Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.Χρήστου Τζανερρίκου, Προέδρου Εφετών
2.Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
3.Ευάγγελου Κασαλιά, Αντεισαγγελέα Εφετών
4.Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη
5.Σταματίας Γκαρά-Δημουλέα, Ειρηνοδίκη
Μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

          Τα μέλη της Ομάδας μας δραστηριοποιούμαστε σταθερά στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τη Δικαιοσύνη και απασχολούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς, παράλληλα δε αποφεύγουμε τα μεγάλα και κενά περιεχομένου λόγια, όπως και τις ατέρμονες αντιπαραθέσεις. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στο από 3-2-2017 ″άρθρο″ του Χριστόφορου Σεβαστίδη, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
          1. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν απευθύνει προσωπικές ανακοινώσεις, αλλά εκπροσωπεί το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως το Προεδρείο της Ένωσης. Από το περιεχόμενο και το ύφος του εν λόγω ″άρθρου″ είναι καταφανές ότι υπάρχει διάσταση και διαφωνία με τους λοιπούς όψιμους ″συμμάχους″ του στο Προεδρείο και έτσι αναγκάζεται να εκδίδει προσωπικές ανακοινώσεις.
          2. Οι αδερφοί Σεβαστίδη, από την ημέρα που εκλέχτηκαν αρχικά ως μέλη του Δ.Σ. το 2012 και συνεχώς μέχρι σήμερα, τάσσονταν με σφοδρότητα εναντίον της διαμεσολάβησης με σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τους. Ανέφεραν χαρακτηριστικά στην από 23-4-2014 επιστολή τους προς τους συναδέλφους: ″…Ο νόμος 3898/2010, που κατ’ αρχήν προέβλεπε την προαιρετική προσφυγή στη διαμεσολάβηση, παίρνει σιγά – σιγά την μορφή της υποχρεωτικής αφαίρεσης δικαστικής ύλης από τους δικαστές και την δίνει βορά στους επιχειρηματίες που χωρίς τα εχέγγυα αμεροληψίας θα αποδίδουν «δίκαιο» έναντι ωριαίας αμοιβής 100 ευρώ. Τα οργανωμένα κέντρα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών που θα λειτουργούν ως οιονεί παραδικαστήρια είναι στα σπάργανά τους…″ ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχαν συγκροτήσει την αποκαλούμενη ″κίνηση των 7″ και είχαν υποβάλει αίτημα σύγκλησης πανδικαστικής συνδιάσκεψης, η οποία στόχο θα έχει – μεταξύ άλλων – την εξέταση θεμάτων όπως ″Η προσπάθεια «ιδιωτικοποίησης» της Δικαιοσύνης με νέους θεσμούς νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα, όπως η διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και το «plea bargain» (δηλαδή η δυνατότητα, όταν ομολογεί ο κατηγορούμενος, να παρακάμπτεται η ποινική δίκη και να επιβάλλει την ποινή ο εισαγγελέας, βλ. http://thegreeklawyer.blogspot.gr/2013/09/7.html)!!! Και όλως αιφνιδίως ο Χριστόφορος Σεβαστίδης εμφανίζεται ως ΚΗΡΥΚΑΣ και ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ της διαμεσολάβησης… Τι άλλαξε και τι μεσολάβησε άραγε; Οφείλει να δώσει μια εξήγηση στο Δικαστικό Σώμα… Αντίθετα, η δική μας ομάδα, ως Προεδρείο επί δύο συνεχείς θητείες (2012-2014 και 2014-2016), στήριξε έμπρακτα τον συγκεκριμένο θεσμό. Είχαμε μάλιστα διοργανώσει και σχετικό συνέδριο στη Χαλκίδα (Ιούνιος 2013).
          3. Κατά τη διάρκεια των δύο θητειών που τα μέλη της Ομάδας μας διοικούσαν την Ένωση υπό την προεδρεία της νυν Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες στα οικονομικά ζητήματα (αποκατάσταση μισθολογίου και διαφύλαξή του από νέες περικοπές) και την πληθώρα ανταποδοτικών παροχών που εξασφαλίσαμε για τους συναδέλφους (χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, βράβευση τέκνων συναδέλφων, παιδικές κατασκηνώσεις, μαθήματα αγγλικής γλώσσας και νομικής ορολογίας, είσοδος στα πρατήρια των Ε.Δ. κ.α.), διοργανώσαμε πολλά συνέδρια εκτός Αθηνών γα επίκαιρα νομικά ζητήματα, ώστε να συνδυάζεται η επιστημονική ενημέρωση με αναψυχή. Για τον λόγο αυτό άλλωστε είχαν πάντοτε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πλέον των 350 συναδέλφων κάθε φορά. Όλων δε των επιστημονικών ημερίδων που οργανώσαμε συνδιοργανωτής πάντοτε ήταν ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος (ο Δ.Σ. Χαλκίδας στο συνέδριο για τη διαμεσολάβηση, ο Δ.Σ. Ρόδου σε εκείνο για το περιβάλλον, οι Δ.Σ. Καλαμάτας και Κυπαρισσίας στο συνέδριο για τις αλλαγές στον ΚΠολΔ στο Κόστα Ναβαρίνο Μεσσηνίας και ο Δ.Σ. Ιωαννίνων στο συνέδριο για το μεταναστευτικό στα Ιωάννινα). Προφανώς ο Χριστόφορος Σεβαστίδης σε όλα τα παραπάνω ήταν απών και έρχεται σήμερα ″σαν να ανακάλυψε την πυρίτιδα″ και προτείνει συνδιοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης από Δικαστές και Δικηγόρους, ούτως ώστε να «σπάσει ο απομονωτισμός μας»!!! Προφανώς είναι… απομονωμένος από την πραγματικότητα. Ως προς τον χυδαίο χαρακτηρισμό του ″συνέδρια της σαγιονάρας″, που πρωτίστως θίγει τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που συμμετείχαν σε αυτά, έχουμε να πούμε ότι τέτοιου είδος λόγος εκφράζει την αισθητική αυτού που τον εκφέρει. Τα φτηνά ευφυολογήματα και η γλώσσα παραλίας δεν αρμόζουν σε Δικαστικούς Λειτουργούς.
          4. Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, αντιμέτωπος με την κριτική για το υψηλών τίμημα (1.190€ για ένα ζευγάρι) και τον σκοπό του ταξιδιού στην Πολωνία χάνει πλέον ″κάθε ιερό και όσιο″. Προτάσσει την επίσκεψη σε έναν τόπο μαρτυρίου για εκατομμύρια Εβραίους, ανάμεσά τους χιλιάδες συμπατριώτες μας Έλληνες –Εβραίους τω θρήσκευμα – ως προκάλυμμα καπνού. Αρνούμαστε να πάρουμε μαθήματα δημοκρατικής ευθιξίας και Ιστορίας. Αλήθεια, η εξίσου ακριβή χριστουγεννιάτικη εκδρομή σε Πράγα-Κάρλοβι Βάρι ποιον συμβολισμό ενείχε; Εν-δηκτικά, μπορεί κανείς να πει ότι αφορμή ήταν μια επίσκεψη στη Γέφυρα του Καρόλου ή ένα προσκύνημα στις θερμές ιαματικές πηγές!!!
          Κλείνοντας, πάγια θέση της Ομάδας μας είναι ότι θα θέλαμε να στηρίξουμε πράξεις, αποφάσεις και ενέργειες του ″ενωτικού″ Προεδρείου για την επίλυση των θεσμικών, εργασιακών και οικονομικών ζητημάτων των μελών της Ένωσής μας, Δικαστών και Εισαγγελέων. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα μάς αφήνει μηδενικά περιθώρια.
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ