Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις

 3/9/2012
                    ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ          
      ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
      (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
     ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                   Τ.Κ. 101. 71
 e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                        

          
                                                                                               Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                                               Αρ.πρωτ.:100

                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας,  της 31ης  Αυγούστου 2012,  που επακολούθησε της κοινής συνάντησης και απόφασης των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων,  σχετικά με το θέμα το σχεδιαζόμενων νέων περικοπών των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών,  οι οποίες, παρότι κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα,  έχουν ήδη υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές (ποσοστό 38%),  αποφασίσαμε τα εξής :

Α) Την διενέργεια Πανελλήνιας Πανδικαστικής Συγκέντρωσης, την 5η Σεπτεμβρίου 2012,  ημέρα Τετάρτη και ώρα12.30,  στον ισόγειο χώρο της εισόδου του Αρείου Πάγου, με διακοπή των συνεδριάσεων ( πολιτικών και ποινικών ),  από ώρα 11:30 έως 15:00,  ώστε συνάδελφοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
 Β) Την διενέργεια Πανδικαστικής Συγκέντρωσης, στην Αθήνα,  την Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες,  την ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους,  17η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα με διακοπή συνεδριάσεων ( πολιτικών και ποινικών ) από ώρα 10:00 έως 15:00,  ώστε οι συνάδελφοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οποιαδήποτε υποχώρηση και ότι θα προστατεύσουμε τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας,  έστω και αν απαιτηθεί να οδηγηθούμε σε ρήξη με τις άλλες δύο Εξουσίες ( Νομοθετική και Εκτελεστική ),  εάν αυτές επιμείνουν να αγνοούν το ισότιμο των Λειτουργών της Δικαστικής Εξουσίας.
Δηλώνουμε,  επίσης, ότι η Ένωσή μας,  ανάλογα  με τις εξελίξεις,  θα επανακαθορίσει τη στάση της και κυρίως ως προς τον τρόπο,  το χρόνο και τον τόπο άσκησης των καθηκόντων μας.  ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στον αγώνα μας.

                                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου                                                                  Γεώργιος Μανωλίδης
         Αρεοπαγίτης                                                                                       Πρόεδρος Εφετών

9 σχόλια:

  1. Πανεπιστημιακοί και Αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών.Εμάς αρνείται και να μας δει;Μας σέβονται πολύ....Οι μειώσεις για τους Πανεπιστημιακούς θα φθάσουν το 30%, εμάς τι πρόκειται να μας κάνουν;Δεν σταματάνε πουθενά, θα μας διαλύσουν πραγματικά. Δεν το δέχομαι όμως, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βάλουμε ένα φραγμό σε όλο αυτό που γίνεται, όχι μόνο εις βάρος μας αλλά εις βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=160572&catid=3
    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι πανεπιστημιακοι πρότειναν επιστροφή όλων των ειδικών μισθολογιων στα όρια του 2001 προκειμένου να γλιτώσουν οι ίδιοι απο περικοπες 17.5% μεσοσταθμικά. Εκεί έχει φτάσει το θράσος τους. ´Οπως και τα τσιράκια της Αlpha Bank και του ΚΕΠΕ προτείνουν,ως εντελώς αν αρμόδιοι και έξω θεσμικοί παράγοντες μειώσεις των αποδοχών των δικαστων και στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και η νομολογία των Δικαστηρίων! Καμία αντίδραση απο τις ενώσεις για αυτο θα έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΝΩ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΤΟΝΗΣΕ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ ? ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΜΗΠΩΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να κλιμακωθούν οι αγώνες γιατί ήδη ο Στουρνάρας έφυγε για ραντεβού με Σόιμπλε στο Βερολίνο με μόνη έννοια την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, τερματίζοντας έτσι κάθε διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες. ειρην 85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω μία απορία, υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που αντιδρούν στις σκληρές κινητοποιήσεις μετά τα δημοσιεύματα για φημολογούμενες μειώσεις από τουλάχιστον 20% έως και 35% για τους υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς; Άμεση σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. Διακοπή συνεδριάσεων. Αποχή από κάθε επιτροπή. Συνάδελφοι, το πλήγμα θα είναι βαρύ. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι θα πρέπει να γίνει διακοπή των συνεδριάσεων την ώρα της συγκέντρωσης; Δε θα μπορούσε να γίνει η συγκέντρωση μετά τις τρεις ωστε να μην επιδεινώσετε και εσείς τη μη απονομή δικαιοσύνης με τις α΄τελειωτές καθυστερήσεις; Ως νέος μου φαινόταν περίεργο που οι οδηγοί των τρόλλευ όταν έκαναν συνελεύσεις τους ακινητοποιούσαν τα τρόλλευ, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρια των υπολοίπων πολιτών. Όμως εκεί θεωρούσα ότι υπάρχει δικαιολογία, λόγω της κατά τεκμήριο έλλειψης ανώτατου επιπέδου παιδείας. Τώρα οι δικαστικοί ακολουθείτε την ίδια τακτική των οδηγών τρόλλευ. Αν έχετε παιδιά, να ξέρετε ότι σκέφτονταΙ περίπου σαν εμένα. Είναι αηδιασμένα από την απουσία συλλογικής συνείδησης. Και εσείς δεν έχετε δικαιολογία... Με ειλικρινή εκτιμηση. Ένας νέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΧΗ σε υποβάθμισή μας θεσμική ή/και οικονομική. Αναμένουμε να γίνει πράξη η αναφορά στην ανακοίνωση της Ένωσης περί ρήξης με τις άλλες δύο Εξουσίες (Νομοθετική και Εκτελεστική ), εάν αυτές επιμείνουν, όπως προκλητικά έχουν δείξει τελευταία, να αγνοούν το ΙΣΟΤΙΜΟ των Λειτουργών της Δικαστικής Εξουσίας.Όχι άλλα λόγια κύριοι Συνάδελφοι, η εμπόλεμη κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει με υπαιτιότητα των δύο άλλων Εξουσιών του Κράτους, ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ της θεσμικής ισχύος και θέσεώς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρήξη με τις άλλες εξουσίες σημαίνει ότι θέτουμε εαυτόν εκτός πολιτεύματος. Άρα η εκλεγμένη από το Λαό εξουσία θα πρέπει να έχει τα κότσια να σταματήσει τη μισθοδοσία όσων κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων απόσχουν από τα καθήκοντά τους και να τους απολύσει διενεργώτας άμεσα διαγωνισμό για την αντικατάστασή τους. Όλοι έχουμε δυσαρεστηθεί από τις μελετώμενες μειώσεις μισθών, που πάντως πρέπει να είναι κλιμακωτές - δεν μπορεί ο Αρεοπαγίτης των 4.500 ευρώ καθαρά ή ο "αλεξιπτωτιστής" Πρόεδρος επαρχιακού Πρωτοδικείου με 3.500 ευρώ καθαρά ή ο αρχαίος Ειρηνοδίκης με μισθό εφέτη να έχει ίδιο ποσοστό μείωσης με τον Πρωτοδίκη των 2.000 ευρώ. Οι συνδικαλιστές όμως δεν ασχολούνται με αυτά, γιατί όλοι μία ψήφο έχουν και οι προαγωγές και μεταθέσεις εξαρτώνται από τους Αρεοπαγίτες. Εξαγγελίες όμως για ρήξη με την εκλεγμένη από το Λαό εξουσία (και άρα υπερέχουσα αφού "θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία" ) σημαίνει ότι κάποιοι εζήλωσαν τη δόξα του Γεωργίου Παπαδόπουλου ή του Στυλιανού Παττακού ή ότι - το πιθανότερον - δεν ξέρουν τι λένε και παρά την πικρία μας για τις μισθολογικές μειώσεις δεν θα τους ακολουθήσουμε όλοι. Άραγε οι διορατικοί αυτοί συνδικαλιστές, όταν ήξεραν την από τον Μάρτιο του 2012 μνημονιακή υποχρέωση για "μέση μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%" και άκουγαν ταυτόχρονα τις προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά και Βενιζέλου ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε αστυνομικούς - στρατιωτικούς (ο Σαμαράς δε έλεγε ότι θα αποκατασταθούν για αυτούς και οι παρελθούσες μειώσεις) και ταυτόχρονα ότι η χώρα πρέπει να μείνει στο ευρώ και για το λόγο αυτό να τηρηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, δεν καταλάβαιναν ότι η κεραμίδα (μείωση 25% για εμάς) θα πέσει στο κεφάλι μας; Γιατί τότε έκαναν το κορόιδο και τώρα κοροιδεύουν εμάς με ακραία ρητορική αλλά στην ουσία με μηδενική δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης; Θερσίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει "ρήξη" με τις άλλες δύο εξουσίες (δηλ. με την εκλεγμένη κυβέρνηση και Βουλή); Ότι θα κάνουμε πραξικόπημα ή επανάσταση; Και αν πάρουν και οι κυβερνώντες τοις μετρητοίς αυτή τη φράση γιατί να μην μας στείλουν σπίτια μας; Η ακραία ρητορική δεν μπορεί να καλύψει την αδράνεια των συνδικαλιστών, όταν πράγματι η παρέμβασή τους θα ήταν χρήσιμη (όταν δηλ. ψηφίζονταν το Μνημόνιο ΙΙ, που προέβλεπε τις περικοπές ή όταν προεκλογικά όλοι έταζαν ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί αστυνομικών και στρατιωτικών και ο κάθε νοήμων μπορούσε να καταλάβει ότι θα την πληρώσουν οι υπόλοιποι των ειδικών μισθολογίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ