Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Věra Jourová

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 12/9/2016
Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Věra Jourová

«Η Ευρωπαία Επίτροπος και εμείς μοιραζόμαστε την κοινή αντίληψη ότι η Δικαιοσύνη έχει πρωταρχική σημασία στις γενικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διάγουμε και με αυτή την αντίληψη προχωράμε»: Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαία Επίτροπο Věra Jourová, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, σήμερα το πρωί, στο υπουργείο. Ο ίδιος τόνισε πως «η επίσκεψη της Επιτρόπου ήταν εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο επειδή συμβαίνει σπάνια αλλά και επειδή τα θέματα που πρέπει να χειριστεί η χώρα μας αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά σημαντικά».
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως «το υπουργείο αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως συμπαραστάτη και όχι ως επιθεωρητή» και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στις δυσκολίες λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η λιτότητα.
Η κα. Jourová τόνισε πως είναι κοινό καθήκον να αντιμετωπιστούν τα θέματα της δικαιοσύνης και αναγνώρισε πως παρότι η Ελλάδα επωφελείται από προγράμματα, αυτά δε στηρίζουν πάντοτε επαρκώς τα πεδία δικαιοσύνης και ασφάλειας. Ως προς το προσφυγικό ζήτημα, η Ευρωπαία Επίτροπος εξέφρασε το θαυμασμό της για τον τρόπο που η Ελλάδα διαχειρίζεται τα βάρη και έδειξε ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα παιδιά.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η οποία όπως ξεκαθάρισε η κα. Jourová «δε θα υποκαταστήσει τις εθνικές αρχές, αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην καταπολέμηση του εγκλήματος».
Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη τακτικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"