Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠ: ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙς ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4-10-2012 19.00

2. 4-10-2012
Αναγνώστης μας απέστειλε το έγγραφο της επιθεώρησης (τον ευχαριστούμε)




======================
1. 2-10-2012
Ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε σήμερα στους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των δικαστηρίων της χώρας, έγγραφο με το οποίο ζητάει «λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), βάσει των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

 Υπενθυμίζεται ότι όλες οι δικαστικές Ενώσεις (εκτός αυτής του ΣτΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή των αποδοχών τους, έχουν αποφασίσει από την έναρξη του δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2012) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από την έδρα των δικαστηρίων και να αναστέλλουν τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).
 Ο Γ. Χρυσικός διαβίβασε το σχετικό έγγραφο προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων σήμερα και όπως ισχυρίστηκε στους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων, αποσκοπεί στο να έχει «εικόνα» λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, πόσα λειτουργούν κανονικά, πόσες δίκες γίνονται, ποιοι δικαστές κατεβαίνουν από τις έδρες, πόσοι δικάζουν κανονικά, κ.λπ. Χωρίς φυσικά να είναι γνωστές οι περαιτέρω προθέσεις του προϊσταμένου επιθεώρησης, ενώ παραμένει φυσικά «ανοικτό» το όλο θέμα. Δηλαδή, αν προτίθεται να προχωρήσει ή όχι σε άλλες πειθαρχικής μορφής ενέργειες για τους δικαστές που κατεβαίνουν από τις έδρες.
 Επίσης, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν οι διευθύνοντες τα δικαστήρια της χώρας θα ανταποκριθούν στο αίτημα του κ. Χρυσικού.
 Πάντως, η ενέργεια αυτή του Γ. Χρυσικού θα απασχολήσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το οποίο θα συνέλθει αμέσως μετά τον αυριανό εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος.
 Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δικαστήρια της χώρας λόγω της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

41 σχόλια:

  1. α)Οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς πώς η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι Αρεοπαγίτης και β)ύποπτο. Δεν κατάφεραν να διχάσουν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και πάνε να διχάσουν τους Δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά σ΄όλους τους νομικούς.
    Ο Άγιος Διονύσιος βοήθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι η έρευνα του κ. Αντιπροέδρου, η οποία προφανώς γίνεται για λόγους στατιστικούς - δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο - να είναι επιτυχής για το καλό της Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσουμε ότι ...άρχισαν τα όργανα;; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ' ότι γνωρίζω το έγγραφο έχει ακριβώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει πρόθεση από κανέναν για άσκηση πειθαρχικών διώξεων. Βλέπετε άλλωστε ότι η Πρόεδρος του ΑΠ δεν προέβη σε καμμία σχετική ενέργεια, όπως πέρσι. Συνεπώς η τήρηση της απόφασης που λάβαμε στην ΓΣ ισχύει στο ακέραιο. Τώρα εάν ορισμένοι ψάχνουν αφορμή για να καταστρατηγήσουν την απόφαση, βρήκαν μια επιπλέον δικαιολογία κοντά στα περί αντισυνταγματικότητας, πρόκλησης κοινής γνώμης και άλλα σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω, η ταπεινή μου γνώμη είναι, η στατιστική ερευνα να διατυπωνόταν πιο γενικόλογα όπως επί παραδείγματι 'δημοσιευόμενες αποφάσεις τρίτου τετραμήνου 2012' ή περιόδου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012) ιδίως επειδή πέρα της στάσης των δικαστικών λειτουργών, δεν έχουμε δει ως τωρα αναλογη ερευνα λ.χ. αποφασεων που δημοσιεύτηκαν σε περίοδο αποχής δικηγόρων (λόγω αδείας από το δικηγορικό σύλλογο, αυτοπρόσωπης εμφάνισης διαδίκων στα ειρηνοδικεία κλπ) ούτε λόγω απεργίας ΑΔΕΔΥ ή ΟΔΥΕ με τη χρήση προσωπικού ασφαλείας, ιδίως καθόσον και ο γραμματέας αποτελεί παράγοντα της δίκης αφού χωρίς τον τελευταίο δεν είναι νόμιμη η σύνθεση. Προς τι λοιπον η έρευνα αναζήτησης 'εικόνας' δικαστηρίων και λειτουργίας τους ΜΟΝΟ (ΩΣ ΤΩΡΑ) λόγω της απεργίας δικαστών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oi ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑΒΆΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ Ή ΑΦΑΙΡΟΎΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον μπορεί να μάθουμε πόση είναι η συμμετοχή τελικά, ειδικά στα επαρχιακά πρωτοδικεία. Για τα λοιπά, μπορεί να βγάλει ανακοίνωση το Δ.Σ., οπότε ας αναμείνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απάντηση στον ανώνυμο της 03/10/2012, 08.52 π.μ.

    1) Ενημερωτικό έγγραφο με ονομαστικά στοιχεία στη σύγχρονη ελληνική ιστορία δεν παρέμεινε ποτέ μέχερι τέλους απλά "ενημερωτικό έγγραφο", 2) Είναι σε όλους τους δικαστές της πολιτικής δικαιοσύνης αντιληπτή η φετινή διαφοροποιημένη συμπεριφορά της Προέδρου του Α.Π. κυρίας Ασημακοπούλου, η οποία αντιλαμβανόμενη τη δυσχέρεια πλέον επιβίωσης πολλών συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά, οικονομικά και προβλήματα υγείας, δεν αντιτίθεται στον αγώνα μας και συμμερίζεται την προσπάθειά μας.΄Ομως δεν πρέπει να ξαχνάμε ότι πέρυσι Προισταμένη της Επιθεώρησης ήταν η Αντιπρόεδρος ΑΠ κυρία Γκοίνη, η οποία επέδειξε σε πάρα πολλές περιπτώσεις προβλημάτων συναδέλφων,ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη συμπεριφορά και όταν πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις δεν ζήτησε ούτε για "στατιστικούς" ούτε για άλλους λόγους, όνομαστικές καταστάσεις συμμετεχόντων σε αυτές. Σαφώς, η απόφαση της ΓΣ ισχύει στο ακέραιο και τα ενημερωτικά έγγραφα δεν είναι αφορμές για καταστρατήγηση των αποφασισθέντων. Ίσως όμως πρέπει να "επικαιροποιήσουμε" τον αγώνα μας,με τη λήψη αποφάσεων για πρόσθετα μέτρα, αφού όπως φαίνεται, έχουμε αρχίσει μέσα από τη συλλογική και αραγή μέχρι σήμερα στάση των συναδέλφων όλων των κλάδων δικαιοσύνης, να είμαστε τουλάχιστον ακίδα στο μάτι των κυβερνώντων. Αν εγκαταλείψουμε τώρα την προσπάθεια που κάνουμε ή υποχωρήσουμε στο παραμικρό, τότε οι πολιτικοί όχι μόνο θα έχουν πετύχει να μας διασπάσουν αλλά θα μας αντιμετωπίζουν ως σκουπίδια και θα μας εμπαίζουν και θα μας εκμεταλλεύονται τουλάχιστον μέχρι.... να συνταξιοδοτηθούν οι επιτυχόντες του πλέον πρόσφατου διαγωνισμού, δηλ. μετά από τριάντα και πλέον χρόνια. Ένας Ηλιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαυτό χρειάζεται η συμμετοχή μας στις διακοπές συνεδριάσεων να είναι καθολική. Ελπίζω οι ενώσεις μας να μη μας έχουν παραπλανήσει από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η θα πετύχουμε, τώρα ότι θέλουμε ή ποτέ. Προτείνω λοιπόν: Να κατεβάσουμε το "διακόπτη" τώρα. Να μη δικάζουμε τίποτε. Ούτε αυτόφωρα, ούτε υπο παραγραφή, ούτε ασφαλιστικά. Τιποτέ. Να μπει Λουκέτο. Και να αρχίσει η διαδικασία των παριτήσεων. Ούτε ένα ευρώ περικοπές. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απάντηση στον ανώνυμο των 11.14
    Ναι, αφαιρείται από το μισθό το 1/1000. Ποσοστό που αντιστοιχεί στη "δουλειά" που δεν κάνεις, μπροστά σε αυτές που κάνεις..Άλλωστε, η "δουλειά" που αναβάλλεις πάλι σε σένα θα έρθει και τότε ΔΕ θα πάρεις υπερωρίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μέχρι τώρα, κανένας προϊστάμενος της επιθεώρησης, δεν ζήτησε να μάθει, πόσες υποθέσεις αναβάλλονται λόγω των συνεχών και συχνών κατ΄ έτος ΑΠΟΧΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
    Ούτε πόσες αναβάλλονται λόγω ΑΠΕΡΓΙΑΣ η ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των δικαστικών υπαλλήλων.
    Ούτε, πόσες αναβάλλονται από ΦΑΡΣΕΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΕΣ κλπ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ, από όσους κατηγορούν τους δικαστές για βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης, ΟΥΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, δεν άγγιξε το ζήτημα ότι αυτή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και στις παραπάνω αποχές, στάσεις, απεργίες, φάρσες κλπ.

    Για τους δικηγόρους, όμως, είπαμε, η αποχή αποτελεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΙΤΙΟ για την αναβολή των υποθέσεων. Δεν ερευνάται αν επάγεται και βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης. Αλλωστε τα αιτήματα των δικηγόρων είναι εξ ορισμού και χωρίς αμφισβήτηση "ΘΕΣΜΙΚΑ",στα οποία προστίθενται και κάποια επουσιώδη οικονομικά αιτήματα (φορολογία κλπ).

    ΑΛΛΑ, συγνώμη, ξέχασα, οι δικαστές είναι "ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ", και δεν έχουν, εκτός άλλων και υλικές, βιωτικές ανάγκες....

    ΤΟΝΙΖΩ ότι δεν στρέφομαι κατά των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι πολύ ορθά διεκδικούν τα δικαιώματα τους, αλλά, αναφέρω τα ανωτέρω για να γίνει η σύγκριση με την αντίστοιχη αντιμετώπιση των δικαστών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ. ΑΠΟΡΩ, ΩΣΤΟΣΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ( ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝ ΤΛΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ) Ή ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ? ΕΑΝ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ (ΧΩΡΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ) ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΕΩΝ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ..ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ.
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΩ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΜΟΥ ΡΟΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ-
    ΕΥΑΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πραγματικά περίεργο να αιτείται λίστες ονομάτων των συμμετεχόντων στις διακοπές συνεδριάσεων σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕ. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις στο μέσο πολίτη που πληροφορείται αυτήν την είδηση για το ήθος των ανθρώπων που δικάζουν. Εξάλλου, το αν τελικά έχει παραβιάσει ή όχι το σύνταγμα με την απόφαση της η γενική συνέλευση είναι κάτι που χρήζει έρευνας προτού ασχοληθεί με αυτό κάποιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αν φυσικά ακολουθήσουν διώξεις, δυσμενείς μεταθέσεις, παραλείψεις σε προαγωγές κλπ κλπ είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη δεν αποτελεί πλέον το καταφύγιο του αδυνάτου και του αδικημένου, διότι θέλει η ίδια να απαρτίζεται από φοβισμένους ανθρώπους για ευνόητους λόγους. Και φυσικά ήταν αστείο αυτό που γράφτηκε κάποια στιγμή εδώ ότι πρέπει όλοι να δημοσιεύουμε επώνυμα καθώς τα γραπτά μένουν. Αν ο δικαστής δεν έχει δικαίωμα ούτε απόφαση γενικής συνέλευσης να εφαρμόσει είναι αστείο κύριε διαχειριστή του blog να περιμένετε να δημοσιεύσει επωνύμως καθώς και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον άνωθεν. Εκφράζω την κατάπληξη, την αγανάκτηση μου και την αγωνία μου για το μέλλον της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω δει και πριν τις αποχές τέτοια έγγραφα από το Συμβούλιο Επιθεώρησης προκειμένου να συγκεντρωθούν συνολικά στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις που εκδίκάζονται και τις αποφάσεις που βγάζει κατά μέσο όρο κάθε δικαστής κατά τη διάρκεια του χρόνου. Υπηρετώντας σε ένα επαρχιακό Πρωτοδικείο με οργανικά κενά δεν είδα να ενδιαφέρεται το Συμβούλιο Επιθεώρησης πριν τις αποχές αν είναι ανθρωπίνως δυνατό να ανταπεξέλθουν οι δικαστές του Πρωτοδικείου αυτού αλλά και άλλων που είναι σε ανάλογη κατάσταση στις σχεδόν καθημερινές έδρες και στον όγκο των δικογραφιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.zougla.gr/politiki/article/ant-roupakiotis-kalese-tous-dikastes-na-sta8oun-sto-plevro-ton-adinaton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στον .η τη συνάδελφο ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι της 3-10-2012 ώρα 11.14. Φυσικά δεν κρατούνται από τη μισθοδοσία. Γιατί πέρυσι κρατήθηκαν; Τι άλλαξε;Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι; Μήπως χτυπάμε και κάρτα; Διακόπτουμε τις συνεδριάσεεις αλλά και συμμετέχουμε σε συμβούλια, έρευνες αυτόφωρα, δίνουμε προσωρινές διαταγές κλπ. Μη φοβάστε αλλά και να μας κρατούσαν από τη μισθοδοσία δεν αξίζει τον κόπο όταν θα παίρνεις ως νέος πρωτοδίκης 1.300 ευρώ, δηλαδή τα μισά από τον υπάλληλο του ΟΠΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εσύ που απέχεις γιατί σκέφτεσαι το μισθό του πρωτοδίκη και το μισθό του υπαλλήλου του ΟΠΑΠ...ΑΛΛΑΞΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΦΙΛΕ...ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και συ φίλε,
    που δεν σκέφτεσαι το μισθό του πρωτοδίκη η του υπαλλήλου του ΟΠΑΠ, μάθε, ότι κυκλοφορεί (δεν γνωρίζω εάν είναι ακριβής η πληροφορία, πάντως πιστεύω ότι προσεγγίζει κατά πολύ την αλήθεια) ότι ο μισθός του Εφέτη και μετά τις νέες μειώσεις θα είναι 1.000 ευρώ, περίπου, καθαρά, και του Προέδρου Εφετών 1.300, περίπου, καθαρά. Τώρα υπολόγισε τον μισθό του Πρωτοδίκη κλπ.
    Υπόψη ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς ανώνυμο 3 Οκτωβρίου 2012 7:01 μ.μ
    Φοβερό επιχείρημα:να μην περικοπεί ο μισθός των δικαστών γιατί δεν δικάζουν μεν, αλλά κάνουν άλλα πράγματα!
    Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα χρησιμοποιούν και οι πανεπιστημιακοί: δεν "απεργούν", αλλά "απέχουν από τα διδακτικά και εξεταστικά καθήκοντα". Επομένως, επειδή ασκούν τα διοικητικά καθήκοντα (συμμετέχουν στη συνέλευση του τομέα μία φορά το μήνα) θεωρούν ότι πρέπει να πληρώνονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς τον ανώνυμο 3 Οκτωβρίου 2012 9:24 μ.μ.
    Δυστυχώς "φίλε μου" αυτός που απέχει γιατί σκέφτεται το μισθό του πρωτοδίκη και το μισθό του υπαλλήλου του ΟΠΑΠ -χωρίς να τον γνωρίζω- ξέρει πολύ καλά τι υπηρετεί και για αυτό το κάνει, όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων! Εσύ όμως που δεν απέχεις γιατί ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ τουλάχιστον σεβάσου τους υπολοίπους που απέχουν γιατί αυτό που υπηρετούν θέλουν να το υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διότι δικαστικό φρόνημα δεν έχει ο εξαθλιωμένος δικαστής και αυτός που σκύβει το κεφάλι, αλλά αυτός που τολμά να ορθώσει το ανάστημά του όταν προσπαθούν να τον υποβαθμίσουν και έχει το σθένος να εκφράσει την άποψή του. Όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις βασικές σου ανάγκες (ενοίκιο κλπ) δεν μπορείς να υπηρετήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο "αυτό που υπηρετείς".

    Γιατί κακά τα ψέματα κανείς -κατά την ταπεινή μου άποψη- δεν έγινε δικαστής ή εισαγγελέας για την ψυχή της μάνας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέστα βρε συνάδελφε των 10:49. Επιτέλους, όλοι το παίζουν υπεράνω μισθού λες και είναι ο sir william της Υόρκης. Πριν από 4 χρόνια ήμουν σε συμβούλιο ήθους και ένας από τους υποψηφίους για τη σχολή δικαστών απάντησε ότι μεταξύ άλλων ένα σοβαρό κίνητρο ήταν και οι καλές αποδοχές. Μόνο εγώ το θεώρησα λογικό και ειλικρινές. Αντιθέτως ο άλλος συνάδελφος, ο Πρόεδρος και η Εισαγγελέας "ξίνισαν" το πρόσωπο τους με απαξία. Έλεος πια με τους δήθεν υπεράνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. To κίνητρο καθενός για την επιλογή του να γίνει δικαστής δεν μπορεί να διαγνωσθεί και δεν αφορά κανένα. Αυτό που αφορά όμως όλους είναι "αν ο δικαστής τιμά την επιλογή του" και ανταποκρίνεται με παρρησία στα καθήκοντα που του επιβάλλει αυτή η θέση. Ας σταματήσουν λοιπόν τα μελό των υπεράνω, γιατί κυρίως αυτοί είναι οι υποταγμένοι σε επιταγές όχι του Συντάγματος αλλά της πολιτικής ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχουμε το μέτωπο "ιδιωτικοί υπάλληλοι κατά δημοσίων", το μέτωπο "άνεργοι κατά εργαζομένων" και προσφάτως το μέτωπο "πολίτες κατά ..ακριβοπληρωμένων δικαστών". Ας μη δημιουργηθεί και μέτωπο "δικαστών κατά δικαστών"΄! Σταθείτε ενωμένοι τουλάχιστον αυτή τη φορά και επιτρέψτε σε καθέναν να έχει την άποψή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αρκετά κύριοι, νομίζω...είμαι υπέρ της υπέρβασης του νόμου, και ουχί της παράβασής του...ΕΑΝ λοιπόν είναι υπέρβαση του νόμου να απέχει ο δικαστής, τότε θα το έκανα ΜΟΝΟ για άλλους λόγους, και όχι μισθολογικούς...θα το έκανα για τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ στο δικαστικό χώρο...την ΕΜΠΑΘΕΙΑ στο δικαστικό χώρο...την ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ στο δικαστικό χώρο...την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στο δικαστικό χώρο...για τους ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ...για την ιερωσύνη της δικαιοσύνης που τάσσεται στο πλευρό γνωστών απατεώνων ιερωμένων...για την αθλιότητα της δικαιοσύνης να παραδίδει συγχωροχάρτια σε ισχυρούς...και για ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...εάν λοιπόν υπήρχε αποχή θα την έκανα γι'αυτούς τους λόγους...και τέλος αυτοί που απέχουν να το δηλώνουν από πριν εγγράφως για να ξέρουν και οι δικηγόροι και οι πολίτες...ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΕΑ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΔΙΚΗ ΜΕ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΌ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΆ ΕΛΕΓΚΤΕΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΑΠΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΤΑΕΤΙΑ, ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ? το χειρότερο είδος δικαστή είναι ο φοβισμένος...και είναι πολύ φοβισμένοι όσοι κρύβονται πίσω από αποφάσεις μιας ένωσης ...σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "παρακαλούμε να μας αναφέρεται"...
    Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάθε απεργία είναι θεμιτή και συμφωνώ για το θεσμικό ρόλο του Δικαστή και τη διασφάλισή του.Όμως θέλω να σημειώσω ότι υπάρχουν σήμερα Δικηγόροι που παλεύουν να επιβιώσουν με 400 κ 300 ευρώ το μήνα(πολλοί)..Μήπως λοιπόν θα έπρεπε αντί να λειτουργούμε σχεδόν "συντεχνιακά" όταν του κάθε κλάδου θίγονται τα συμφέροντά του, να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί;(πού ήταν οι Δικαστές όταν απεργούσαν οι δικηγόροι και αντίστροφα;-το ίδιο και για δικαστικούς υπαλλήλους).Οι Δικηγόροι μήπως δεν έχουν θεσμικό ρόλο;Επιτρέπεται να εξαθλιώνονται; Αυτή που εξευτελίζεται συνολικά είναι η Δικαιοσύνη(που για ευνόητους λόγους χτυπιέται) και πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι!Με κάθε καλή πρόθεση τα λόγια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η διαβάθμιση του εγγράφου είναι εμπιστευτικό, ενώ ο ορθογράφος του επεξεργαστή κειμένου όπου γράφτηκε δε βοήθησε όπως φαίνεται (κατά το "αναφέρεται")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να απαντήσουν μόνον όσοι στα πινάκια έγραψαν ότι "αναβάλουν" με ένα "λ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=18721

    Γράφει επί λέξει: "Πώς αντέχουν όμως αυτοί που έπρεπε να διαθέτουν την μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, να βλέπουν γύρω τους τόση δυστυχία και να ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, να τινάζουν στον αέρα τη λειτουργία του κράτους, για κάποια ευρώ;". Και πιο πριν: "Αναβάλλονται χιλιάδες ποινικές, εργατικές, φορολογικές υποθέσεις. Πίσω από κάθε μια κρύβεται και ένα προσωπικό δράμα. Μου έλεγε χθες συνάδελφος ότι απολυμένη γυναίκα περίμενε να της επιδικαστεί μια αποζημίωση για να ξεπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη της.
    Ο κύριος δικαστής κατέβηκε στις δέκα το πρωί από την έδρα. Αναβολή. Η γυναίκα ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε στη γύρα για δανεικά." Μα δεν ντρέπονται λίγο; Είναι δημοσιογραφία αυτή; Τώρα σκέφτηκαν την απολυμένη γυναίκα;Λες και περίμενε να πάρει χρήματα την ημέρα της συζήτησης και όχι με την τελεσιδικία της απόφασης και "βγήκε στη γύρα για δανεικά"... Φταίμε όμως και εμείς. Όλοι πλέον νομίζουν ότι αγωνιζόμαστε για "κάποια ευρώ". Κι αυτό φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. να τολμάς να αναρτάς όλες τις αναρτήσεις....ακόμη και όταν μιλάνει για διαφθορά στη δικαιοσύνη!!!και μάλιστα ανώνυμα χωρίς να θίγονται συγκεκριμένοι λειτουργοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. H συγκέντρωση των στοιχείων για πραγματικά στατιστικούς λόγους, είναι αρμοδιότητα της Ένωσης και όχι της Επιθεωρήσεως. Αυτή έχει την υποχρέωση, ως συνδικαλιστικό όργανο, να ζητά από τα κατά τόπους δικαστήρια και να ενημερώνεται για την εξέλιξη του αριθμού των διακοπών των συνεδριάσεων και στη συνέχεια να ενημερώνει τα μέλη της, ώστε να γίνεται γνωστό σε όλους ποιά τα ποσοστά συμμετοχής σ' αυτήν την απόφαση. Η αναφορά των ονομάτων των συμμετεχόντων δεν έχει απολύτως κανένα "στατιστικό νόημα", πλην του αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άλλους "προφανείς"λόγους. Επομένως ας επιληφθεί επιτέλους του θέματος το ΔΣ της ΄Ενωσης, χωρίς γενικόλογες αναφορές όπως μας απέστειλε πρόσφατα, για να σταματήσει εδώ όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση. Εξάλλου όσοι συμμετέχουν στις διακοπές των συνεδριάσεων και αποτελούν, πιστέψτε το, συντριπτική πλειοψηφία είναι αποφασισμένοι και δεν πτοούνται από "Ονομαστικές αναφορές". Και ας αναρωτηθούμε αν και οι άλλοι προϊστάμενοι επιθεώρησης των λοιπών δικαστηρίων που συμμετέχουν στις διακοπές ζήτησαν τα ίδια "στατιστικά" στοιχεία, ή αποτελεί αποκλειστικότητα των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κάποιοι συνάδελφοι, αν είναι συνάδελφοι, σχολιάζουν σαν να πρόκαιται να κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και σκοπός τους είναι να είναι αρεστοί στον κόσμο.
    Αυτή τη στιγμή με τις αποφάσεις των ενώσεων τις οποίες εφαρμόζουμε, όσοι τις εφαρμόζουμε, προσπαθούμε να προασπίσουμε τον θεσμό της δικαιοσύνης που δέχεται απανωτά και πολλαπλά πλήγματα, όχι μόνο με τη μείωση των μισθών των δικαστών αλλά επίσης και τη συρρίκνωση του αριθμού των εισακτέων στους εισαγωγικούς διαγωνισμούς με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της, τις νομοθετικές μεταβολές στον Οργανισμό Δικαστηρίων κ.λ.π. Ας ξεπεραστεί το σύνδρομο τι θα πει ο κόσμος γιατί ο κόσμος χρειάζεται ισχυρή και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ποιο εμπιστευτικό βρε παιδιά. Το συγκεκριμένο έγγραφο το πήραν οι δημοσιογράφοι πριν φτάσει καν σε όλους τους αποδέκτες του. Και όταν έφτασε τελικά στα δικαστήρια διανεμήθηκε στους δικαστές, αφού πρώτα το είχαν παραλάβει οι γραμματείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    να τολμάς να αναρτάς...
    4 Οκτωβρίου 2012 10:27 μ.μ.
    ===============
    Από ότι βλέπετε τα σχόλιά σας αναρτήθηκαν.
    Κατά τα λοιπά σας παραπέμπω στην ακόλουθη ανάρτηση
    (http://dikastis.blogspot.gr/2012/04/editorial.html)
    το γενικό πνεύμα της οποίας (κυρίως του στοιχείου 2) πιστεύω να σας καλύπτει.

    Εύχομαι να συνεχίσετε να μας στέλνετε και στο μέλλον σχόλια, όμως με λιγότερη καχυποψία και με λίγο περισσότερη υπομονή.

    Να είστε πάντα καλά.

    ΥΓ: Θα μου επιτρέψετε τα δύο άλλα σχόλιά σας να μην τα δημοσιεύσω, αλλά να κρατήσω για τον εαυτό μου. Βλέπετε η έμμεση αλλά σαφής απειλή σας δε νομίζω να ενδιαφέρει του αναγνώστες του blog (εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά, οπότε σας ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τι έγινε σήμερα με τα διοικητικά δικαστήρια με την απεργία????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.skai.gr/news/greece/article/214189/vrahukuklomena-dikastiria-dikastes-enadion-vouleuton/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΟΧΙ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ Η' ΕΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ(ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΝΩΣΗ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς τον σχολιαστη Τ. Σε ποια ακριβως διαδικασια σας δοθηκε αναβολη περαν του Δικαστικου ετους? Ποινικη ή Αστικη υποθεση? Διαφωτιστε μας παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς ανώνυμο 8.29:
    Ναι,εμείς είμαστε δικαστές και δουλεύουμε σε δικαστήρια και όχι σε ΚΕΠ και το Ελληνικό
    Δημόσιο μας πληρώνει για να απονέμουμε Δικαιοσύνη ακόμα και σε βάρος του μεμονωμένου πολίτη. Εσύ όμως τι είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ