Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

7. 6-7-2015

Καθορισμός καταβλητέας ειδικής αποζημίωσης στον

Πρόεδρο και στους δυο Αρεοπαγίτες−μέλη της
Ανωτάτης Εφορευτικής Επιτροπής. ............................... 3




Καταβολή ειδικής αποζημίωσης σε δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. .. 3 

Καταβολή ειδικής αποζημίωσης σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, για την έκτακτη απα− σχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διε− ξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 ............................................................................................................ 4










6. 2-7-2015

«Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή δικαστικών προθεσμιών (Π.Ν.Π. ΦΕΚ Α' 65/28-6-2015)»

1) Στις δικαστικές προθεσμίες που αναστέλλονται με την ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων, και αυτές που αφορούν ιδίως: α) την καταβολή εγγυοδοσιών που έχουν επιβληθεί είτε σε
κατηγορουμένους μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή, είτε καταδικασθέντες μετά την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος λόγω ασκηθείσας έφεσης κατά καταδικαστικής απόφασης (άρθρο 497 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), β) την καταβολή εφ' άπαξ ή σε δόσεις χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής (άρθρο 82 Ποινικού Κώδικα).
Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις ποινών που ' έχουν μετατραπεί σε χρηματικές και δεν καθίσταται δυνατή από τον συλληφθέντα η εξαγορά τους λόγω της τραπεζικής αργίας μπορούν να αντιμετωπίζονται στα πλαίσια αναλογικής εφαρμογής του στοιχείου στ' του άρθρου 556 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
2) Οι προθεσμίες κατάθεσης ενώπιον των δικαστικών αρχών δικογράφων, προσφυγών,  ένδικων βοηθημάτων,  ενδίκων μεσών,  ανακοπών και λοιπών διαδικαστικών εγγράφων, καθώς επίσης εισφορών, παραβόλων και γραμματίων  δικαστικών ενσήμων αναστέλλονται ανεξάρτητα εάν οι προβαλλόμενες  με τα δικόγραφα αξιώσεις και εν γενεί αιτήματα σχετίζονται κατά περιεχόμενο άμεσα ή έμμεσα με τα πιστωτικά ιδρύματα του άρθρου πρώτου παράγραφος 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28-06-2015 (ΦΕΚ Α' 65) ή με τις εργασίες τους και τις συναλλαγές τους με το κοινό. Τούτο διότι με τη διάταξη του άρθρου πρώτου παράγραφος 5 της ίδιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλεται γενικά κάθε δικαστική προθεσμία ενόψει ενδεχόμενων προβλημάτων που θα μπορούσαν να εμφανιστούν από γενική αδυναμία διενέργειας των παραπάνω διαδικαστικών πράξεων λόγω ενδεχόμενης έλλειψης επαρκών οικονομικών πόρων για την κάλυψη δαπανών και εξόδων που συνήθως επιβαρύνουν την άσκηση τους.

http://www.ethemis.gr/wp-content/uploads/2015/07/dieykriniseis_gia_tin_anastoli_dikastikon_prothesmion.pdf



5. 30-6-2015

Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015


4. 30-6-2015

ΦΕΚ B 1290/2015 


Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και

των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων, εφόρων,

αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων

κ.λπ. για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος της 5ης

Ιουλίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους


3. 29-6-2015



Κλήρωση Εφόρων 29-6-2015. Απόφαση 69/2015

https://drive.google.com/file/d/0Bzn-TtGQ082QYmEtYzhHSnhZWjg/view?usp=sharing



2. 29-6-2015


Θέμα : “Αναστολή εργασιών δικαστηρίων λόγω διεξαγωγής δημοψηφίσματος”


      Ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, σας γνωρίζουμε ότι αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά του και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτό, δηλαδή από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου 2015.
      Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 30η Ιουνίου 2015 και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 30η Ιουνίου 2015. Κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.
   Σας επισημαίνουμε ότι εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μεικτών Ορκωτών Εφετείων, εφόσον  έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Επίσης εξαιρείται και η εκδίκαση των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.
   Παρακαλούμε τους κ.κ. Προέδρους Πρωτοδικών να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία της Περιφέρειάς τους.
                 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ



1. 29-6-2015


Κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. (ΦΕΚ A 64/2015 )

3 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΝ ΔΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι κληρώνονται για εφοροι οι ιδιοι και οι ιδιοι αραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://legalnews24.blogspot.gr/2015/07/5-6-2015.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ