ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr
Αθήνα 12-9-2012
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σχετικά με την τήρηση της απόφασης του Δ.Σ για διακοπή των συνεδριάσεων, διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων όλων των Δικαστηρίων θα διαρκούν από ώρα 10.00 έως 15.00.
Α) Στα Πολιτικά Δικαστήρια αν ο Γραμματέας της έδρας, μετά από ερώτηση του Προέδρου, δηλώσει στις 10.00 ότι προτίθεται να τηρήσει το ωράριό του, που λήγει ώρα 15.00, τότε ο Πρόεδρος αμέσως εκφωνεί και αναβάλει τις υποθέσεις, το δυνατόν στη συντομότερη δικάσιμο και πάντως εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους. Αντίθετα, αν ο Γραμματέας της έδρας δηλώσει ότι θα επανέλθει στις 15.00, οι πιο πάνω αναβολές των υποθέσεων θα γίνονται τότε. Επισημαίνεται ότι η παραπάνω αναβολή (και όχι διακοπή) θα γίνεται και στις υποθέσεις αρμοδιότητας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
Β)Οι υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων μετά τη λήξη της διακοπής ώρα 15.00, δικάζονται κανονικά, λόγω της μη υποχρεωτικής κατά νόμο σύμπραξης Γραμματέα για την εκδίκασή τους.
Γ)Η έκδοση διαταγών πληρωμής γίνεται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της απαίτησης.
Δ)Οι Πρόεδροι Υπηρεσίας εξακολουθούν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.
Ε) Και στα Ποινικά Δικαστηρία, ισχύουν τα ίδια που αναφέρονται παραπάνω για τα Πολιτικά Δικαστήρια (Αναβολή από ώρα 10.00 μετά δήλωση του Γραμματέα της έδρας στον Πρόεδρο ότι τηρεί ωράριο, άλλως αναβολή ώρα 15.00). Και αυτό για τη διευκόλυνση και αποφυγή ταλαιπωρίας όλων των παραγόντων της δίκης. Εξαιρούνται όμως και δικάζονται κανονικά, όλες οι επείγουσες ποινικές υποθέσεις, όπως όταν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, συμπλήρωση του ορίου προσωρινής κράτησης κλπ, όπως επίσης και τα αυτόφωρα.
Από τα πταίσματα επίσης δικάζονται μόνο οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.
Οι ανακριτές;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤακτική αγωγή για οριστικοποιηση ασφαλιστικων μετρων για διατροφη τεκνου με δυο αναβολές μπορει να παρει και τριτη λογω στάσης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποθέτω ότι οι ανακριτές υπάγονται στην εξαίρεση των επειγουσών υποθέσεων λόγω ενδεχόμενης επιβολής προσωρινής κράτησης;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο τις συνοδείες θα έλεγα και από τακτική τις υπό παραγραφή, και τις αιτήσεις αντικατάστασης προσωρινής κράτησης. Επίσης, να κλείνουν όσες έχουν προσωρινά κρατούμενους. Ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικάζουμε δηλαδή κανονικά τα ασφαλιστικά, ο Πρόεδρος Υπηρεσίας ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του κ.λ.π., κ.λ.π.. Μάλλον κανείς δεν θα καταλάβει ότι απέχουμε...Δεν το αφήνουμε καλύτερα ;
ΑπάντησηΔιαγραφήέχεις απόλυτο δίκιο.να το αφήσουμε καλύτερα γιατί θα ξεφτιλιστούμε πάλι.μιλούσα εχθές με μία συνάδελφο και μου έλεγε πως δεν πρέπει να απέχουμε γιατί δεν είναι σωστό κλπ κλπ.ας μας πάνε το μισθό τότε κατευθείαν στα 500 ευρώ (και πολλά λέω) να τελειώνει το θέμα.αυτό που με κουράζει τελικά περισσότερο είναι η αντίδραση η δική μας και όχι των απαράδεκτων πολιτικών.τα ίδια δεν κάναμε και πριν ένα χρόνο περίπου?ε, ίδια αντίδραση και τώρα και νομίζουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα?το πολύ πολύ να γίνει μικρότερη μείωση, έτσι για να λέμε ότι κάτι πετύχαμε.κατά τα άλλα επανάσταση κ βλακείες.που είναι τα άλλα που μας έλεγαν?δλδ η επιστροφή δικογραφιών κ τα σχετικά?το μόνο που θα γίνει τελικά είναι να επιβαρυνθούμε εμείς πάλι και μετά θα τρέχουμε να προλάβουμε τις προθεσμίες.περαστικά μας
ΑπάντησηΔιαγραφήμαλιστα...
ΑπάντησηΔιαγραφήοι αναβολες θα δινονται εντος του ετους!!!!
σε τι πινακια??
Προς τον ανώνυμο 13 Σεπτεμβρίου 2012 8:32 : Η μη δημοσίευση των αποφάσεων και η μη εκδίκαση από τις 10 και μετά, έχεις την εντύπωση, συνάδελφε ότι δε θα κάνει αισθητή την αντίδραση μας;αναγκαστικά, τα αυτόφωρα, η ανάκριση, τα ααφαλιστικα και τα καθήκοντα του προέδρου υπηρεσίας δεν μπορούν να αναβληθουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει καλα καλα και οι δικηγόροι αρχίζουν και παραπονιούνται:δεν έχουμε περιθώριο να το αφήσουμε και ΑΥΤΗ τη φορά, αρκετά το αφήσαμε, πιστεύω. είναι καιρός να αντίδρασουμε δυναμικά !!!!
Τι αηδίες πάλι είναι αυτές? Να ξανανεβαίνουμε στις 15.00 για να αναβάλλουμε και να περιμένει όλος ο κόσμος εμάς?? Οι δε Εισαγγελείς ακροάσεων και δίωξης τι θα κάνουν? Θα είναι πάλι οι άτυχοι της παρέας? Τα ημίμετρα δεν φέρνουν αποτέλεσμα, μόνο επιβαρύνουμε περισσότερο τον εαυτό μας γιατί, χωρίς να πετύχουμε τίποτα, θα φορτωθούμε πάλι οι ίδιοι τις υποθέσεις... Η το κλείνουμε το μαγαζί για να καταλάβουν τι εστί τρίτη εξουσία ή ... άστο καλύτερα γιατί γινόμαστε ρεντίκολο παντού...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς εμφανιστούμε μια φορά , προς τα έξω, όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι κι ας αφήσουμε τις μεμψημοιρίες, τις γκρίνιες , τα υπονοούμενα και τα αλληλοφαγώματα. Είναι η τελευταία ευκαιρία μας να υψώσουμε λίγο το ανάστημα. Δεν ξέρω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, ίσως δεν πετυχουμε τίποτε,ίσως όμως και να πετύχουμε κάτι. Γιατί τόση ηττοπάθεια. Επιτέλους , έχουμε κι εμείς δικαιώματα ως εργαζόμενοι. γιατί να παραδοθούμε αμαχητί; Διαφορετικά ας ετοιμαστούμε όλοι σιγά σιγά να υπαχθούμε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Και φανταστείτε μια δικαιοσύνη με φτωχούς και ρακέντητους δικαστές, με σκυμμένο κεφάλι ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται οτι και για το ίδιο το ΔΣ της ΕΔΕ ήταν πολύ βαριά η απόφασή του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την ελαφρύνει. Πρέπει να πάψουμε να κοροϊδευόμαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά για το ποιές υποθέσεις θα δικάζονται, αποφασίζει η Ενωση και οχι τα Δικαστήρια. Πρόκειται για θεσμική εκτροπή. Οσοι Δικαστές θέλουν να δικάσουν πρέπει να πάρουν άδεια από την Ενωση, όπως οι Δικηγόροι από τους ΔΣ? Οσες δίκες συνεχίζονται από διακοπή, αναβάλλονται ή όχι, άσχετα αν είναι επείγουσεςς? Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες. Οταν οι σύνεδροι απέχουν και ο πρόεδρος κρίνει οτι η υπόθεση είναι επείγουσα, τι γίνεται? Οταν το Δικαστήριο κρίνει οτι η υπόθεση είναι επείγουσα, ενώ ο Εισαγγελέας απέχει, τι γίνεται? Μήπως η Ενωση πρέπει να προτείνει καταλήψεις? Στο ΣτΕ έχουν ορθότερες απόψεις. Η Δικαστική εξουσία δεν έχει ανάγκη συντεχνιακών αγώνων. Αποφασίζει συντεταγμένα και κρίνει τις πράξεις η παραλείψεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας. Εκτός εάν οι Δικαστές θέλουν να καλύπτονται από την ανωνυμία της μάζας.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Αρθρο 91 Πειθαρχικά παραπτώματα
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Το πειθαρχικό παράπτωμα συντελείται με υπαίτια και καταλογιστή ενέργεια ή παράλειψη του
δικαστικού λειτουργού, εντός ή εκτός υπηρεσίας, η οποία αντίκειται προς τις υποχρεώσεις του που
απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις ή είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμα του και
θίγει το κύρος του ή το κύρος της δικαιοσύνης.
2. Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού είναι:
α) πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό
πολίτευμα της Χώρας,
β) κάθε παράβαση διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης, την εσωτερική
οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και την κατάσταση του ως δικαστικού λειτουργού,
άρθρο 10 παρ 5. Η απεργία, με οποιαδήποτε μορφή, απογορεύεται στους δικαστικούς
λειτουργούς.
άρθρο 43 παρ. 3. Δεν οφείλεται μισθός για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο δικαστικός λειτουργός από δική
του υπαιτιότητα δεν παρέχει υπηρεσία. Ως μη παροχή υπηρεσίας νοείται και η, κατά την κρίση των
οργάνων που αναφέρονται στην επόμενη παράγραφο, αδικαιολόγητη καθυστέρηση παράδοσης
σχεδίων αποφάσεων και δικογραφιών που του ανατίθενται προς επεξεργασία, καθώς και η μη
συμμετοχή στις συνεδριάσεις των οργάνων του δικαστηρίου ή η μη εκτέλεση υπηρεσίας που του
ανατέθηκε αρμοδίως.
4. Στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου ο μισθός περικόπτεται με πράξη του
δικαστικού λειτουργού που διευθύνει το δικαστήριο ή την εισαγγελία ή τη Γενική Επιτροπεία της
Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, ή με πράξη του προϊσταμένου του αμέσως
ανώτερου δικαστηρίου ή εισαγγελίας. Για την περικοπή του μισθού του εκκαθαριστή - δικαστικού
λειτουργού, αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος του αμέσως ανώτερου δικαστηρίου ή εισαγγελίας. Ο
αρμόδιος για την περικοπή του μισθού πριν προβεί στην έκδοση της πράξης καλεί εγγράφως τον
δικαστικό λειτουργό να εκφράσει τις απόψεις του, ενώ τάσσει σε αυτόν και προθεσμία για την
περαίωση της εκκρεμότητας. Η πράξη της περικοπής τίθεται στον ατομικό φάκελο του δικαστικού
λειτουργού και συνιστά δυσμενές στοιχείο για την προαγωγή του. Κατά της πράξης αυτής
επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του οικείου Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου μέσα σε προθεσμία
δέκα ημερών από την επίδοση της στον ενδιαφερόμενο δικαστικό λειτουργό, χωρίς να
αναστέλλεται για οποιονδήποτε λόγο η εκτέλεση της. Το συμβούλιο αποφαίνεται αμετάκλητα και,
αν αποδεχθεί την προσφυγή, εξαφανίζει την πράξη περικοπής και η πράξη αυτή αφαιρείται από τον
ατομικό φάκελο του δικαστικού λειτουργού και δεν λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή του, ενώ
διατάσσεται η απόδοση του μισθού που περικόπηκε".
Στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 11.00, θα ανεβαίνει η σύνθεση ή όχι ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω για ποιο πράγμα να λυπηθώ περισσότερο: ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, και τιτιβίζουν σα να μην τρέχει τίποτα «εγώ τη Δευτέρα δεν κάνω αποχή. Τι θα πεί και ο κόσμος. Α! δεν ταιριάζει με τη θέση του δικαστή και τη χωρίστρα μου. Ότι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν οικονομική άνεση (ενοίκια, ιδιοκτήτη οικία) και δεν δίνουν δεκάρα για τους άλλους; Ότι υπάρχουν συνάδελφοι που αν και δεν έχουν οικονομική άνεση (ενοίκια, ιδιοκτήτη οικία) εντούτοις είναι μόνοι τους και επειδή αυτοί μπορούν να τη βγάλουν με 600 ευρώ το μήνα, νομίζουν ότι έτσι συμβαίνει με όλους; Ότι υπάρχουν συνάδελφοι που αν και δε θα συμμετάσχουν εντούτοις θα επωφεληθούν αν υπάρξει κάποιο αίσιο (;) αποτέλεσμα από αυτόν τον αγώνα (είναι οι ίδιοι που δεν ήθελαν να προσφύγουμε στα δικαστήρια αλλά δεν είπαν όχι στα αναδρομικά και την αύξηση); Ή ότι υπάρχουν συνάδελφοι που αν και δε θα συμμετάσχουν (για κάποιον από τους πιο πάνω λόγους) έχουν και το θράσος να απειλούν εμμέσως εμάς τους υπολοίπους για εκτροπή, αντισυνταγματικότητα, πειθαρχικά, περικοπή μισθού, γιαούρτωμα, λιθοβολισμό, ανασκολοπισμό κ.τ.λ.. Να σας πληροφορήσω ότι αφού θεωρείτε ότι ο συνάδελφό σας παρανομεί απεργώντας και διαπράττοντας τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος, οφείλετε εκ του νόμου να τον αναφέρετε στον εισαγγελέα και την επιθεώρηση του Αρείου Πάγου. Αν σας ενδιαφέρει, όπως λέτε, το δημόσιο συμφέρον και το καλό της χώρας, οφείλετε να καταγγείλετε τους κακούς δικαστές, άλλως διαπράττετε εσείς αδίκημα σιωπώντας και καλύπτοντάς τον. Άντε να σας δω παλικάρια μου αν τελικά είστε αυτό που λέτε: καλοί δικαστές (δε θέλω να με λυπηθείτε. Θέλω να με καταγγείλετε, ώστε να είστε συνεπείς με τα λεγόμενά σας).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά όχι 23% αλλά 90% πρέπει να κόψει ο Στουρνάρας. Να δω μετά μερικούς αν θα κουνάνε το δαχτυλάκι τους και αν θα το παίζουν υπεράνω μισθού.
Ζητώ συγνώμη από το διαχειριστή και θα κατανοήσω απόλυτα αν δε δημοσιεύσει το σχόλιό μου. Άλλωστε άνθρωπος είναι και αυτός.
@ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω για ποιο πράγμα...
13 Σεπτεμβρίου 2012 10:57 μ.μ.
===================
Τι εννοείτε;
Ευτυχώς που είμαι άνθρωπος και όχι χιονάνθρωπος.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το θεωρήσω ως επέμβαση στον Κανονισμό της εσωτερικής υπηρεσίας ή όχι;
Τι υπερισχύει;
Μαθαίνω ότι στη Λάρισα κανείς δεν θα απέχει, εκτός από δυο - τρείς Εισαγγελείς. Εάν η τρίτη εξουσία αντιμετωπίζει όλη αυτή την λαίλαπα, τόσο χλιαρά, οι Έλληνες είμαστε καταδικασμένοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστό το σχόλιό σου 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:57 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ,τι πιο σωστό έχω διαβάσει τόσο καιρό στο blog αυτό.
Αυτοί που σήμερα κάνουν τους ευσυνείδητους πρώτοι έτρεξαν να πάρουν τα αναδρομικά παρότι ήταν αντίθετοι με την άσκηση αγωγής. Αυτοί που κάνουν τους ευσυνείδητους είναι αυτοί που μετά θα λένε ότι πετύχαμε μικρότερες μειώσεις (με τους αγώνες των άλλων) και "παραμείναμε πιστοί στο καθήκον", "σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία αυτές τις δύσκολες στιγμές".
Όλοι αυτοί "οι ευσυνειδητοι"
θα έπρεπε κανονικά να πουν "ό,τι αναδρομικά μας χρωστάει το κράτος του τα χαρίζουμε γιατί εμείς υπηρετούμε τη δικαιοσύνη και δε μας νοιάζουν τα χρήματα, προκειμένου να μη γίνουν περικοπές στους λίγοψυχους δικαστές που απεργούν για 700ψωρό ευρώ".
κατ βαση οποιος δεν συμμετεχει στις απεργιες γιατι θεωρει οτι οι συναδελφοι του παρανομουν, πρεπει τη δευτερα να πληρωσει 100 ευρω και να καταθεσει μηνυση κατα των συναδελφων του για παραβαση καθηκοντος και κατα της ΕΔΕ για ηθικη αυτουργια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε/η της 6:09 μ.μ., έχεις λάθος πληροφόρηση. Τουλάχιστον 3 - 5 δικαστές θα συμμετάσχουν σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαμα δεν συμμετασχουν οι εφετες της καθε εφετειακης περιφερειας θα ατονισουν γρηγορα οι κινητοποιησεις..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοιτάξτε γύρω σας, τους συναδέλφους σας, όπου κι αν υπηρετείτε: ελάχιστοι αυτοί που θα απέχουν. Κρίμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια σε τόσους συναδέλφους, δικαστικούς λειτουργούς που δείχνουν θάρρος ψυχής, τόλμη και αξιοπρέπεια και όχι μόνο στηρίζουν την απόφαση να απέχουμε από τα καθήκοντά μας αλλά και την ανάγκη να συνεχίσουμε, μέχρι τέλους, τις κινητοποιήσεις μας, υπερασπίζοντας το Σύνταγμα και το ΔΙΚΑΙΟ όχι μόνο για εμάς αλλά για όλους τους πολίτες.Από την άλλη μεριά θλιβερή είναι η διαπίστωση ότι στο σώμα των Δικαστικών Λειτουργών υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αφενός υποτιμούν το λειτούργημα που ασκούν, υιοθετώντας ανεπίτρεπτα δημοσιουπαλληλίστικη αντίληψη, ενδεχομένως και γιατί δεν τα κατάφεραν στο ελεύθερο επάγγελμα της δικηγορίας και αφετέρου άλλοι των οποίων η συνείδησή τους είναι τόσο φοβισμένη, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ορθά και όπως πρέπει στον θεσμό που υπηρετούμε.Θα είμαστε άξιοι λοιπόν της μοίρας μας αν δειλιάσουμε σήμερα και δεν δράσουμε με γνώμονα το συλλογικό καλό που είναι αυτό που αποτυπώθηκε και στην επιστολή της Κ. Γιαταγάνα. Τέλος, εγώ προσωπικά βιοπορίζομαι αποκλειστικά από την εργασία μου ως δικαστής, δεν έχω άλλα εισοδήματα ή ακίνητη περιουσία, ή ιδιόκτητο ακίνητο αλλά πληρώνω ενοίκιο κατοικίας, δάνειο, κάρτες, χαράτσια, εφορίες, Δ.Ε.Η., κινητά, ασφάλειες αυτοκινήτου, κοινόχρηστα, τροφή κλπ και επιπλέον έχω τα έξοδα και την ανατροφή του ανήλικου τέκνου μου, ούσα διαζευγμένη, ενώ μου καταβάλεται μόνο 200 ευρώ διατροφή μηνιαίως, αφού δικαστής συνάδελφός μου έκρινε ότι επειδή λαμβάνω πολύ περισσότερα από τον πρώην σύζυγό μου επιβαρύνομαι περισσότερο για την διατροφή του τέκνου μου. Απορώ λοιπόν πως τα βγάζουν πέρα οικονομικά άλλοι συνάδελφοι, οι οποίοι δείχνουν να είναι όχι μόνο άνετοι αλλά και να υποστηρίζουν σθεναρά ότι παίρνουμε και πολλά χρήματα!!!!Πρέπει επομένως να έχουμε πολλούς πλούσιους συναδέλφους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι μάλιστα θεωρούν ότι πολλά μας δίνει το κράτος για να κάνουμε αυτή τη δουλειά....
ΑπάντησηΔιαγραφή@13 Σεπτεμβρίου 2012 10:57 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, ναι! Πολύ ευφυές το σχόλιό σου!
Όσοι Δικαστές δεν συμφωνούν να παραβιάσουν το Σύνταγμα (προσοχή, όχι κάποιο νόμο, αλλά το Σύνταγμα!!) είναι εξίσου παράνομοι με αυτούς που το παραβιάζουν, επειδή δεν καταγγέλουν του παρανομούντες! Φοβερή συλλογιστική και επιχείρημα επιπέδου κολοκυθιάς. Διότι, αν οι μη απεργούντες διαπράττουν αδίκημα σιωπώντας και καλύπτοντας του απέχοντες, τότε κι εσύ με τη σειρά σου θα πρέπει να καταγγείλεις αυτούς που δεν σε καταγγέλουν! Ωραίο ε; Άντε να σε δω παλικάρι μου κι εσένα. Εκτός και αν εσύ έχεις αποποιηθεί τελείως τον τίτλο του "καλού Δικαστή"...
Επί της ουσίας, πιστεύεις ειλικρινά ότι είναι δυνατόν ή ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί ή έστω να ελεγχθεί κάποιος Δικαστής πειθαρχικά επειδή αρνήθηκε να απεργήσει; Επειδή δηλαδή επέλεξε να σεβαστεί μία Συνταγματική διάταξη; Πως θα καταδικάσεις κάποιον επειδή παραβίασε έναν ποινικό ή αγορανομικό νόμο, όταν εσύ ο ίδιος, Δικαστής ων, δεν σέβεσαι το Σύνταγμα; Είναι δυνατόν να παραμερίζονται ανεπιφύλακτες και απαγορευτικές Συνταγματικές διατάξεις από Δικαστές, ακόμα και για σοβαρότατους λόγους; Και να λοιδορείς με αυτόν τον τρόπο αυτούς που επιλέγουν να βάλουν τον σεβασμό προς το Σύνταγμα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον;
Η απεργία των δικαστών είναι αντισυνταγματική. Οι απεργοί παραβιάζουν τον όρκο τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ξέρουν και οι ίδιοι βέβαια, δεν είναι ανόητοι. Τα ξέρουν όμως και οι δικηγόροι, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.
Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή στρατηγικά η σκέψη να χαϊδέψετε αυτιά και να προσπαθήσετε να προσεταιριστείτε την "υπόλοιπη ελληνική κοινωνία", αλλά είναι πολύ αργά. Too litlle, too late, που λένε και οι αμερικάνοι. Επίσης αναφορικά με τη φοροδιαφυγή, στο σπίτι του κρεμασμένου (αναδρομικά) δεν μιλάνε για σχοινί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε στεναχωρήσατε που δεν δημοσιεύσατε το σχόλιό μου... Όχι ότι είστε υποχρεωμένος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή καταλαβαίνω ότι δεν είναι η κύρια απασχόλησή σας το moderation το blog, περίμενα 2-3 μέρες αλλά τίποτα. Ελπίζω να έγινε ακούσια.
Ευχαριστώ για τη δημοσίευση του "χαμένου" σχολίου. Το έλεγχα κατά διαστήματα γιατί πραγματικά είχα την πίστη ότι υπάρχει πλήρης αντικειμενικότητα στο blog. Χαίρομαι που δεν διαψεύστηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφή