Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αίτημα για σύγκληση Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε. 17-7-2015

Αίτημα για σύγκληση Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

(Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε στην ΕΔΕ και πρωτοκολλήθηκε στις 17.7.2015)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΔΕ


Με την από 1.7.2015 επιστολή της η κα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου γνωστοποίησε την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου της ΕΔΕ και συνεπώς συντρέχει επείγουσα ανάγκη εκλογής νέου Προέδρου, ιδίως μάλιστα σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που δεν δικαιολογούν εφησυχασμούς και ολιγωρίες.
Η κατεπείγουσα ψήφιση του νέου ΚΠολΔ στις 22.7.2015, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τις δικαστικές ενώσεις και με εκπεφρασμένη την αντίθεση της ΕΔΕ και τις ενστάσεις ολόκληρου του νομικού κόσμου στο τελευταίο σχέδιο του ΚΠολΔ, που επρόκειτο να κατατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθιστούν αναγκαία την άμεση σύγκληση Δ.Σ., ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας.
Τέλος, ο επικείμενος διπλασιασμός της εισφοράς αλληλεγγύης που κατά τη γνώμη μας είναι μόνο η αρχή στην εκ νέου αποφασισμένη συρρίκνωση των αποδοχών μας, απαιτεί από εμάς ολοκληρωμένο σχεδιασμό στον τρόπο χειρισμού, πριν δημιουργηθούν για άλλη μια φορά τετελεσμένες καταστάσεις.

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2015
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν. -Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Μέλη του Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΔΕ,προς τι η ανησυχία;Αφού παραμένει (και με τις ευλογίες σας) μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ η πρόεδρος του ΑΠ,αυτή είναι και η πλέον αρμόδια να επιληφθεί των θεμάτων που αναφέρετε.Εξάλλου,ήδη έχει επισκεφθεί το Μαξίμου για τα θέματα του νέου ΚΠολΔ,όπως είδαμε στις ειδήσεις και φαντάζομαι ότι θα έχει λειτουργήσει πρωτίστως ως συνδικαλίστρια,αφού παραμένει μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ.Πέραν αυτού,είναι ευκαιρία να γίνει ,επιτέλους, πράξη η υπ’αριθμ. 19/1962 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου,σύμφωνα με την οποία,για τα ζητήματα των δικαστικών λειτουργών ως εργαζομένων (μισθολογικά κ.λπ.) αποκλειστικά κατά το νόμο αρμόδιες να τοποθετούνται γνωμοδοτικά είναι οι δημοκρατικά λειτουργούσες ολομέλειες των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας, ιδίως δε οι διοικητικές ολομέλειες των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ