Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μπορούμε να αναχαιτίσουμε φαινόμενα εκφασισμού και αδιαφάνειας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

Για μια Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ρόλο, που δεν θα περιορίζεται στη βελτίωση των οικονομικών των δικαστών, αλλά θα αναδειχτεί σε παράγοντα της δημόσιας ζωής του τόπου, μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής» ο εφέτης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία στο συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών λειτουργών στις επικείμενες εκλογές ανά την Ελλάδα, που θα διεξαχθούν στην επαρχία την Κυριακή 4 Μαΐου και στην Αθήνα την Κυριακή 11 Μαΐου.

«Ο ρόλος της Ενωσης, όπως τον οραματιζόμαστε εμείς, δεν είναι μόνον η διεκδίκηση της βελτίωσης των οικονομικών μας, αλλά η ανάδειξή της σε παράγοντα της δημόσιας ζωής του τόπου», λέει ο Ν. Σαλάτας.
Ο εφέτης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος επί χρόνια ασχολείται με τα κοινά δικαστών και εισαγγελέων, θεωρεί ότι ο «δικαστικός συνδικαλισμός αποτελεί μαζί με την αυτοδιοίκηση των δικαστηρίων νησίδες δημοκρατίας στον χώρο της Δικαιοσύνης», και πιστεύει ότι «οι επικείμενες εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας», ελπίζοντας, όπως λέει, ότι «θα δώσουν στους συναδέλφους τους την ευκαιρία να εκφράσουν την πικρία τους για τη θεσμική υποβάθμισή τους τα τελευταία χρόνια, αλλά και την προσδοκία τους για μία θετική και θεαματική επίλυση στα προβλήματά τους». Με λόγο τολμηρό και συγκροτημένο μιλάει για την υποβάθμιση και την απαξίωση της Δικαιοσύνης, αλλά και για την επιχειρούμενη από πολιτικούς φορείς και πρόσωπα χρησιμοποίησή της σε παιχνίδια εξουσίας!
....

MAIΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ