Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ»




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ



Πειραιάς, 19 Σεπτεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, όπου εδρεύει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την  επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», που συνέστησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συνήλθαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, προκειμένου να συγκροτηθούν σε Σώμα.
Παρόντες ήταν, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, οι κ.κ. Στέλιος Μανουσάκης, Πρόεδρος, Γιώργος Σταματογιάννης, Γεν. Γραμματέας, τα Μέλη του Δ.Σ. Μαρία Φλωροπούλου-Μακρή, Ηλίας Κλάππας, Δανάη Καρκούλια, οι δικηγόροι Γαρυφαλλιά (Λία) Αθανασίου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και Χρίστος Τσάλλος και από τα Επιμελητήρια Πειραιά οι κ.κ. Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε, Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π, Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος του Ε.Ε.Π, Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Β.Ε.Π., και Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Π.
Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και βάσει του καταστατικού της ανωτέρω εταιρείας Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Στέλιος Μανουσάκης, Αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλειος Κορκίδης, Γεν. Γραμματέας η κ. Μαρία Φλωροπούλου-Μακρή, Ταμίας ο κ. Γιώργος Σταματογιάννης και Μέλη οι κ.κ. Γαρυφαλλιά (Λία) Αθανασίου, Γεώργιος Μπενέτος και Ανδριανός Μιχάλαρος.

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ»  συστάθηκε κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3898/2010 που αφορά στη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και του Π. Δ/τος 123/2011 που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των φορέων κατάρτισης διαμεσολαβητών. Στα πλαίσια αυτά σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών βασικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων για την άσκηση της διαμεσολάβησης, να φέρει σε επαφή τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το Ελληνικό Δικαστικό σύστημα με αυτή, ώστε να την υιοθετήσουν ως ένα εναλλακτικό και παραγωγικό τρόπο επίλυσης διαφορών και να προσφέρει κάθε είδους επιστημονικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες Διαμεσολάβησης.
Σε διαμεσολάβηση μπορούν να υπαχθούν διαφορές ιδιωτικού δικαίου  με συμφωνία των μερών, τα οποία κατά τη διαδικασία αυτή παρίστανται με πληρεξούσιο δικηγόρο. Η προβολή του νέου – για τα ελληνικά δεδομένα – αυτού θεσμού καθίσταται αναγκαία, καθώς η διαμεσολάβηση ως διαδικασία, σε αντίθεση με την πολιτική δίκη, συνδέεται με ορισμένα πλεονεκτήματα. Χαρακτηρίζεται από τη μυστικότητα, την εμπιστευτικότητα και την ελαστικότητά της. Τόσο η διάρκεια όσο και η έκβαση αυτής ελέγχονται σε απόλυτο βαθμό από τα μέρη και ο ρόλος του διαμεσολαβητή είναι να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ των μερών. Ο διαμεσολαβητής ορίζεται από τα μέρη ή από τρίτο πρόσωπο της επιλογής τους και η επίλυση των διαφορών ανταποκρίνεται στο συμφέρον των μερών και επιτυγχάνεται χωρίς μακροχρόνιες διαδικασίες και υπέρογκες δαπάνες.
          Στα πλαίσια αυτά συστάθηκε το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», προκειμένου να προβάλλει το θεσμό της διαμεσολάβησης και να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε δικηγόρους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτή, είτε ως διαμεσολαβητές, είτε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των μερών, αλλά και σε κάθε άλλον που θέλει να εντρυφήσει στο συγκεκριμένο θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ