Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ –ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ



          Λόγω της κρισιμότητας και του επείγοντος της κατάστασης δεδομένου ότι σε
πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τις μειώσεις στο μισθολόγιό μας, της δέσμευσής σας να επανακαθορίσετε τη στάση σας, αλλά και των δυσμενών εξελίξεων που προδιαγράφονται με την καθημερινή ανακοίνωση από τα ΜΜΕ ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, ζητούμε τη σύγκληση ΔΣ εντός αυτής της εβδομάδας, προκειμένου να αποφασίσουμε ως προς την ανάγκη σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕ την Κυριακή στις 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Πρόεδρος Πρωτοδικών,
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης

Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

19 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!!! Ήδη ξεπεράσαμε το 20%. Στο 40 καίγεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δυνατόν συντομότερο πρέπει να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση . Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια! Τα μέλη του Δ.Σ να πράξουν το καθήκον τους απέναντι μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί περιμένουμε;Τί να συμβεί πιό άσχημο;Σήμερα όλοι μιλάνε για μειώσεις στους δικαστικούς 25-35%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί παραπληροφορείτε τους συναδέλφους κύριοι. Αφού αύριο μετά την πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί παραπληροφορείτε τους συναδέλφους κύριοι. Αφού αύριο μετά την πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιό ήταν το νόημα της επίσκεψης της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου και του κ. Εισαγγελέα στον πρωθυπουργό?Είχε σχέση με το θεσμικό θέμα της κατάλυσης του Συντάγματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο πιθανή είναι η διάσπαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ ότι μόνο σε εσάς τους δύο έχουμε εναποθέσει τις μοναδικές μας ελπίδες όλοι εμείς που ζούμε αποκλειστικά και μόνο από το μισθό μας και αν υποστούμε και άλλες περικοπές (μέχρι 20% όπως ακούγετε)θα υποφέρουμε. Αντίθετα η κα Θάνου θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!!!
    Αισθάνομαι δικαιωμένος που σας ψήφισα και απογοήτευση που ψήφισα κάποιους από τους υπολοίπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ κύριοι δεν ειμαι δικαστής, όμως οφείλω να τονίσω ότι η απαξίωση στο θεσμό της Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει από καιρό πριν, όταν οι νεοεισερχόμενοι στο κλάδο υπείχθησαν στην ασφάλιση του ΙΚΑ, ούτε καν στο ταμείο των Επιστημόνων! Οι περικοπές των Δικαστών ήρθαν ακριβώς τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί πήραν επιτέλους ένα αξιοπρεπη μισθό, ύστερα από δικαστικές αποφάσεις, για να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειά τους. Δεν πρέπει κανείς να αγνοεί ότι οι Δικαστές, ειδικά στον πρώτο βαθμό, εργάζονται χωρίς ωράριο, διαχειρίζονται τεράστιο ογκο δικογραφιών, μέσα στο κρύο ή τη ζέστη, χωρίς γραφεία και υλικοτεχνική υποδομή, αργίες και σχόλες και όταν οι υπόλοιποι από εμάς χαίρονται την καθημερινότητά μας, αυτοί ξυπνούν από τις έξι το πρωί για να γράφουν τα άγραφα. Άλλωστε είναι ο κλάδος με τα περισσότερα διαζύγια στο ενεργητικό του. Και όταν προάγονται παίρνουν μία περιποιημένη μετάθεση 500 χλμ από το σπίτι και την οικογένειά τους, χωρίς βέβαια να δικαιούται οποιοδήποτε επίδομα και επιστρέφουν καταχρεωμένοι από δάνεια που αναγκάζονται να πάρουν για να συντηρούν δύο σπίτια. Τι κρίμα όταν ο τούρκος Πρωτοδίκης παίρνει 4.000 ευρώ το μήνα, όταν το κόστος ζωής της Τουρκίας είναι πολύ φθηνότερο από αυτό της χώρας μας. Τι κρίμα όταν ο Κύπριος πρωτοδίκης αμείβεται με το ποσό των 6.000 ευρώ το μήνα και έχει ισόβια γραμματέα και δικό του γραφείο! Τι κρίμα που ο Έλληνας Πρωτοδίκης είναι ο φτωχός συγγενής όλων των παραπάνω και επιπλέον δέχεται επιθέσεις από παντού και δεν αντιδρά γιατί συνταγματικά αυτό είναι ανεπίτρεπτο! Το πραγματικό κρίμα είναι ότι χωρίς το σεβασμό προς το θεσμό της Δικαιοσύνης, ο οποίος καταρακώνεται από όλα τα παραπάνω, με πένειτες Δικαστές ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΕΤΑΙ η ίδια η Ελλάδα μας, ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!!! Αυτοί κατέλυσαν πρώτοι το Σύνταγμα ψηφίζοντας το Μνημόνιο, χωρίς όμως να μειώσουν τις αποδοχές τους, ζητούν όμως από τους Δικαστές να δεχθούν περικοπές 20% και 30% διότι εκτελούν λειτούργημα! μα και οι παπάδες και οι γιατροί τελούν λειτούργημα γιατί πρέπει οι Δικαστές να δεχθούν τις περισσότερες περικοπές? Μήπως γιατί είναι το εύκολο θύμα αφού το Σύνταγμα δεν τους προστατεύει (ούτε απεργία κ.λ.π.), μήπως επειδή στη συνείδηση του κόσμου είναι οι ΚΡΙΤΕΣ όμως μην ξεχνάμε ότι οι Δικαστές εφαρμόζουν το νόμο που θεσπίζουν οι πολιτικοί. Επομένως να μην ακούμε συνέχεια "δεν υπάρχει δικαιοσύνη" αφού όλοι οι νόμοι οδηγούν έξω από τις φυλακές και όχι μέσα γιατί δεν φτάνουν!! Αγαπητοί Δικαστές πρέπει να εναντιωθείτε, μην κάθεστε άπραγοι, ειδικά εσείς στον πρώτο βαθμό κινηθείται δυναμικά και διεκδικείστε αυτά που πραγματικά δικαιούσται. Μία φίλη Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καιγονται οι αδελφοι σεβαστιδη για τη συγκληση εκτακτης Γ.Σ ενω πριν λιγες ημερες καποιος εξ αυτων θα παραιτουνταν...και ορθως ζητει τη συγκληση Ε.Γ.Σ, σωστα, αλλα πραγματικα πλεον δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στα νεα μελη της ενωσης μας...καλυτερα να δρουσα συμφωνα με τη συνειδηση μου και τον ορκο που εδωσα και ενδεχομενως να ηξερα γιατι - εις βαρος της οικογενειας μου και εμε- θα αντιδρουσα πιο δυναμικα αλλα μεσα σε ποιο αξιο κατα την αποψη μου πλαισια...οχι αλοι καυγαδες, οχι αλλες ανακοινωσεις...βρειτε τα και ας ακολουθησουμε μια αξιοπρεπεη και σοβαρη σταση...το εχουμε αναγκη...θελουμε τη στηριξη ως νεοι συναδελφοι των αρχαιοτερων και την εμπειρια τους αλλα και τη μαχητικοτητα των αφων σεβαστιδη
    επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι που θα το πω αλλα δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θεση του συναδέλφου διαχειριστη του blog (τον οποιον σημειωτεον δεν γνωριζω) με αυτά που γίνονται το τελευταίο καιρο : αυτος ο χώρος που αποτελεί ουσιαστική πηγή πληροφόρησης για όλους μας εχει εξελιχθει σε βήμα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας απο ορισμένους που όψιμα εμφανίζονται με την βοήθεια των φίλων τους ως μεσίες των Δικαστων. Λυπάμαι δυο φορές που πλέον μπαίνω με καχυποψία στις σελίδες και προσπαθώ να καταλαβω που βρισκεται η αλήθεια και που η σκοπιμότητα. Συναδελφε διαχειριστη αντιλαμβάνομαι τη δυσκολια αλλα εχεις υποχρεωση να προστατέψεις για λογαριασμό όλων μας το κύρος της προσπάθειας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σήμερα 5-9-2012 ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ ότι στις 15.00 θα γίνει έκτακτο ΔΣ... Μήπως λόγω των αντιδράσεων των συναδέλφων που αποδοκιμασαν τους 11 φοβισμένους του ΔΣ; Μήπως λόγω της παραίτησης του Αντιπροέδρου του ΔΣ; Τι άλλαξε από την Παρασκευή μέχρι σήμερα και σύρονται και πάλι πίσω από τις εξελίξες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1) Ξέρει κανείς αν αυτές τις επιστολές οι Σεβαστίδηδες τις στέλνουν και γραπτώς στο ΔΣ ή μόνο τις αναρτούν στο διαδίκτυο;
    2) Δεύτερη απορία: αφού θα πάνε στο ΔΣ και θα δουν τους υπόλοιπους προσωπικά, γιατί βγάζουν την ανακοίνωση στο δίκτυο; Για να ξέρουμε πως είναι οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O k. Σεβαστίδης παραιτήθηκε, πιστεύω, λόγω της αδυναμίας να κατέχει αυτή τη θέση. Η εκπροσώπηση 3.000 δικαστών θέλει ιδιαίτερα προσόντα, σωστή επιχειρηματολογία, γνώση των θεμάτων, εμπειρία, σθένος κλπ. . Δεν θέλει άναρθοες κραυγές και λαϊκισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόταση. Αλλάξτε επικοινωνιακή τακτική και αποκτήστε συνδεση με την υπόλοιπη κοινωνία. Εξηγειστε τι σημαίνει φόρτος εργασίας, εργασία στο σπίτι ακόμα και τις αργίες και τις καλοκαιρινές διακοπές. Δειξτε τη μεταφορά δικογραφιών με τα καροτσακια, τα γεμάτα πορτ μπαγκάζ. Δείξτε τις συνθήκες εργασίας, την απουσία ανθρωπινης και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην ασκηση των καθηκόντων σας, τον απίστευτο όγκο υποθέσεων που συχνά και μόνο η ανάγνωση τους ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες, τις συχνά παγωμένες το χειμώνα ή υπερθερμασμένες το καλοκαίρι αίθουσες των δικαστηρίων. Πείτε τι σημαίνει σε κάθε προαγωγή να πηγαίνεις 500 ή και 800 χλμ μακρυά από την οικογενεια σου χωρίς καμμία οικονομική διευκόλυνση και μέχρι να επιστρέψεις να σε βρίσκει η επόμενη προαγωγή και πάει λέγοντας. Εξηγείστε και ... απαιτείστε, αλλιώς προβλέπω στις ... μειώσεις του επόμενου πακέτου της άνοιξης, να εργάζεστε για το .... ονόρε. Ενας πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τον Ανώνυμο των 11:21: απολύτως σωστή η πρόταση. Μια πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στις απορίες του ανώνυμου της 10.03 έχω να πω τα εξής: Αυτό δηλαδή που σε ενοχλεί είναι το να βγαίνουν όλα στο φως και να τα πληροφορούμαστε και μεις; Θα ήταν καλύτερα να μην ξέραμε τίποτα; Σωστά ανακοινώνονται δημόσια οι τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ στο διαδίκτυο για να ξέρουμε όλοι μας τις θέσεις τους. Όσο για το πρώτο ερώτημά σου νομίζω προκύπτει από την πρώτη επιστολή που διαβάσαμε για την υποβολή παραίτησης από τη Θέση αντιπροέδρου και την ενημέρωση για το τί έγινε στο ΔΣ, ότι υπήρχε αριθμός πρωτοκ. Λες να πήραν αριθμό πρωτοκ από το διαδίκυτο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ