Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕ




          Των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ:
          1. Χρήστου Τζανερρίκου, Προέδρου Εφετών
          2. Ευάγγελου Κασαλιά, Αντεισαγγελέα Εφετών
          3. Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
          4. Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη
          5. Σταματίας Γκαρά, Ειρηνοδίκη
                                                                                                27-9-2016

                                ---------------------------------------------
          Η 20η Σεπτεμβρίου 2016 θα γραφτεί με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία της Ένωσής μας. Και τούτο γιατί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τα μέλη του ετερόκλητου, κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενου «ενωτικού Προεδρείου», επιδεικνύοντας αναίτιο και άκρατο ρεβανσισμό, φανατισμό και μισαλλοδοξία αποφάσισαν την αποπομπή από μέλος του Δ.Σ. του πανηγυρικά εκλεγέντος σ’ αυτό Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά και τον διορισμό – ανάδειξη μέλους του Δ.Σ. του Αντεισαγγελέα Εφετών Ευστάθιου Βεργώνη.
          Η ανωτέρω απόφαση – όνειδος είναι πρωτοφανής στα χρονικά της ΕΔΕ. Αφενός μεν αντιβαίνει ευθέως στις διατάξεις του νέου καταστατικού, καθόσον δεν τίθεται παντάπασι θέμα ασυμβίβαστου, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.7 του νέου Καταστατικού της Ε.Δ.Ε, δεδομένου ότι ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, προβλέπουν υποχρεωτικά την τοποθέτηση Εισαγγελικών Λειτουργών σε διάφορες θέσεις, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, για να ασκούν τα εισαγγελικά τους καθήκοντα, ως εποπτεύοντες την δημόσια διοίκηση, κατά τρόπο ώστε, με την παρουσία τους να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών, και, αναμφίβολα, δεν υπάγονται στην εκτελεστική εξουσία όπως ψευδώς και αβάσιμα ισχυρίζονται τα μέλη του μειοψηφικού Προεδρείου της Ε.Δ.Ε. (αντιτρομοκρατική, συνθήκη Schengen, οικονομικοί Εισαγγελείς, Εισαγγελείς φυλακών κλπ). Ειδικότερα, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς τοποθετήθηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στην θέση του Εισαγγελέα της Ε.Υ.Π, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 3 του ν.3649/2008, προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της, που αφορούν θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δεν ασκεί, βεβαίως, καθήκοντα τα οποία υπάγονται άμεσα στην εκτελεστική εξουσία, όπως είναι παραδείγματος χάριν του συμβούλου Υπουργού, θέση η οποία αναμφισβήτητα υπάγεται στην εκτελεστική εξουσία, δηλονότι στην τελευταία μπορεί να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε νομικός και όχι, απαραίτητα, Δικαστικός Λειτουργός. Εκτελεί δε αμιγώς εισαγγελικά καθήκοντα, μη υπαγόμενος σε καμία περίπτωση στην υπηρεσία της εκτελεστικής εξουσίας, ασχέτως εάν τα μέλη των υποομάδων του Προεδρείου ερμηνεύουν αυθαίρετα τη σχετική διάταξη του νέου καταστατικού, η οποία προβλέπει ότι: «η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων, κατόπιν αποσπάσεως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τις προβλέψεις του ΚΟΔΚΔΛ ή άλλων γενικών ή ειδικών σχετικών διατάξεων ή σε άλλη Υπηρεσία υπαγόμενη στην εκτελεστική εξουσία». Αφετέρου, η αυθαίρετη αυτή απόφασή τους, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ψήφο των συναδέλφων στις τελευταίες αρχαιρεσίες, όπου ο Εισαγγελέας Κασαλιάς, εξελέγη 11ος με 439 ψήφους, σε αντίθεση με τον Ευστάθιο Βεργώνη ο οποίος κατετάγη 19ος μη εκλεγόμενος, με 311 ψήφους, παρά το γεγονός ότι τα μέλη του δήθεν ενωτικού προεδρείου διατυμπάνιζαν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι δήθεν ο Ευάγγελος Κασαλιάς είχε ασυμβίβαστο.
          Το ετερόκλητο, δήθεν ενωτικό Προεδρείο με την ανωτέρω απόφαση – προγραφή του, απώλεσε κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης, καταδεικνύοντας τον πραγματικό σκοπό των μελών του, που δεν είναι άλλος από τη σύμπτυξη παράνομης – νόθας όσο το δυνατόν πιο ευρείας πλειοψηφίας, με την με κάθε τρόπο εκλογή ως μελών του Δ.Σ. των μελών των υποομάδων που το απαρτίζουν, επικαλούμενο οποιαδήποτε αντικαταστατική και προσχηματική αιτιολογία, σε βάρος των πανηγυρικά εκλεγέντων μελών της πλειοψηφίας και ενάντια στη βούληση των εκλογέων – συναδέλφων. Και πράττουν τούτο σε δύσκολες εποχές για τους Δικαστικούς Λειτουργούς, όπου απαιτείται σύμπνοια και κοινός αγώνας όλων, κατηγορώντας, μάλιστα, εντελώς αβάσιμα την ομάδα μας ότι ενεργεί διχαστικά, αποφεύγοντας να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ιδιαίτερη σημασία έχει τόσο η θέση που πήρε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τη σχετική, από 26-9-2016 ανακοίνωσή της, όπως, επίσης και η επίσης από 26-9-2016 ανακοίνωση των μελών της ομάδας των αδελφών Σεβαστίδη, Κωνσταντίνου Σαργιώτη, Χριστίνας Σαλάππα και Μαρίας Κουβαρά, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «Δικαστής», οι οποίοι, σχολιάζουν πολύ αρνητικά (όπως, άλλωστε, και η συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού Σώματος) την ανωτέρω απόφαση περί αποπομπής του Ευάγγελου Κασαλιά, η οποία είναι αντικαταστατική, αντισυναδελφική και ασυμβίβαστη με το δικαστικό ήθος. Είναι δε απορίας άξιο πως κάποια από τα μέλη του ψευδεπίγραφου ενωτικού προεδρείου, που σε προγενέστερες περιόδους, όντες απλά μέλη του Δ.Σ., είχαν την άποψη να εισάγονται όλα τα σοβαρά, όπως το παρόν, ζητήματα προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση, τώρα έσπευσαν να αποφασίσουν, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ., με συνοπτικές διαδικασίες, έχοντας, μάλιστα, έτοιμο στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδρίασης και τον αντικαταστάτη του Ευάγγελου Κασαλιά.
          Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους παραχαράκτες της εντολής των συναδέλφων να επιτύχουν τα σχέδιά τους και ότι θα αγωνιστούμε για την ανατροπή του ανοσιουργήματος που διεπράχθη, στεκόμενοι στο πλευρό του Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά, ο οποίος, φυσικά, ποτέ δεν απώλεσε την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας.
                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ