Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Ή ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΑΓΝΟΙΑ;



Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.

            Επανήλθαν τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ, Τζανερίκος, Μαυρίδης, Παπαδήμας και Γκαρά σε χθεσινό τους άρθρο και επιχείρησαν να μου κάνουν κριτική, ψάχνοντας για «ασυνέπεια» στις
παλαιότερες και στις πρόσφατες θέσεις μου, ιδίως στο θέμα της Μεσολάβησης. Διέπραξαν ωστόσο ένα τεράστιο λάθος, ασυγχώρητο για Δικαστή, συγχέοντας την Δικαστική Μεσολάβηση του άρθρου 214Β ΚΠολΔ με την Διαμεσολάβηση του ν. 3898/2010. Βρήκαν λοιπόν παλαιότερες θέσεις μου επικριτικές του θεσμού της Διαμεσολάβησης, ως θεσμού που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης και «ανακάλυψαν» ότι στο προχθεσινό μου άρθρο υποστηρίζω πλέον τον θεσμό. Αν δεν είχαν παρασυρθεί τόσο πολύ από το προσωπικό τους μένος θα καταλάβαιναν ότι στο ΔΣ της 30ης Ιανουαρίου 2017 αποφασίσαμε τη σύσταση Επιτροπής που θα επεξεργαστεί την αναμόρφωση του πλαισίου της Δικαστικής Μεσολάβησης, δηλαδή αυτής που γίνεται με την παρουσία Δικαστή και όχι της Διαμεσολάβησης του ν. 3898/2010. Τα ίδια έγραψα και στο προχθεσινό μου άρθρο. Τα ίδια ακριβώς είπα στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης στις 10 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία 800 συναδέλφων. Ας κοιτάξουν λοιπόν στα επόμενα ΔΣ να παρίστανται και να ακούν τι συζητάμε και τι αποφασίζουμε, για να αποφεύγουν στο μέλλον τέτοια ολισθήματα.
 Όσο για την κριτική στην επιλογή των πόλεων που θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της Ένωσης, καλό είναι να πληροφορηθούν οι συνάδελφοι ότι στο ΔΣ της 30ης Ιανουαρίου έθεσα 5 διαφορετικές επιλογές προορισμού. Ο μεν Χ. Τζανερίκος και ο Χ. Παπαδήμας δεν ήταν παρόντες στο ΔΣ, οι δε Χ. Μαυρίδης και Σ. Γκαρά αδιαφόρησαν για την επιλογή και δεν ψήφισαν, αφήνοντας στους υπόλοιπους να επιλέξουν. Τόση η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον τους!

Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2016





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ