεστε ανάλογα με το λειτούργημά σας..

    Έχω πολλούς στενούς φίλους συναδέλφους σας, οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση και θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη με την επιβολή των νέων μέτρων, καθόσον ο καθένας σας προβαίνει στον οικογενειακό του προϋπολογισμό με βάση τις μηνιαίες απολαβές του, οι οποίες όταν τελικά φθάνουν σε περικοπή της τάξης του 60% μπορούν να δημιουργήσουν πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα (με πρώτο και κυριότερο την αποπληρωμή δανείων, τα οποία είχαν χορηγηθεί προ των περικοπών που ήδη σας έχουν επιβληθεί).

    Επιτρέψτε μου την φράση, αλλά "ΞΥΠΝΗΣΤΕ", ενωθείτε (όχι σαν εμάς...) και κινητοποιηθείτε.

    Μερικοί ίσως αναρωτηθείτε γιατί σας υποστηρίζω τόσο πολύ....Η απάντηση είναι ΑΠΛΗ:

    Προτιμώ να χάσω κάποιες αμοιβές στο εγγύς μέλλον, εξαιτίας της διακοπής συνεδριάσεων και της αναβολής εκδίκασης υποθέσεων που μου έχουν ανατεθεί, παρά να δικάζω για τα επόμενα χρόνια υποθέσεις, έχοντας απέναντί μου Δικαστές απογοητευμένους και πικραμένους με ό,τι αυτό προφανώς συνεπάγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πριν λιγο διαβασα σε blog εφημεριδας οτι χαρακτηριζονται οι κινητοποιησεις που εχει εξαγγειλει η ενωση μας αντισυνταγματικες.Μαλιστα.Εφοσον ομως καποιοι μιλουν για το Συνταγμα καλο θα ειναι να μην προβαινουν σε παραβιαση του!! Εφοσον οι δικαστες εχουμε πλεον μονο υποχρεωσεις και κανενα δικαιωμα σκεφτομαι μηπως θα επρεπε να καταργηθει και η βουλευτικη ασυλια?Ετσι για την αρχη της ισοτητας.Διεπραξε αξιοποινη πραξη βουλευτης?Κατευθειαν παραπομπη στο ακροατηριο.Γιατι ποιος προστατευει τους δικαστες απο οσους εσκεμμενα θελουν να τους βλαψουν επειδη δεν τους αρεσε η αποφαση?Εν ολιγοις συναδελφοι μας απαξιωνουν και μας θελουν υπαλληλους και οχι λειτουργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάζω εδώ και καιρό σε διάφορες αναρτήσεις τα σχόλια των συναδέλφων και θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις.
    1) Μιλάμε για παραιτήσεις. Ας υποθέσουμε ότι όλοι παραιτούμαστε. Να σας πω τη συνέχεια; Μια ΠΝΠ κατ’ άρθρο 44 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία θα διοριστούν άλλοι δικαστές. Βέβαια για κάποιο διάστημα θα επικρατήσεις πανδαιμόνιο, όμως τελικά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Εκτός και αν καταφύγουμε σε καταλήψεις κτιρίων, μολότωφ και πετροβολισμούς. Θέλω να πω ότι η παραίτηση είναι μια λέξη, όμως μέχρι σήμερα κανένας συνδικαλιστής (ΑΔΕΔΥ, Δ.Ε.Η. κ.τ.λ.) δεν την εφάρμοσε. Κάτι θα ξέρουν περισσότερο από εμάς.
    2) Η ανακοίνωση του δ.σ. της ένωσής μας αποτελεί από μόνης της αδίκημα: πρόκληση και προσφορά (άρθρο 186 ΠΚ) σε παράβαση καθήκοντος. Επομένως, αν ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις κατά των απεχόντων συναδέλφων, θα πρέπει (εφόσον όλοι πρέπει να τιμωρηθούν για τη συμμετοχή) να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις και στα μέλη του δ.σ. της ένωσης όχι μόνον διότι απέχουν αλλά και για ηθική αυτουργία σε πειθαρχικό αδίκημα, καθώς και ποινικές διώξεις ή για 186 ΠΚ ή για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΝΑΣ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ,ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχετε κάθε δικαίωμα να διεκδικείτε.
    Μια απορία όμως. Όταν το ΣτΕ και τα κατώτερα δικαστήρια (σε επιμέρους - κυρίως εργατικές - υποθέσεις), έχουν κρίνει συνταγματικά και αναγκαία λόγω δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, όταν οι μισθοί και αμοιβές όλων των κλάδων έφθασαν σε εποχές προ το 1981, εσείς πώς νομιμοποιήστε κοινωνικά να απέχετε απ τις περικοπές;

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μήπως θα ήταν εφικτό να αναρτηθεί το κείμενο της υπ`αρ.4/2012 παρεμπίπτουσας απόφασης του Μισθοδικείου, που εκδόθηκε επί προσφυγής ενός εν ενεργεία και δύο συνταξιούχων δικαστών και να μάθουμε σε ποίο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συνάδελφοι, όλοι μαζικά στις κινητοποιήσεις.Μηδενός εξαιρουμένου.Και μη φοβόμαστε τα πειθαρχικά.Κανένας ποτέ δεν τιμωρήθηκε για συμμετοχή στις αποχές.Και κανένας ηγέτης δικστηρίου δεν θέλει να τον βαρύνουν διώξεις συναδέλφων, που μάχονται για ιερό σκοπό.Εαν διασπαστούμε,τα χάνουμε όλα. Όλοι τότε θα μας θεωρούν αξιοθρήνητους .Και ούτε θα μας υπολογίζει κανένας. Αλλο που δε θέλουν και τα κανάλια να μας εμφανίζουν στην κοινωνία ως δειλούς,μοιραίους και άβουλους. Όλοι στον αγώνα,λοιπόν.Η ταν η επί τας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επειδή έγινε λόγος για 186 ΠΚ,
    αν τη διακοπή τη ζητήσει π.χ. ο εισαγγελέας της έδρας και το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα, θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της σύνθεσης επειδή εφαρμόζοντας τη δικονομία, αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα ;
    Εξάλλου το 186 ΠΚ προϋποθέτει έγκληση. Είμαι περίεργος να δω ποιος θα την καταθέσει...
    Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δε χρειάζεται να απέχουμε από τα δικαστικά μας καθήκοντα για να "κινηθούμε σε όρια νομιμότητας". Αρκεί να κηρύξουμε αποχή διαρκείας από τα διοικητικά (μη δικαστικά) καθήκοντα και να ασκήσουμε τα συνταγματικά δικαιώματά μας, όπως απορρέουν από τις οικείες οργανωτικές και κανονιστικές διατάξεις. Λ.χ. αν δεν εκδοθεί κατάσταση υπηρεσίας δικαστών, πώς θα γίνουν συνεδριάσεις; Αν δεν υπογράψουμε ούτε μία πράξη διοικητικού περιεχομένου, πώς θα διοικηθούν οι δικαστικές υπηρεσίες (είναι δικαστικό καθήκον να στέλνουμε πίνακες εργασιών οι προϊστάμενοι και αναπληρωτές τους); Αν λάβουμε όλοι τις άδεις που δικαιούμαστε; Είναι δικαστικό καθήκον να παριστάμεθα ατελώς στις αρχαιρεσίες συνεταιρισμών (οράτε τον 4015); σε άλλες επιτροπές; Η επιθεώρηση διαφόρων, των δικαστικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων; Δεν υπαγόμαστε στις διατάξεις που αποκλείουν την εργασία σε χώρους που δεν πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις (θέρμανση, ψύξη, πυρόσβεση, γενικά τεχνική ασφάλεια;). Μήπως λείπει φαντασία στη συνδικαλιστική μας ηγεσία; Αναρωτιέμαι απλώς. Για αρχή, ας στείλουμε όλοι από μία αίτηση για άδεια στον Υπουργό. Και οι Προϊστάμενοι ας μη σπεύσουν να εκδώσουν "υπηρεσίες" Οκτωβρίου. Αρχίστε να σκέφτεστε. Η λίστα θα είναι ατελείωτη. Δε χρειάζεται να παραιτηθούμε για να πιέσουμε. Αρκεί να πάψουμε να "πιεζόμαστε". Χωρίς δαπάνη για θέρμανση και γραφική ύλη, χωρίς πράξεις διοίκησης των γραμματειών, θα απεργήσουν όσοι συνταγματικά τους επιτρέπεται (οι δικαστικοί υπάλληλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μου φάνηκε ή ο πρώην Πρόεδρός μας και μέλος της Κυβέρνησης μας ξέχασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Απαντηση στον ανωνυμο 11/9,11:40:Δεν μας ξεχασε ο πρωην Προεδρος μας,πως θα ηταν αλλωστε δυνατον,απλως τωρα εχει αλλα καθηκοντα,ενα εκ των οποιων ειναι να μας πεισει(ως μελος της κυβερνησης),οτι οι περικοπες στους μισθους μας ειναι απαραιτητες για να μη 'βουλιαξει' η χωρα!!!Να δουμε τι θα ψηφισει στη βουλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η αποχή από τα καθήκοντά μας είναι νόμιμη. Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται είναι εκ του πονηρού και έχουν σκοπό να υπονομεύσουν τον αγώνα μας για αξιοπρεπή διαβίωση. Αλλά και τί έγινε ; Έχουμε ελεύθερο φρόνημα και μπορούμε να αναλάβουμε πλήρως τις συνέπειες των πράξεών μας. Αν κάποιοι δεν μπορούν, ας μείνουν στο θλιβερό μικρόκοσμό τους και ας μη συμμετέχουν. Δεν πειράζει. Θα είναι τα καλά παιδιά. Καλό μας κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ