Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, Μέλους του Δ.Σ., υποψηφίου για το Δ.Σ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Η δικαιοσύνη, για να επιτελέσει τη συνταγματική αποστολή της - ιδίως στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας - χρειάζεται ΛΥΣΕΙΣ και όχι στείρους και συνδικαλιστικά αυτάρεσκους δογματισμούς και πρακτικές. Οι λύσεις
προϋποθέτουν πρωτότυπες, τολμηρές και ρεαλιστικές θεσμικές ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να συναρτώνται και με την απλούστευση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης (όπως με τον περιορισμό της αιτιολογίας της δικαστικής κρίσης). Η υιοθέτηση και υλοποίηση  τέτοιων προτάσεων προϋποθέτει ισχυρή ΒΟΥΛΗΣΗ από όλες τις λειτουργίες της Πολιτείας (ακόμα και από το χώρο της ίδιας της δικαιοσύνης). Επιτέλους μέχρι πότε θα γίνεται ανεκτό το παράδοξο οι δικαστές να  συνθλίβονται κάτω από τον όγκο  των υποθέσεων και ταυτοχρόνως - και κυριότερο - η κοινωνία να  μην απολαμβάνει, παρά ταύτα, ταχεία και αποτελεσματική δικαιοσύνη; Περαιτέρω, η δικαιοσύνη χρειάζεται επίσης ΣΤΗΡΙΞΗ. Η τελευταία (αυτο)παράγεται φυσικά ακόμα και εντός του ίδιου του δικαστικού σώματος, ενώ δεν μπορώ να παραβλέψω ότι βλάπτεται όσες φορές - λίγες ευτυχώς - μεταδίδουμε μεταξύ μας αισθήματα ευθυνοφοβίας και έλλειψης αλληλεγγύης. Κυρίως όμως η στήριξη αποτελεί  υποχρέωση της Πολιτείας,  η οποία  πρέπει να πειστεί ότι οι δικαστές, ζητώντας αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, στοχεύουν στην απόκτηση των εφοδίων εκείνων που είναι απαραίτητα για να ανταποκρίνονται με σθένος και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.
Με βάση τις παραπάνω σκέψεις - οι οποίες έχω την πεποίθηση ότι εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο με προσεχή Πρόεδρο της Ένωσής  μας τον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο και τους συναδέλφους που συμπράττουν μαζί του - θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου ως  μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ