Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (18-9-2012)

12 σχόλια:

  1. Καληνύχτα μας και καλή τύχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή η κυρία Θάνου αλλά θα παρακαλούσα-όλους τους δικαστές-να εκφράζουν πλέον τη συμπαραστασή τους και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες ποιό ενεργά πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αρκεί το επιχείρημα ότι οι αποδοχές μας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Χρειάζονται και συγκεκριμένες προτάσεις για "ισοδύναμα μέτρα"που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος για τη λειτουργία των δικαστηρίων. Αλλοι εργαζόμενοι (γιατροί, πανεπιστημιακοί κ.λ.π.)αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς και θα υποστούν μειώσεις ανάλογες με τις δικές μας. Και μη βιαστιούμε να κα΄νουμε συγκρίσεις. Είναι λάθος, επειδή έτσι η κοινωνία είναι σταθερά εναντίον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tα επιχειρήματα της κας Θάνου ήταν ασθενέστατα. Η αντισυνταγματικότητα της περικοπής των μισθών των δικαστών που επεκαλείτο χωρίς να τη συνδυάζει με την αντισυνταγματικότητα των λοιπών περικοπών, καθιστούσε αίολη τη διαμαρτυρία της. Οι κακές συνθήκες εργασίας των δικαστών που επεκαλείτο δεν είναι λόγος για αυξημένες αποδοχές. Δεν είναι ισοδύναμο μέτρο. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας δεν μπορεί να επιφέρει μείωση του μισθού των δικαστών. Η θέση της κας Θάνου αποδυναμώθηκε εντελώς όταν είπε ότι δέχεται κάποιες μειώσεις στα επιδόματα. Η αντισυνταγματικότητα πήγε περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα αυτά καλά και ωραία, αλλά γιατί καμία αναφορά στους πολιτικούς κα Θάνου? γιατί αυτοί να μην υποστούν τις μεγαλύτερες μειώσεις? αναφέρατε το δικό σας μισθό, γιατί δεν αναφέρατε και τους μισθούς των πολιτικών? πώς αναφέρεται ο κος Οικονομέας και ο κος Υπουργός ότι η χώρα δεν έχει οικονομικούς πόρους και ότι όλοι πεινάνε, τη στιγμή που οι πολιτικοί αμοίβονται με περίπου 20.000 ευρώ το μήνα (ανάλογα και με τις επιτροπές)? Γιατί όταν έλεγε ο κος Οικονομέας ότι τα έχει με τους δικαστές που άφησαν τους πολιτικούς να αλωνίζουν, εσείς δεν αναφέρατε ότι δυστυχώς δεν έχετε τη δικαιοδοσία? και τέλος αγαπητή κα Πρόεδρε γιατί να ενδώσετε, έστω και με μικρότερη μείωση? συμφωνώ ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που υφίστανται και αυτοί μεγάλες μειώσεις (όχι σαν τους δικαστικούς) αλλά σε τελική ανάλυση αυτοί οι εργαζόμενοι δεν πέρασαν από τις σπουδές, έξοδα, άγχος κλπ που πέρασαν οι δικαστικοί λειτουργοί. μήπως δε θα έπρεπε ο καθένας να αμοίβεται ανάλογα και με το είδος της εργασίας του? γιατί εξίσωση λοιπόν σε μια ομάδα εργαζόμενων που τα έχει δώσει όλα για να φτάσει εκεί που έφτασε? δεν τίθεται θέμα διάκρισης γιατί όπως στρώσει κάποιος έτσι θα κοιμηθεί. πρέπει να υπάρχει και ανάλογη ανταμοιβή. δεν κάνουν όλοι την ίδια δουλειά. απλά ερωτήματα που έπρεπε να ειπωθούν κα Θάνου. τελικά ίσως, επαναλαμβάνω ίσως, πέσει το ποσοστό της μείωσης, από 23-30 στο 11-18 και απλά θα πανυγηρίζετε. Τέλος, θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες αντιδράσεις (στάση εργασίας κλπ), αυτοί που θα επιβαρυνθούν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί, αφού το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι τα τριπλάσια και βάλε, παραφορτωμένα πινάκια. καμία ουσιαστική αντίδραση δυστυχώς από κάποιους πολύ μορφωμένους ανθρώπους. κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαϊκισμός και μέγα έλεος. Είχα ψηφίσει την κα Θάνου και το συνδυασμό της ελπίζοντας σε μία σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση της Ένωσης (λαμβάνοντας κυρίως υπόψη το αξιόλογο παρελθόν συμβούλων όπως οι κ.κ. Σαλάτας, Βλάχος και Στενιώτη). Ωστόσο, οι Αφοι Σεβαστίδη επέβαλαν τη γραμμή τους στο Δ.Σ. και πολύ φοβάμαι ότι θα την επιβάλλουν και στην έκτακτη γενική συνέλευση (που μάλλον σε λαϊκιστική παρωδία θα εξελιχθεί), οπότε την άλλη φορά ή θα απέχω από τις εκλογές ή θα ψηφίσω και εγώ τους original λαϊκιστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο Υπουργός αναφέρθηκε δύο τρεις φορές στο ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειωθούν οι μισθοί των κατώτερων βαθμών (ειρηνοδικών - πρωτοδικών) η κα Θάνου απέφυγε να πάρει θέση. Προφανώς, δεν έπρεπε να δυσαρεστηθούν οι αρεοπαγίτες και οι εφέτες, που και πάλι θα μπορούν να ζουν άνετα (έστω και αν δεν παίρνουν μισθό Υπουργού) και ας καταντήσουν στο τέλος (μέσω οριζόντιων μειώσεων) οι Πρωτοδίκες να ζουν με 1.200 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κ.θανου δεν θέλησε να δυσαρεστήσει τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς αφού δεχεται κ άλλη μειωση των επιδομάτων ούτως ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατές απωλεις τον υπουργό δικαιοσυνης τους συνομιλητές της που μας συνέκριναν με τους αστυνομικούς κ υπαλλήλους καθαριότητας σιώπησε κατά απαράδεκτο τρόπο αναφορικά με τους μισθούς βουλευτών δημάρχων Υπουργών κ.α κ συμφώνησε σιωπηρά ότι υπαίτιοι για την ατιμωρησία είναι οι δικαστές.αδιαφορει για όλους εμάς που δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας κ ότι είναι θέμα χρόνου να επιβιώνουμε με δυσκολία.κ.θανου είστε σίγουρη ότι εκπροσωπείτε τους Έλληνες δικαστές;κάνετε την αυτοκριτική σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη μία ακούμε για εξίσωση με τους βουλευτές, την άλλα για όχι μεγάλη μείωση.Αντιφατικά πράγματα.Η κ. Θάνου καλό είναι να μη βγαίνει στα κανάλια.Και ας δεί και η ίδια τι θέλει πράγματι, γιατί μας έμπλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αξιότιμη κα Θάνου
    Επιτέλους αναδείξτε τα προβλήματα των δικαστών κι εισαγγελεών υπερασπίστειτε το ρόλο τους τη θέση τους!!!! γιατί επιτρέπετε τη δημαγωγία των πολιτικών και την προπαγάνδα των δημοσιογράφων????αναδείξτε τα διπλά έξοδα των δικαστών για διπλά μισθώματα, για μετακινήσεις, για μελέτη, για εκτύπωση κι άλλα πολλά.........Σεβαστείτε την αρχή της ισότητας!!!!!!!!!δεν μπορεί να επιτρέπετε συγκρίσεις των δικαστών με τους αστυνομικούς, τους ιατρούς κ.λ.π., αναδείξτε τη μισθοδοσία των πολιτικών-βουλευτών, γενικών γραμματέων, ειδικών συνεργατών, διευθυντών κ.λ.π.Αναδείξτε τις απαιτήσεις εργασίας των δικατών!!!!!παρεπιμπτόντως Σας αναφέρω ότι στον τόπο που υπηρετώ(πολύ μακριά από τον τόπο καταγωγής μου) ένα τοστ(γαλοπούλα κασέρι) και 2 μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό κοστίζουν 9 ευρω!!!!!Απίστευτο!ποιος από αυτούς που μας σηκώνει το δάκτυλο μπορεί να ζήσει με το μισθό του Πρωτοδίκη και να ανταποκριθεί στα έξοδα που αναγκαστικά επωμίζονται οι Πρωτοδίκες και με περηφάνια και παρρησία να ασκήσει τα καθήκοντα????? Γιατί το Δ.Σ. της Ένωσης έχασε τον παλμό του δικαστικού σώματος???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελένη Πρέντζα Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:54 π.μ.

    Από την στοιχειώδη εκπαίδευση που λάβαμε όλοι από το σχολείο μάθαμε ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα!!!ΕΠΟΜΈΝΩς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συγκρίνονται οι αποδοχές του δικαστή με αυτές π.χ. του εργάτη καθαριότητας, ή του αστυνομικού υπαλλήλου ή του ιερέα, ή άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Κάποιοι (και ας μας εξηγήσουν τον λόγο επιτέλους) έχουν καταστήσει το αυτονόητο ζητούμενο...Σε κάθε περίπτωση, πρέπει όλοι να μάθουν και να κατανοήσουν ότι οι δικαστές ή δικαστικοί ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ(ΚΑΙ ΟΧΙ "οι δικαστικοί" όπως άστοχα και αβάσιμα ακούμε συνέχεια από τα διάφορα κανάλια της τηλεόρασης) δεν είναι υπάλληλοι. Ονομάζονται "ΔΙΚΑΣΤΕΣ" Ή "ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ" (όλο μαζί),από το ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, δηλαδή τον υπέρτατο νόμο της χώρας μας (καταστατικός χάρτης) (άρθρο 87 έως και 91 του Συντάγματος) και ανήκουν στην τρίτη λειτουργία του Κράτους, δηλαδή την Δικαστική Εξουσία (τμήμα Ε΄ του Συντάγματος) (οι άλλες δύο είναι η νομοθετική εξουσία, ήτοι η Βουλή και η εκτελεστική εξουσία, ήτοι η κυβέρνηση) και όλα αυτά ορίζονται και πάλι στο Σύνταγμα, τα 120 άρθρα του οποίου όλοι οι Έλληνες ως πολίτες, καλό θα ήταν να διαβάσουν.Επομένως η σύγκριση μπορεί, πρέπει, επιβάλλεται και είναι λογικό αλλά και αναγκαίο, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, να γίνεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ (όπως αναφέρει το Σύνταγμα) ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ και επί την βάση αυτή επιτέλους να συνδιαλλεγόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΤΗΝ ΚΑ ΘΑΝΟΥ...ΚΑΙ ΠΡAΓΜΑΤΙΚΑ TOΣΟ H AΞΙΟΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 2400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ 1500 ΕΥΡΩ.ΝΤΡΟΠΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ )ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. ΕΛΕΟΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΩΝ 2 ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...
    ΕΥΑΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κα Θάνου όντως δεν έκανε τη διαφορά! δεν ανέδειξε το πραγματικό πρόβλημα: Καμία σύγκριση με άλλους κλάδους εργαζομένων παρά μόνο με τους λειτουργούς των άλλων δύο εξουσιών έπρεπε να δεχθεί.
    Πέραν αυτού όντως ήταν υποχωρητική και δεν έβαλε τον Οικονομέα στη θέση του όταν μας συνέκρινε με τη ...νοσοκόμα!!
    Επίσης έπρεπε να πει ότι οι δικαστές εφόσον πρέπει θα αναγνωρίζουν την αντισυνταγματικότητα των περικοπών όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί να κρίνουν για κάθε εργαζόμενο. Όχι μόνον ότι είμαστε αλληλέγγυοι αλλά και προστάτες των πολιτών από την αυθαιρεσία των άλλων κρατικών λειτουργών.

    Πάντως είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τον τρόπο που αποδίδεται η δικαιοσύνη και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχουμε οι ίδιοι εκτός από την πολιτεία.
    Αναλογιστείτε ο καθένας για τον εαυτό του αν ασκεί με αληθινή ευσυνειδησία και με ανθρωπιά τα καθήκοντά του... αναλογιστείτε πόσες φορές στο κοντινό σας περιβάλλον συγγενών ή φίλων άνθρωποι που γνωρίζατε ότι είχαν δίκιο κατάφεραν να το βρουν στο δικαστήριο και μάλιστα εγκαίρως...

    Ο κόσμος μας απαξιώνει και μας λοιδωρεί γιατί υποφέρει από εμάς έστω κι αν δεν είμαστε εμείς οι κύριοι φταίχτες! πάντως ας μη κλείνουμε τα μάτια. Δεν θα μας συμπαρασταθεί κανείς και θα μας ρίξουν βορρά στα νύχια των πολιτικάντηδων ακόμη περισσότερο με την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι άνθρωποι από τις διακοπές των συνεδριάσεων.

    Και μην αρνείσθε ότι υπάρχουν συνάδελφοι με ευαίσθητα αυτιά σε τηλεφωνήματα υψηλών προσώπων. Που φοβάμαι δεν είναι ελάχιστοι.Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ