Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Aνακοίνωση - απάντηση σε έγγραφο της Προέδρου του Αρείου Πάγου

9/10/2012
                ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ          
         ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
  ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
        Τ.Κ. 101. 71
     e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                           Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2012                                                                                      
                                                                    Αρ. πρωτ :136

                                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                  Μετά το 8-10-2012 έγγραφο της Προέδρου του Αρείου Πάγου, επισημαίνουμε τα εξής:

              1) Δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι η οικονομική ευχέρεια, ασφαλώς, δεν είναι ύψιστο αγαθό, είναι, όμως, ένας παράγων ο οποίος διευκολύνει την γένεση και διατήρηση υψηλών ιδεών και ιδανικών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και εκείνο της Δικαιοσύνης, την πραγμάτωση του οποίου επιτελούν οι ασκούντες το Δικαστικό Λειτούργημα. Όταν οι Δικαστές είναι οικονομικά ενδεείς και ως εκ τούτου, υποχρεωτικά απασχολούνται με την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής τους, είναι φυσικό και λογικό επακόλουθο και η απόδοσή τους (ποιοτική και ποσοτική) να περιορίζεται και η ανεξαρτησία τους να τίθεται σε κίνδυνο. Πιστεύουμε ότι με την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων μας, έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι Δικαστές αντιστεκόμαστε στις νέες (και μάλιστα σε ποσοστό υπερβολικό) μειώσεις του συνταγματικά κατοχυρωμένου μισθολογίου μας, διότι διά των υπερβολικών αυτών μειώσεων είναι προφανές ότι επιχειρείται η υποβάθμιση του κύρους, ο περιορισμός της ανεξαρτησίας και το πλήγμα της αξιοπρέπειας των Δικαστών.
          2) Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστών έχουν πλήρη συναίσθηση και των ευθυνών τους και των υποχρεώσεών τους αποδεικνύεται α) από το γεγονός ότι θυσιάζουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, απασχολούμενοι αδιαμαρτύρητα ακόμη και τις εορτές και αργίες, για να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο εργασίας, ο οποίος οφείλεται όχι μόνον στην ποσότητα  και βαρύτητα των υποθέσεων, αλλά και στα μεγάλα κενά οργανικών θέσεων, στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κλπ. β) Επίσης, αδιαμαρτύρητα μέχρι τώρα, αποδέχθηκαν τόσο τις ήδη επελθούσες μειώσεις των αποδοχών τους, στο υψηλότερο ποσοστό του 38%, έχοντας έτσι την μεγαλύτερη συμβολήστις οικονομικές ανάγκες της χώρας, ακριβώς λόγω της πλήρους συναίσθησης της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης, όσο και την κάλυψη με δικά τους έξοδα όλων των δαπανών, των αναγκαίων για την άσκηση του Λειτουργήματός τους (εξασφάλιση ιδιαίτερου χώρου γραφείου και βιβλιοθήκης στην κατοικία τους, γραφική ύλη, αγορά νομικών βιβλίων κλπ.). Έχουν, επομένως, αποδείξει εμπράκτως ότι γνωρίζουν και να προσφέρουν και να θυσιάζονταιτόσο για την Δικαιοσύνη όσο και για την διάσωση της πατρίδας τους. 
               3) Όποιος συστήνει στους άλλους να αυτοθυσιασθούν, θα πρέπει, για να βρει την σχετική ανταπόκριση, να το πράξει πρώτος αυτός. Επομένως, οι Λειτουργοί της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας, οι οποίοι αξιώνουν νέες θυσίες από την Ελληνική Κοινωνία, στην οποία ασφαλώς ανήκουν και οι Έλληνες Δικαστές, θα έπρεπε να έχουν ήδη μειώσει τις δικές τους αποδοχές και τις λειτουργικές τους δαπάνες και να έχουν ήδη μεριμνήσει να ελεγχθούν και να φορολογηθούν οι διαφεύγοντες τη φορολόγηση, κάτι το οποίο, εάν είχε επιτευχθεί, δεν θα ήταν αναγκαίες οι περαιτέρω θυσίες του Ελληνικού λαού.
             Συνεπώς, όλοι όσοι έχουν ενδιαφέρον τόσο για την προστασία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, όσο και για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή αυτής, θα πρέπει να συμβάλουν για να εξευρεθεί άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει ανακύψει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, λύση βεβαίως η οποία δεν μπορεί να περιορίζεταιστην αξίωση για πλήρη υποχώρηση και αυτοθυσία των Δικαστών.
            Θεωρούμε, ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων επιβάλλει την ΕΝΟΤΗΤΑ και την  αγωνιστική κινητοποίηση όλων μας και κατ΄  εξοχήν των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίοι και θεματοφύλακες  της κοινωνικής συνοχής τυγχάνουμε και δυνατότητα, αλλά και αποστολή την προάσπιση της έννομης τάξης έχουμε.
            ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 22-9-2012, που εναρμονίζεται άλλωστε με τις θέσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης  Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.   
 
Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου                                    Γεώργιος Μανωλίδης

      Αρεοπαγίτης                                                                  Πρόεδρος Εφετών

39 σχόλια:

  1. Το Σύνταγμα (άρθρο 26) μιλάει για "λειτουργίες" και όχι για "Εξουσίες". Αφού το επικαλούνται συνέχεια, ας γνωρίζουν και τι λέει. Εκτός αν το έψιλον κεφαλαίο στη λέξη "Εξουσία" δικαιολογεί μεγαλύτερες αποδοχές. Κατά τα λοιπά δεν βοηθάει στο κύρος της Δικαιοσύνης η αμφισβήτηση μέσω ανακοινώσεων των όσων με εγκυκλίους διατυπώνει η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, η οποία και την εκπροσωπεί ως θεσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτε πλέον δεν αφήνει αναπάντητο η Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε. . Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των κινητοποιήσεων, δεν μπορεί κανένας να ισχυρισθεί ότι δεν αγωνισθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας και κυρίως όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η ανακοίνωση. Ολοι να τηρήσουμε την απόφαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι τι μισθούς έπαιρναν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που γέννησαν πανανθρώπινες και ανυπέρβλητες σκέψεις, αρχές, ιδέες και ιδανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπράβο, μπράβο, μπράβο. επιτέλους αυτά που έπρεπε να έχουν ειπωθεί εδώ και καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα ήθελα να ξέρω αν αυτό το μήνα αποχής οι Δικαστές κατόπιν της απόφασης τους πληρώνονται. Γιατί δεν ξέρω κλάδο που να εξαγγέλει μηνιαίες κινητοποιήσεις. Γιατι αν πληρώνονται υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζί με τη θέση "μη μειώνετε τους μισθούς μας, επειδή αυτό είναι αντισυνταγματικό", πρέπει να αντιπροτείνουμε και μέτρα για να βελτιωθεί η απονομή της δικαιοσύνης. Διαφορετικά η κοινωνία παραμένει σταθερά εναντίον μας με το επιχείρημα "μειώνεται η σύνταξη των 320 ΕΥΡΩ του συνταξιούχου " και δεν φτάνει στους δικαστές μέσος όρος μισθού 3.000 ΕΥΡΩ το μήνα; Εχουμε όμως αντιπρόταση ; Και γιατί δεν τη διατυπώνουμε ; Επικοινωνιακό έλλειμα της εκπροσώπου μας ή κάτι άλλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον ανώνυμο των 9 49 που ρωτάει αν οι δικαστές πληρώνονται το διάστημα των κινητοποιήσεων, η απάντηση είναι πολύ απλή: Ποιός λογιστής θα υπολογίσει το ποσό που θα τους κόψει; Πώς υπολογίζεται το ωρομίσθιο ενός δικαστή; Δε δικάζουν κάποιες υποθέσεις,αλλά τις αναβάλλουν και όταν θα τις δικάσουν σε υπερφορτωμένα πινάκια δεν θα πάρουν υπερωρίες! Επίσης το ίδιο διάστημα που δε δικάζουν, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, καθώς γράφουν και μελετούν άλλες υποθέσεις, εκδίδουν αποφάσεις επείγουσες κτλ. Άλλωστε οι ανακριτές, οι πρόεδροι υπηρεσίας δουλεύουν συνεχώς. Δύσκολο βέβαια να το καταλάβει κανείς αυτό όταν δε γνωρίζει τη δουλειά των δικαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον ανώνυμο της 9-10-2012 των 9.49: Οι δικαστές, αγαπητέ, το μήνα που απέχουν, δουλεύουν χωρίς ανάπαυση και πλέον των 10 ωρών ημερησίως, ενίοτε δε αγγίζουν το 15ωρο (δεν είναι όλες οι ημέρες το ίδιο) και επεξεργάζονται τη στίβα των δικογραφιών που έχουν στριμώξει στο υπνοδωμάτιό τους οι περισσότεροι (ελλείψει άλλου διαθέσιμου χώρου στο διαμερισματάκι τους). Και ο όγκος δουλειάς δεν οφείλεται ούτε στο ότι ολιγωρούσαν νωρίτερα, ούτε στο ότι αδιαφορούσαν, αλλά στο ότι έχει πλέον θεωρηθεί ως δεδομένο ότι είναι λογικό να "χρεώνεται" ένας μόνο δικαστής κάθε φορά, υποθέσεις που θα έπρεπε να τις "χρεωθούν" τουλάχιστον πέντε άλλοι, για να μην πω δέκα...Δεν "καααθεται" και απολαμβάνει χωρίς ανταπόδοση εκ μέρους του, τον μισθό του. Την ώρα που εσύ κοιμάσαι, αυτός εξακολουθεί να εργάζεται. Τώρα μόλις διέκοψα για ένα 10λεπτο διάλλειμα και επιστρέφω στην αγωγή αξίωσης συμμετοχής σε αποκτήματα που επεξεργάζομαι. Έτσι κάνουν οι υπόλοποι απεργοί ή απέχοντες;;; Και αυτός ο δικαστής που εργάζεται δοκιμάζοντας συνεχώς τα όριά του και τις αντοχές του, ή θα αμείβεται, τουλάχιστον αξιοπρεπώς ή θα πάψουν να του αναθέτουν υποθέσεις που αναλογούν σε άλλους 5-10 δικαστές και θα φροντίσουν να αυξήσουν τις οργανικές θέσεις ή θα βρεθεί ουσιαστική λύση στην επίλυση του προβλήματος της δικομανίας και θα μπει κάποιο φρένο στις "κατασκευασμένες", χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο αγωγές και μηνύσεις, που "φορτώνουν" τα πινάκια σε βάρος εκείνων που πράγματι έχει βάση η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.Ας μου κόψουν λοιπόν, όπως είπε και ένας συνάδελφος ήδη, το 1/1000 από την αμοιβή μου.Τόση είναι η εργασία που δεν παρέχω αυτό το διάστημα. Και τις υποθέσεις που αναβάλλονται, εγώ πάλι θα τις "υπερχρεωθώ", όπως συνέβη και με τις αποχές των δικηγόρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ!Τ'ΑΛΗΘΗ ΛΕΓΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!Θα έλεγα, ωστόσο, μήπως καλό θα ήταν, να προτάσσουμε, στο διάστημα αυτό της αποχής, τη συζήτηση των εργατικών υποθέσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με το συνάδελφο των 10.19 μ.μ. της 9-10-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτρέψτε μου ένα ερώτημα: αν ο μέσος μισθός του δικαστή είναι 3000, δεν του φτάνει για να κάνει μια αξιοπρεπή ζωή? Κατανοώ όλα τα προβλήματα στο περιβάλλον εργασίας, αλλά ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Κατανοώ ότι είχαν άλλο προγραμματισμό, αλλά αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα. Δεν μπορώ όμως με τίποτα να κατανοήσω το πώς 3000 ευρώ δεν επαρκούν για μια αξιοπρεπέστατη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φυσικά και δεν αποτιμάται σε βάση ωραρίου η εργασία των Δικαστών και ως εκ τούτου καθίσταται ατελέσφορη η όποια προσπάθεια περικοπής των αποδοχών του εξαιτίας του ότι απέχουν από την εν μέρει άσκηση των καθηκόντων τους, γιατί περί αυτού πρόκειται εδώ και ένα μήνα. Αυτή η μη αποτίμηση είναι μία εκ των συνιστωσών του λειτουργήματός τους. Αυτή δε η αδυναμία αποτίμησης της εργασίας τους με αυστηρούς όρους ωραρίου, λόγω ακριβώς των ιδιαιτεροτήτων και της υψηλής ευθύνης και σοβαρότητας που πρέπει να την χαρακτηρίζουν τους διαχωρίζει από την έννοια του υπαλλήλου. Αυτήν ωστόσο την μη αποτίμηση φοβάμαι ότι "εκματαλλεύονται" χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουν αρκετοί από τους συναδέλφους, για τους οποίους αμφιβάλλω αν θα τηρούσαν την ίδια σθεναρή στάση εάν υπήρχε τρόπος περικοπής μέρους των αποδοχών τους. Νομίζω ότι επιδιώκοντας να αποφύγουμε την υπαλληλική σχέση σε σχέση με την εκτελεστική εξουσία επιδεικνύουμε υπαλληλική νοοτροπία σε σχέση με το πορτοφόλι μας.Τώρα τα περί προέδρων υπηρεσίας, ανακριτών, επειγουσών υποθέσεων, επεξεργασίας δικογραφιών στο σπίτι, ισχύουν μεν πλην όμως υπολείπονται σε σημαντικό βαθμό της στοιχειώδους και επαρκούς λειτουργίας της δικαιοσύνης στο σύνολό της. Τα δικαστήρια αυτή τη στιγμή δεν έχουν καν "προσωπικό ασφαλείας" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια σοβαρή επιστημονική και κοινωνική άποψη, για να μην ξεχνάμε και την αναλογικότητα, που είναι η λήψη υπ' όψιν την κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας. Η αναλογικότητα άλλωστε αναφέρεται ευθέως στο άρθρο 88 του Σ, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει πολλαπλάσιες των άλλων αποδοχών στο δημόσιο σε υπερβολικά ποσοστά. Όπως έγραψε και ο συνάδελφος Μιχάλης Ντόστας δεν μπορείς να έχεις ως αίτημα νησίδα υπερβολικά υψηλών αποδοχών σε πενόμενη κοινωνία, αλλά να συνειδητοποιείς ότι η σωτηρία ή θα είναι συλλογική ή δεν θα υπάρξει. Όπου σωτηρία η παραμονή στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και η εκλογίκευση των οικονομικών μεγεθών (π.χ. τα ύψη των δανείων να είναι ανάλογα με την αξία των ακινήτων και να αναπροσαρμοσθούν ανάλογα). Για το άρθρο Μπιτζιλέκη http://kathimerini.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,
    μετά από αρκετά χρόνια, η ΕΔΕ εμφανίζεται με αγωνιστικότητα και σοβαρά επιχειρήματα, να υπερασπίζεται το θεσμό της Δικαιοσύνης και όχι το "μισθό" των δικαστών, όπως κακόπιστα, επιμένουν κάποιοι, για να ευτελίσουν τον αγώνα της.
    Μετά από χρόνια, αισθάνομαι ότι αξίζει να είμαι μέλος της ΕΔΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στην Ένωση και στην κα Θάνου! Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια χλιαρών έως και ανύπαρκτων ανακοινώσεων, η Ένωση είναι παρούσα και απαντά όπως πρέπει, εκφράζοντας πλήρως τα μέλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της ΕΔΕ γιατί επιτέλους δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ενα Δ.Σ. που σίγουρα οι νεότεροι δικαστές θα το επικαλούμαστε ως παράδειγμα στους κατοπινούς δικαστές! Μπράβο που στέκεστε πλάι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αντωνίου Φλώρου, ιδρυτή της Ε.Δ.Ε με αυτές τις ανακοινώσεις. Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος ήταν, τον παραπέμπω στον πρώτο τόμο της Ελληνικής Δικαιοσύνης του 1962, ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Αναρωτιέμαι τι μισθούς έπαιρναν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που γέννησαν πανανθρώπινες και ανυπέρβλητες σκέψεις, αρχές, ιδέες και ιδανικά.»
    Προς τον Ανώνυμο της 9 Οκτωβρίου 2012 5:03 μ.μ.:
    Φίλτατε, στην αρχαία Ελλάδα, αν ενθυμούμαι ορθώς, υπήρχε ο θεσμός της δουλείας. Άλλος εργάζεται, άλλος σκέπτεται και φιλοσοφεί. Στη σύγχρονη Ελλάδα θα προκριθεί ο θεσμός του είλωτα δικαστή ο οποίος και θα εργάζεται σκληρά και θα υπερβαίνει εαυτόν αναζητώντας και υπερασπιζόμενος πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, φιλοσοφώντας τον ελεύθερο χρόνο του και αγαπώντας εαυτόν και αλλήλους
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ Δ.Ε.
    ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ (ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ) ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΎ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ

    Αυτοθυσία σημαίνει ότι θυσιάζω τον εαυτό μου. Όταν κάποιος θέλει να θυσιάσει κάποιον τρίτο, λέγεται σφαγή! Πιστεύω ότι είναι ακόμη χρόνος για την σεβαστή μας Πρόεδρο, τους Αρεοπαγίτες που συμμερίζονται τις απόψεις της, αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να αυτοθυσιαστούν να κάνουν μία δήλωση παραίτησης από το μισό τουλάχιστον των αποδοχών τους, ώστε με την αυτοθυσία τους και τις ανάγκες του κράτους να καλύψουν και τους λοιπούς δικαστές που δεν επιθυμούν ούτε να αυτοθυσιαστούν, ούτε να σφαγιαστούν να λυτρώσουν. Καλώ την Ένωση να αναζητήσει στα πρόσωπα των δικαστών που δεν απέχουν την οικιοθελή παραίτηση από το 50% τουλάχιστον του μισθού τους, ώστε να καλυφθεί το ποσό που ζητείται από τις εν λόγω μειώσεις. Έτσι θα γίνει έργω αυτοθυσία αυτών που την επαγγέλονται και δεν θα σφαγιασθούν οι λοιποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι σύζυγος δικαστικής λειτουργού που παίρνει 2300 ευρώ μισθό (23 χρόνια προυπηρεσία)δουλεύοντας καθημερινά (έδρα – υπηρεσία – έρευνες – αποφάσεις στο σπίτι – διάβασμα νόμων και νομολογίας) από το πρωί όχι μέχρι το βράδυ, αλλά και όλο το βράδυ, έχω μεγαλώσει μόνος μου τα δύο μας παιδιά, όταν υπηρετούσε για 6 χρόνια επαρχία και δεν έχουμε ζήσει 20 χρόνια τίποτα. Μόνιμο άγχος και νευρικότητα για να μην αδικηθεί κανένας. Αυτή είναι η δουλειά του δικαστή και ας μου πει κάποιος μια άλλη δουλειά η οποία είναι τόσο σκληρή και δεν αμείβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/anadromiko_maxairi_ews_35_sta_eidika_misthologia.1963244.html

    5% μειωσεις οι στρατιωτικοι, 30% οι δικαστες!!!
    μια συναντηση των αρχηγων των 3 στρατιωτικων σωματων με τον πρωθυπουργο, ηταν πιο αποτελεσματικη απο δικες μας 40 ημερων ανουσιες κινητοποιησεις..
    λες και ασχολειται η κυβερνηση αν θα αναβληθει για 5 μηνες μετα η δικη της κυρα σουλας με τον κυρ νικο για τα σκουπιδια της πολυκατοικιας, του μπαρμπα γιωργου με τον μπαρμπα νικο για τα 20 τμ οικοπεδο που τους ειχε αφησει ο προπαπους τους, κοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. την ιδια ωρα η διαταξη της αποφασης της συνελευσης για αναβολες εντος του δικαστικου ετους παει περίπατο στα περισσότερα πρωτοδικεια γιατι αντικειται στον εσωτερικο κανονισμο υπηρεσιας!!!!!!!!!!!!
    εδω προφανως η διακοπη των συνεδριασεων και η αναβολη λογω ωραριου των υποθεσεων ειναι συμφωνη με τον κανονισμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πόσο ακατανόητη φαντάζει η "αντί εγκυκλίου" αυτή
    σε όσους συναδέλφους έχουν την τύχη να έχουν κάνει οικογένεια ...Και,πράγματι,πόσο αντίθετα αποτελέσματα απο τα επιδιωκόμενο ήδη έχει,μόλις δυο μέρες μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ σωστά τα είπατε κε συνάδελφε της 11.50. Στην ουσία δεν υπάρχει στάση εργασίας αλλά μελλοντική επιβάρυνση, με ότι αυτό συνεπάγεται..Χρειάζονται πιο δραστικές κινητοποιήσεις δυστυχώς γιατί από αυτά που ακούγονται το ερχόμενο καλοκαίρι ο μισθός του προέδρου θα είναι 1.600 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το αν δουλεύουν οι δικαστές τώρα, αποδεικνύεται και από την ηλ σελ του ΔΣΑ: Το Εφετειο Αθηνών έχει να εκδόσει απόφαση από 18 Ιουλίου 2012 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. <πραγματικα αναρωτιεμαι:γιατι ολοι οι δικαστες νομιζουμε οτι οι υπηρεσιες μας ειναι τοσο πολυτιμες και οτι ειμαστε αναντικαταστατοι για το κρατος; επειδη γραφουμε πεντε μειζονες και αναμασαμε σκεψεις αλλων, δημοσιευουμε δε αποφασεις μηνες μετα την εκδικαση τους και χρονια μετα την καταθεση των αγωγων, οταν πια, ως επι το πλειστον, δεν εχει νοημα για κανεναν η επιλυση της διαφορας; γιά αυτο πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας τοσο σπουδαιους και "σοφους";επειδη μας δοθηκε η εξουσια να επιβαλλουμε ποινες, να οριζουμε τις τυχες των ανθρωπων, να "επηρεαζουμε" καποιες φορες την ανθρώπινη ζωη, να ρυθμιζοζυμε την περιουσια και να κρινουμε το τι ειναι για καποιον αξιο προστασιας, νομιζουμε οτι ειμαστε μικροι θεοι; που πηγε η ταπεινοτητα μας; που πηγε ο φοβος μπροστα στο υπερτατο λειτουργημα του δικαζειν; ας αναλογιστουμε ολοι μας τους εκατονταδες δικαστες των περασμενων δεκαετιων, που εργαζονταν το ιδιο σκληρα, με πολυ λιγοτερα χρηματα, χωρις ανέσεις, αλλα είχαν ηθος ανυπερβλητο και ο κοσμος τους ειχε ψηλα. εμας (γιατι κι εγω δικαστης ειμαι, νεος, πρωτοδικης, με γυναικα και παιδια και πληθος δικογραφιων να δουλεψω, που δεν εχω παρει μια αδεια και κανω 10 ημερες διακοπες καθε χρονο) ο κοσμος μας απαξιωνει, ερχεται στα δικαστηρια και μας αντιμετωπιζει με απεχθεια, νομιζει οτι ειμαστε ο εχθρος του. και εμεις τι κανουμε; στον ανεργο, τον απολυμενο, τον αδικημενο, του λεμε οτι ΕΜΕΙΣ και οχι αλλος κανεις, πρεπει να εξακολουθουμε να αμειβομαστε πλουσια, οταν η ελληνικη οικονομια καταρρεει, για να κρατησουμε ψηλα την ελληνικη δικαιοσυνη (οχι τα συντεχνιακα μας κεκτημενα- το επιπεδο ζωής, που η ψευτικη προηγουμενη δεκαετια μας εξασφαλισε). σε αυτον τον δυστυχη και απογοητευμενο νεοπτωχο ελληνα, εμεις αντιπαρατασσομαστε και απο αυτον ζητουμε να ανεχθει την αποχη μας και την αναβολη της εκδικασης της υποθεσης του. με τι μουτρα το κανουμε αυτο; με το υφος του λουδοβικου, οπως διαβασα σε σχολια αναγνωστων μιας εφημεριδας. Λυπαμαι, που η ΕΔΕ εμμενει πεισματικα στην αμφίβολης νομιμοτητας αποφαση της, χωρις να αναλογιζεται τον αντικτυπο αυτης για την ελληνικη κοινωνια, την οποια η Προεδρος του ΑΠ ζητησε να σεβαστουμε. Ισως αν με σεβασμο, οχι αγαπη, με ΣΕΒΑΣΜΟ αν αντιμετωπισουμε τον κοσμο και τον εαυτο μας, ισως τότε καποια στιγμη να γινουμε σωστοι. γιατι σωστος δεν ειναι ο δικαστης, που θα εκδώσει μια νομικά ορθή απόφαση, αλλα ο δικαστης, που με τις πραξεις του και το ηθος του, θα εμπνευσει την κοινωνια να μην παρανομει, οχι απο φοβο για την τιμωρια, αλλά απο σεβασμο στην αξια του άλλου!!! ελπιζω να μην λυπησα κανεναν. στοχος μου δεν ηταν να επιπληξω τους συναδερφους μου. απλα, τοσο καιρο διαβαζω τα σχολια σας και σημερα αποφασισα να κανω την αυτοκριτικη μου και να επικοινωνησω εσωτερες σκεψεις μου, που τους τελευταίους μηνες με απασχολουν. ισως ολη αυτη η κατρακυλα, να μας βοηθησει, μετα απο ενδοσκοπηση, να βελτιωθουμε κυριως ως ανθρωποι. γιατι η αναταση, προσωπικη, οικονομικη, εθνικη, ερχεται, κατά την ταπεινη μου γνωμη, μετά την κατηφορα και την παρακμη. γιατι σε συνθηκες αποσυνθεσης, μπορει να γεννηθει κατι καλο. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ευχαριστω για την ανοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Tι υποκρισία!
    Εκτιμώ την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και δεν θα περίμενα ποτέ να κοινοποιήσει ένα τέτοιο "δρακρύβρεχτο" έγγραφο μιλώντας για θυσίες σε δικαστές που είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους πολίτες σήμερα.
    Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου κα Ασημακοπούλου. Πώς το κάνατε αυτό;
    Πρώτα έπρεπε να μιλήσετε για εκείνους τους δικαστές που με την έξοδό τους από το σώμα τοποθετήθηκαν σε θεσούλες παχυλά αμειβόμενες. Πρώτα έπρεπε να μιλήσετε για τους πολιτικούς εκείνους που αντί να δώσουν το παράδειγμα να μειώσουν πρώτοι τα προνόμιά τους και τις αποδοχές τους, πήραν τη λίστα Λαγκάρντ και την έβαλαν στο ...προσκεφάλι τους!
    Γι' αυτούς μιλήστε πρώτα και μετά ελάτε να πείτε στους δικαστές του πρώτου κυρίως αλλά και του δευτέρου βαθμού που τραβάνε χρόνια ατέλειωτα τη "λάντζα" για θυσίες!


    Έτσι θα έπρεπε να ήταν οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πολυ ευστοχη ανακοίνωση! ολοι μαζι να συνεχισουμε τον αγωνα για να μην επιτρεψουμε την πληρη απαξιωση του λειτουργηματος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ10 Οκτωβρίου 2012 στις 9:27 μ.μ.

    k.ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗς 9.10 5.03 μ.μ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΤΗΒΕΝΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑΓΙΕΡ,ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ,ΝΟΜΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΧΑΡΤΙΚΗ ΥΛΗ,ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ,ΠΛΟΙΩΝ ή ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ,ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,
    ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΧΑΡΑΤΣΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ,ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ κ.λπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μ εχουν κουρασει οι αποριες του καθε ασχετου.ο συγκεκριμενος ,συνδικαλιστης εργατοπατερας μου φαινεται,που τον σερνουν απο τη μυτη οι πολιτικοι.θα επρεπε πρωτιστως να αναρωτηθει σε τι ανταποκρινεται ο μισθος ενος βουλευτη που ξημερωβραδιαζεται στα παραθυρα της τηλεορασης καί στα πεζοδρομια των διαδηλωσεων.τι ακριβως εργο παραγει;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κ. Συνάδελφε 12:12
    πολύ ορθή πρόταση, αλλά μην περιμένεις να βρεθεί κανένας από τους "μη απέχοντες" να παραιτηθεί του μισθού του, έστω και για λιγότερο ποσοστό.
    Αυτοί κάνουν "λεονταρισμούς" καλυπτόμενη πίσω από τους "απέχοντες", ακριβώς για να μην έχουν καμία συνέπεια υπηρεσιακή και οικονομική σε βάρος τους.
    Πάντα έτσι κάνουν, και είναι οι πρώτοι που τρέχουν να δρέψουν τους καρπούς των κινητοποιήσεων, ηθικούς και υλικούς.
    ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΩ, όμως, ΤΟΥΣ "ΜΗ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ", περιμένω να με "εκθέσουν", ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ "ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" το μέρος του μισθού τους που δεν τους χρειάζεται.
    Δεν χρειάζεται να το ζητήσει η ΕΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το σχόλιο με την αναφορά στο άρθρο το Μπιτζιλέκη είχε κάτι προσβλητικό και δεν δημοσιεύθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς τον ανώνυμο της 10 Οκτωβρίου 2012 12:08 μ.μ.
    Όχι βέβαια. Οι δικαστές είναι εργαζόμενα μέλη κάθε κοινωνίας και ασφαλώς δικαιούνται ανταμοιβής ανάλογης του έργου που προσφέρουν και ανάλογης βέβαια των νομικοκοινωνοικονομικών συνθηκών κάθε πολιτείας στην οποία ανήκουν και προφανώς και των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους στο οποίο διαβιούν, γενικά. Απλά εγώ τουλάχιστον νομίζω ότι δεν θα ήταν ακαδημαϊκά και φιλοσοφικά σκόπιμο η οποιαδήποτε οικονομική απολαβή να αποτελεί μοχλό γέννησης οποιασδήποτε ιδέας ή ιδανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς τον ανώνυμο της 10.10.12, 4:35.
    Λάθος δρόμο έχεις πάρει συνάδελφε, ως προς την ενδοσκόπησή του και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αναρωτιέμαι, με το νέο σου μισθό θα συνεχίσεις να είσαι τόσο υπεράνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμπληρωματικά προς αυτά που ορθά κατά τη γνώμη μου παρατήρησε η συνάδελφος Εισαγγελέας κα Μαρσιώνη να προσθέσω πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι προκειμένου να έχουν την άνεση και την πολυτέλεια να φιλοσοφούν, να γράφουν τραγωδίες και εν γένει να "καλοζωίζουν" για τα δεδομένα της εποχής τους, χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες χιλάδες δούλων. Η πλειονότητα δε των μνημείων της αρχαίας Ελλάδας που θαυμάζουμε σήμερα, δεν κατασκευάστηκε από τα χέρια των προγόνων ημών αλλά από αιχμαλώτους πολέμων που άφησαν την τελευταία τους πνοή σπρώχνοντας ή έλκοντας μαρμάρινες πλάκες κ.λ.π. Ας μην ξεχνάμε τους δούλους στην αρχαία Αθήνα, τους είλωτες στη Σπάρτη τους απελεύθερους.... Έτσι κατασκευάστηκε η Ακρόπολη της Αθήνας, η Ακρόπολη και οι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς στο Σούνιο, όλα τα θέατρα στην ελληνική και μη επικράτεια, που σήμερα καθόμαστε και απολαμβάνουμε παραστάσεις κ.λ.π. Δεν τα κατασκεύασαν σε μια στιγμή κάποιοι "εξωγήινοι μεγαλοκατασκευαστές" αλλά πολλοί ημιθανείς από την εξάντληση και τις ασθένειες δούλοι που
    δεν απολάμβαναν τα προνόμια των πολιτών των υποτιθέμενων δημοκρατικών αρχαίων ελληνικών πόλεων.Αλλά αυτά δεν μας συμφέρει να τα θυμόμαστε και να τα αναφέρουμε διότι αποδεικνύουν ότι δεν ήταν όλα τέλεια και στην εποχή εκείνη. Οπότε ας είμαστε λίγο εγκρατείς ας δείχνουμε συγκρατημένη και ώριμη "στάση" και να μην σπεύδουμε να επιδοκιμάσουμε άκριτα οποιαδήποτε αναφορά από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, η οποία παραπέμπει στα "θαύματα" και την "πνευματική ανάπτυξη" της εποχής εκείνης. Άλλωστε αν το καλοσκεφθεί κανείς και εμείς σήμερα "δούλοι" των ελαχίστων θα γίνουμε, ειδικά αν εγκαταλείψουμε και το τελευταίο μας οχυρό, την αντίσταση σ' αυτό που θέλουν οι κυβερνώντες να μας καταστήσουν. Με εκτίμηση ένας Ηλιαστής (που άπεχθάνεται την υποδούλωση και δεν επιθυμεί τη δουλεία κανενός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. βικτωρια μαρσιωνη εισαγ.πρωτοδικων12 Οκτωβρίου 2012 στις 4:03 π.μ.

    Συναδελφε της 10.10 4.35 μ.μ αν θεωρεις οτι η προσφορα σου στην κοινωνια ειναι αμελητεα γραφοντας καποιες μειζονες και δημοσιευοντας μετα απο αρκετο καιρο τις αποφασεις που χρεωνεσαι τοτε μιλα μονο για τον εαυτο σου γιατι εγω προσωπικα και αρκετοι αλλοι δεν ανηκουμε σ αυτη την κατηγορια.οσο για την αποψη οτι με τον σεβασμο που θα εμπνευσουμε θα πετυχουμε την αλλαγη της κοινωνιας σε κοινωνια αγγελων αν εχεις παιδια να τους αφηγεισαι ιστοριες με την εν λογω κεντρικη ιδεα για να τα κοιμιζεις πιο γρηγορα τα βραδυα



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στο συνάδελφο που συνέκρινε τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών με αυτές των δικαστών: πρώτον, οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών θα κυμανθούν περίπου στο 12% και όχι στο 5%. Δεύτερον, θα ήταν δίκαιο ο μισθός ενός στρατιωτικού δικαστή που ανέρχεται στο ύψος των 1.100 ευρώ να μειωθεί κατά 30%; Στην περίπτωση αυτή δεν θα μιλούσαμε απλά για απαξίωση, αλλά για εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σιγουρα ειναι εξαθλιωση για τον στρατιωτικο δικαστη.Αλλα εχω μια απορια.Ποσα στρατοδικεια υπαρχουν και που? Μονο στην Αθηνα και Θεσσαλονικη?Κι αν ναι ειναι το ιδιο να μιλαμε για περικοπες στη στρατιωτικη και το ιδιο στην πολιτικη-ποινικη δικαιοσυνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ