Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή - Απάντηση της Προέδρου της ΕΔΕ Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλουπρος τον Διευθυντή και τους Διευθυντές Σύνταξης της εφημερίδας25/09/2012



ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr


ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Βασιλικής Θάνου- Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη

Αθήνα 24/9/2012

Προς : κ. Χρήστο Μεμή
Διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα»

Προς : κ.κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο
Στέφανο Τζανάκη
Διευθυντές Σύνταξης της εφημερίδας «Τα Νέα»




Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της 5/9/2012 της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και στο ένθετο «ΤΑ ΝΕΑσυν», υπάρχει δημοσίευμα στη στήλη «e-mail» το οποίο αναφέρεται γενικά στους Δικαστές, και ειδικότερα στο πρόσωπό μου, υπό την συνδικαλιστική μου ιδιότητα, ως Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τρόπο όχι μόνο απαξιωτικό, αλλά και προσβλητικό και χυδαίο, δημοσίευμα μάλιστα, το οποίο επικροτείται, με σχόλιο του ιδίου ύφους και περιεχομένου και από την υπεύθυνη της στήλης δημοσιογράφο με το ψευδώνυμο «Φοίβη Αθηναίου». Συγκεκριμένα, φωτογραφίζοντας σαφώς το πρόσωπό μου, αναγράφει επί λέξει τα εξής:
«Βγήκε μια βαμμένη συνδικαλίστρια που ζητάει να μην πειραχθούν οι μισθοί των δικαστικών γιατί έχουν το προνόμιο αυτοί και μόνο, ελέω Θεού, να έχουν αξιοπρέπεια και αυτών και μόνο η μείωση θεωρείται αντισυνταγματική!!!
Άκουσον, άκουσον, απεθρασύνθησαν αυτοί οι paesani (χωρικοί) που τελείωσαν τη Νομική με την αβάντα των πολιτικών φοιτητικών οργανώσεων και του άλλου εσμού των καθηγητών (…του Κατακόλου), πήγαν στη Σχολή Δικαστών με άλλη αβάντα και τελικά πήραν και αναδρομικά με τα μισθοδικεία και κουσουμάρουν τώρα οι λογής λογής κόκκινοι et al Mercedes και βίλες στα Ψυχικά (Παλαιά ντε)και Φιλοθέες.Ποιοι, οι paesani που στα χωριά τους σκουπίζονταν με πέτρες».
Το γεγονός ότι φιλοξενήσατε στην εφημερίδα σας τέτοιου περιεχομένου δημοσιεύματα, τα οποία μάλιστα επιδοκιμάζονται και από την δημοσιογράφο σας, ασφαλώς όχι μόνο ως «ενημέρωση» δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά αντίθετα δημιουργεί εύλογα την εντύπωση ότι η εφημερίδα σας έχει εμπάθεια τόση κατά των Δικαστών, ώστε να μην μπορεί να αρνηθεί τη δημοσίευση, όπως άλλωστε επιβάλλεται και από την δημοσιογραφική δεοντολογία παρόμοιων κειμένων, τα οποία είναι προφανώς τόσο χαμηλού επιπέδου ώστε εκθέτουν την εφημερίδα σας και εσάς προσωπικά, ο οποίος ως υπεύθυνος επιτρέπετε την δημοσίευσή τους.
Πέραν της αντίδρασης δια της νομίμου οδού, σας εκφράζω δια του παρόντος την εντονότατη δυσαρέσκεια τόσον εμού προσωπικά, καθώς και όλων των μελών της Ένωσής μας.
H Πρόεδρος
Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου
Αρεοπαγίτης


18 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑ ΠΡΟΕΔΡΕ. Αισθανομαστε υπερήφανοι, πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν αφήνουμε αναπάντητο τίποτα. Κάνετε για δέκα εκπροσπώπους τύπου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που μου προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση, είναι ότι το εν λόγω κείμενο, στερείται παντελώς επιχειρημάτων, ακόμα και το σχόλιο περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών κινείται σε επίπεδο 'κουτσομπολιού Κατινίτσας της γειτονιάς' εντελώς εκτός τόπου, εκτός πραγματικότητας και εκτός στπιχειωδών κανόνων κοσμίας συμπεριφοράς. Προφανώς, η κ. "Φοίβη Αθηναίου", η οποία κρύβεται πίσω από ψευδώνυμα και δεν τολμάει καν να υπογράψει τα γραφόμενά της, αγνοεί ότι μπορεί κάποιος να τελειώσει τη Νομική χωρίς αβάντα, να εισαχθεί στη Σχολή Δικαστών επειδή απλώς διάβασε πολύ, να κινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να κατοικεί σε δυάρι στην Κυψέλη, χωρίς να διεκδικεί ούτε βίλες στη Φιλοθέη, ούτε ακριβά αυτοκίνητα τύπου Mercedes, αλλά το στοιχειώδες και συνάμα αυτονόητο δικαίωμα να μπορεί να ασκεί απερίσπαστος το λειτούργημά του (που αποτελεί συντεταγμένη εξουσια του κράτους), καθόσον το κράτος δεν του παρέχει τα μέσα προς τούτο. Και βέβαια το θέμα δεν είναι η κάθε κ. Φοίβη Αθηναίου, η οποία λόγω ανυπαρξίας ήθους, γνώσεων και λοιπών δυνατοτήτων μόνο σε αβάντα μπορεί να οφείλει το ψωμί που τρώει, κάνοντας σχόλια ανάλογα του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου της,μη δυνάμενη για κάτι καλύτερο. Το θέμα είναι πώς και γιατί εμείς αφήσαμε το θεσμό της Δ/νης να διασυρθεί τόσο πολύ που να δημοσιεύονται τετοιου είδους σχόλια και να τυγχάνουν και ανάγνωσης. Όχι δεν ψήφισα την κ. Θάνου, αλλά τα σχόλια στο πρόσωπό της απαξιώνουν το θεσμό που υπηρετώ και αυτό δεν το ανέχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς οι δικαστές χάσαμε το τραίνο. Γίναμε μισητοί στον κόσμο με δική μας ευθύνη ή τουλάχιστον με ευθύνη της εκάστοτε ηγεσίας μας και τώρα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ μας ρίχνουν όλους στην πυρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να κάνουμε, δε γεννηθήκαμε όλοι πορφυρογέννητοι ούτε μεγαλώσαμε στις Βερσαλλίες. Για μερικούς από εμάς το ότι είμαστε (όχι ήμασταν) χωριάτες και οι συγγενείς μας μένουν στα χωριά, από όπου και εμείς ξεκινήσαμε, είναι τίτλος τιμής. Για μερικούς άλλους τίτλος τιμής είναι να ξερνοβολάνε χολή και λάσπη. Ας είναι . Η λάσπη είναι αναγκαία για να γίνονται τα τούβλα. Το περί αβάντας το αφήνω ασχολίαστο καθώς μάλλον η συγγραφέας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. A pro ο Πολ Ποτ τους πρώτους που θα έστελνε στην ύπαιθρο (αν τη γλίτωναν από τα αποσπάσματά του) θα ήταν μεταξύ άλλων κάτι νεόκοποι δημοσιογραφίσκοι που το παίζουν ψευτοδιανόηση.
    Ας συνεχίσει η συντάκτης στο ίδιο μοτίβο, λοιπόν, της λάσπης και του κομπλεξισμού. Έχει πεδίον δόξης λαμπρό μπροστά της και μάλλον πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια παρατήρηση για του συναδέλφους Δικαστές... Ίσως πρέπει να μη σχολιάσουμε το δημοσίευμα. Αύριο μπορεί να κληθούμε να δικάσουμε τη σχετική μήνυση ή αγωγή που από ότι καταλαβαίνω θα ασκήσει η Κα Πρόεδρος. Άλλωστε δεν έχει να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό, παρά μόνο αποτελεί ένδειξη περί κοινής γνώμης που θα ληφθεί υπ' όψη κατά την κατάστρωση της στρατηγικής και τακτικής της Ένωσης (και αυτό δεν θα γίνει εδώ). Μόνο εκνευρισμό θα προκαλέσει η συζήτηση, και ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος, ειδικά αν είναι ετεροχρονισμένος. Το άρθρο είναι προ 20 ημερών, όχι πολύ παλιό, αλλά πέραν των χρονικών ορίων που δικαιολογούν την εν θερμώ αντίδραση.
    Ας διαβάσουμε καλύτερα το άρθρο του συναδέλφου Κου Ντόστα στο site e-Θέμις, που είναι πρόσφατο, για να το έχουμε υπ' όψη μας στην επόμενη συνέλευση. Παραθέτω υπερσύνδεσμο:
    http://www.ethemis.gr/o-ellinas-dikastis-ke-o-sokratis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι προφανές οτι ο συντάκτης του εν λόγω σχολίου στην εφημερίδα θα προτιμούσε να δικάζεται από δικαστές παλαιούς αριστοκράτες (τί κρίμα που δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας στο σώμα!) Είναι, άλλωστε,γνωστό σε όλους ότι οι χωρικοί έχουν πάντοτε περισσότερες "αβάντες" από αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ψήφισα την κ. Θάνου. Συμφωνώ όμως με το κείμενο. Όμως: οι κινητοποιήσεις, αν και σε σωστή κατεύθυνση, ήρθαν λίγο αργά. Από τις 10-7-2012 καλλιεργείται το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια (βλ. Εφημερίδα "Έθνος" της 10-7-2012 με άρθρο με τίτλο "κάυσωνας στα ειδικά μισθολόγια") γιά να υπάρξει η "καθυσυχσιτκή"ανακοίνωση περί τα τέλη Ιουλίου, ότι θα ληφθούν
    "ισοδύναμα μέτρα" και θα κοπούν οι μισθοί μας. Τώρα όμως είναι αργά. Ίσως με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως παντελής διακοπή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών (δηλαδή δεν δικάζουμε ΤΙΠΟΤΕ, ούτε αυτόφωρα), θα σώσει κάπως την κατάσταση. Εξάλλου γενική είναι η εκτίμηση ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί και ότι "γίνεται" τώρα, "γίνεται" με σκοπό να "περάσουν" τα μέτρα τουλάχιστον επικοινωνιακά. Μην το ξεχνά κανείς μας αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι κακό να είναι κανείς χωριάτης. Ίσως είναι και τιμητικό να ξεκινάς από χαμηλά και να φτάνεις ψηλά. Είναι όμως άσχημο να είναι κανείς αρχοντοχωριάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα αυτά είναι μια ακόμη προπαγάνδα κατά των δικαστικών. Τα ΜΜΕ θέλουν απλά να μας κάνουν μισητούς στον υπόλοιπο κόσμο για να είναι "δικαιολογημένες" οι επερχόμενες μειώσεις. Αν θυμάστε, το ίδιο έγινε και σε άλλους κλάδους, πχ στους γιατρούς έλεγαν ότι όλοι παίρνουν φακελάκι, ψευδείς συνταγές κλπ. Στους αστυνομικούς τα ίδια και στους δικηγόρους επίσης. Δεν υπάρχει όμως κανένας κλάδος που να λειτουργεί στην εντέλεια. Και οι χειρότεροι είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά γιατί να πουν για αυτούς..Κρίμα γιατί η δημοσιογραφία ήταν λειτούργημα και διαμορφώνει κοινή άποψη, επηρεάζοντας δυστυχώς αυτούς που παρακολουθούν αυτά τα ΜΜΕ, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που δεν χάνουν επεισόδιο τούρκικου σίριαλ. Τέλος, συμφωνώ με τον Θραξ/Αναρμόδιο και πρέπει να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, ούτε αυτόφωρα. Μόνο έτσι ίσως γίνει κάτι.., γιατί εδώ και πόσες μέρες υποτίθεται κάνουμε στάση εργασίας, αλλά είμαστε κάθε μέρα στη δουλειά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aυτή η εεφημερίδα είναι κατάπτυστη.Φιλοξενεί ότιάρθρο, σχόλιο κ.λ.π.είναι εις βάρος των Δικαστών.Νομίζω όμως ότι τέτοιες επιθέσεις μίσους δεν πρέπει να μας πτοούν.Αντίθετα πρέπει να μας ενώνουν και να μας χαλυβδώνουν.Το ερώτημα όμως είναι, η Πρόεδρος της Ενωσης πρέπει να κατεβαίνει στο επίπεδο του κάθε χυδαίου και ψυχικά ανισόρροπου και να αντιδικεί;Και ως που θα τραβήξει αυτό;Θα απαντάμε σε κάθε χυδαιότητα;Αλλό που δε θέλουν οι κάθε είδους ανώμαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σχόλιο των Νέων είναι απαράδεκτο. Αλλά θα εξέθετε (κι άλλο...) τους δικαστές οποιαδήποτε νομική ενέργεια των συνδικαλιστών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ορθή γραμμή η απάντηση της Ένωσης αλλά μισή. Όπως ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη να απαντήσει αν είναι προσβλητικό ή όχι το δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ορθή η απάντηση της κυρίας Θάνου. Το λιγότερο κατάπτυστο ελιναι το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς κ. Αναγνώστοπουλο : ειλικρινά ποτέ δεν κατέλαβα γιατί θα εξέθετε την Ένωση μια νομική ενέργεια. Μας λοιδωρούν καθημερινά, και δεν επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας τα ελάχιστα δικαιώματα που αναγνωρίζουμε σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες (ώρες ατελείωτες συνεδριάσεων για συκοφαντικές δυσφημίσεις, ψευδείς καταμηνύσεις, οι ψευδείς καταμηνύσεις των ψευδών καταμηνύσεων...). Και φυσικά ο Δικαστής όταν υβρίζεται, όταν λοιδωρείται από δικηγόρους γιατί προφανώς οι αποφάσεις του δεν είναι αρεστές, όταν μονίμως οι δικηγόροι μπαίνουν μαινόμενοι στην αίθουσα δικαστών (ελάτε από ένα επαρχιακό Δικαστήριο) , αυτός ο Δικαστής δεν μπορεί να απαντήσει ανάλογα (στα πλαίσια που του επιτρέπει ο νόμος βέβαια) γιατί είναι θεσμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ συμφωνώ με τον Κο Αναγνωστόπουλο. Κανείς δεν θα κάτσει να διαβάσει το δημοσίευμα. Θα μείνουν όλοι με την ανάμνηση ότι οι δικαστές καταδίωξαν δημοσιογράφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ΕΙΣΑΓ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:26 μ.μ.

    ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΓΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμάν με τη χρήση των κεφαλαίων. Δεν δίνουν έμφαση, απλά δημιουργούν την εντύπωση ότι φωνασκείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ