Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

«Η ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ»

22 Φεβ 2017
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)
Η  Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και
αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Σεμινάρια που θα λαμβάνουν χώρα την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαΐου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. Οι τρεις πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 15 Φεβρουαρίου, 22 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στις επιστημονικές εκδηλώσεις γίνονται και ηλεκτρονικά στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com. Το πλήρες πρόγραμμα των επιστημονικών εκδηλώσεων Φεβρουαρίου-Μαϊου 2017 αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ένωσης (www.dimosiodikaio.gr) στην σελίδα της Ένωσης στο Facebook και στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τις 3 επιστημονικές εκδηλώσεις του κύκλου «Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Στις δυο πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις του νέου κύκλου (15 και 22 Φεβρουαρίου 2017) θα χορηγηθούν οι βεβαιώσεις σε όσους παρακολούθησαν τις επιστημονικές εκδηλώσεις του προηγούμενου κύκλου επιστημονικών εκδηλώσεων (Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016).


2η Επιστημονική Εκδήλωση Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στο ΔΣΑ
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, 18:00 - 20:00:
«Η ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ»
Ομιλητές:
Νικόλαος Σοϊλεντάκης, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ. ε.τ., Διδάκτωρ Νομικής
Κωνσταντίνος Καλονόμος, Δικηγόρος, LL.M.
Πρόεδρος: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Διαθέτει σελίδα στο facebook και το twitter. Είναι η επιστημονική ένωση στην οποία συμμετέχουν οι Συνταγματολόγοι, οι Διοικητικολόγοι, οι Ευρωπαϊκολόγοι και οι Διοικητικοί Επιστήμονες και αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων αριθμεί περίπου 420 μέλη και είναι πάντα ανοικτή σε νέα μέλη. Προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ και με ετήσια συνδρομή για το έτος 2017, 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Μέλη και Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και  Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη).
Το νέο ΔΣ (περίοδος 2017-2019) της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17 Ιανουαρίου 2017 αποτελείται από τα εξής Μέλη:
Βασίλης Τζέμος (Πρόεδρος), Δημήτριος Πυργάκης (Αντιπρόεδρος), Μαρία-Ηλιάνα Πραβίτα (Γραμματέας), Αναστασία Κουτσαύτη (Ταμίας), Αριστοτέλης Σακελλαρίου, Πάρης Ζορμπάς, Δημήτριος Φινοκαλιώτης, Ιωάννης Κίτσος, Απόστολος Παπακωνσταντίνου (Τακτικά Μέλη), Ηλίας Μικρουλέας, Ιωάννης Κοϊμτζόγλου, Χαράλαμπος Τσιλιώτης, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Ηλιάνα Νικολάου, Μιχάλης Οικονόμου, Αστέριος Μπουζιάς και Αντώνης Μανιάτης (Αναπληρωματικά Μέλη).
Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει τακτικά (Τετάρτες) επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με τον ΔΣΑ, ένα ετήσιο συνέδριο με πρόσκληση υποβολής papers (Απρίλιο/Μάϊο, κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, που στόχος του είναι η παρουσίαση του πρωτότυπου έργου των ελλήνων δημοσιολόγων και η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων. Το φετινό 4ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 στην Ρόδο σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. Η πρόσκληση για υποβολή papers επισυνάπτεται (υποβολή προτάσεων ανακοινώσεων και συμμετοχής σε workshops μέχρι Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017).
Επίσης η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει κάθε εξάμηνο μία επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον ΔΣΘ (η επόμενη επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017) καθώς και επιστημονικές ημερίδες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (σε συνεργασία με τους εκεί δικηγορικούς συλλόγους (20 Ιανουαρίου 2017 στην Πάτρα σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών). Επίσης διοργανώνει ετήσιο Συνέδριο Δημοσίου Δικαίου στην Κύπρο (το επόμενο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017).
Το τρίτο τεύχος του  νέου ηλεκτρονικού free access επιστημονικού περιοδικού «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (www.publiclawjournal.com) δημοσιεύτηκε και κυκλοφορεί με 8 πρωτότυπες μελέτες, νομολογία και 6 βιβλιοπαρουσιάσεις. Εντός του Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά το 4ο τεύχος του 2016. Το δε 1ο τεύχος του 2017 θα είναι αφιερωμένο στην Συνταγματική Αναθεώρηση (τα προς δημοσίευση άρθρα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο info@dimosiodikaio.gr μέχρι και την 19 Φεβρουαρίου 2017) .
Προσκαλούνται σταθερά τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο info@dimosiodikaio.gr) πρωτότυπες και αδημοσίευτες  επιστημονικές μελέτες (ως 6000 λέξεις) και βιβλιοπαρουσιάσεις (ως 1500 λέξεις) προς δημοσίευση στο ηλεκτρονικό free access επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» (www.publiclawjournal.com).

Εκ μέρους του ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ