Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Επιστολή Παπαδήμας Χρήστου Πρωτοδίκη Αθηνών υποψήφιου για το ΔΣ της Ε.Δ. Ε.


https://drive.google.com/file/d/0Bzn-TtGQ082QRGwzQmlFd05iU1k/view?usp=sharing 




(κλικ στην εικόνα) 

Αγαπητές & αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη με την οποία με τιμήσατε ακριβώς δύο χρόνια πριν, χάρη στην οποία συνέβαλα, ως μέλος του Προεδρείου, στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε.

Ήταν δύο χρόνια γεμάτα, με μεγάλες δυσκολίες και για την ελληνική Κοινωνία και για τον Κλάδο μας, παρ' όλα αυτά προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και πιστεύω εντέλει ότι αποδεί¬ξαμε ότι θέλουμε και μπορούμε να επιτυγχάνουμε!
Θα ήθελα όμως να ξεκινήσω μιλώντας, όχι για τα όσα πετύχαμε, αλλά για τη μεγάλη πρόκληση που μας περιμένει.
Οι Δικαστές του πρώτου βαθμού θα κληθούμε άμεσα να δικάζουμε διπλάσιο όγκο υποθέσεων, εξαιτίας των αλλαγών στην πολιτική δίκη, που εισήγαγαν οι νεοψηφι- σθείσες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Είναι δεδομένη η υπερπροσπάθεια των Ελλήνων Δικαστών, όλων ανεξαιρέτως των βαθμών, που, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, ξεπέρασε σε πολλές περιπτώ¬σεις το ανθρωπίνως εφικτά.
Για πόσο ακόμη όμως θα μπορούμε να διαφυλάπουμε την ποιότητα της αποδιδό¬μενης δικαιοσύνης σε αυτές τις συνθήκες;
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα επιτύχουμε άμεσα την κάλυψη των υπαρχόντων κενών και την αύξηση των οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία. Απόδειξη, η πρόσληψη πεντακοσίων Ειρηνοδικών μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, μετά από συστηματική και επίμονη προσπάθεια του Προεδρείου της Ένωσής μας.

Κερδίσαμε επίσης την κορυφαία μάχη, που αναμφίβολα ήταν η αποκατάσταση του συνταγματικού μισθολογίου μας και μάλιστα αναδρομικά, παρά την περί του αντιθέτου κινδυνολογία ακραίων φωνών, που μέχρι την ύστατη στιγμή επικαλού¬νταν δήθεν την έλλειψη σχετικής δαπάνης στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των ετών 2015-2018, όπως και στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά, ως διαβεβαίωνε το Προεδρείο, διαψεύσθηκαν.
Επιπλέον, καταφέραμε μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια να επιτύχουμε να συγκα¬λέσουμε καταστατική γενική συνέλευση και να εκσυγχρονίσουμε το καταστατικό μας.
Επιπρόσθετα, αναπληρώνοντας ουσιαστικά τα κενά της Πολιτείας, με προσωπικές ενέργειες της τότε Προέδρου της Ένωσής μας - νυν Προέδρου του Αρείου Πάγου, εξασφαλίστηκαν 1500 περίπου φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τους συναδέλ-φους, ενώ στους επόμενους μήνες θα εφοδιαστούν με αυτό το απαραίτητο εργαλείο δουλειάς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη μας, Δικαστές και Εισαγγελείς.
Από την αρχή θελήσαμε να υπάρχει στη δράση μας διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ανταποδοτικότητα, ώστε οι συνάδελφοι να λαμβάνουν πίσω πολλαπλάσια τη στήριξη που απλόχερα παρέχουν στην Ένωση.
Προτεραιότητα μας τα παιδιά και οι οικογένειες: Ήδη από το καλοκαίρι του 2014 τα παιδιά των συναδέλφων απολαμβάνουν θερινές κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσα¬λονίκη. Και επειδή η σκληρή προσπάθεια αξίζει να επιβραβεύεται, καθιερώσαμε τιμητικά χρηματικά έπαθλα για όσα παιδιά πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι.
Για τη συνεχή επιμόρφωση των μελών μας, αλλά και για την καλλιέργεια προσωπι-κών και συνεργατικών δεσμών, διοργανώσαμε μέσα σε δύο χρόνια τρία συνέδρια σε Ρόδο, Πύλο και Γιάννενα, ενώ ξεχωριστή υπήρξε και η φετινή κοπή της πρωτοχρο¬νιάτικης πίτος μας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, διοργανώσαμε σεμινάρια εκμάθησης αγγλικής νομικής ορολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με προοπτική ανάλογα σεμινάρια να διοργανωθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Ίσως για κάποιους αυτό το τελευταίο κομμάτι της δράσης μας να φαίνεται δευτε-ρεύον. Όμως, είναι αυτό που μας φέρνει στο σημείο να μιλάμε σε πρώτο ενικό. Είναι αυτό που έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να αναπτυχθούν δεσμοί εμπιστοσύνης και φιλίας. Να αναδειχθεί η ανθρώπινη πλευρά που υπάρχει στο λειτούργημά μας. Κάτι που, εντέλει, κάνει τη διαφορά.
Όπως πι διαφορά κάνει και η απόλυτη απόφασή μας, όλο αυτά το διάστημα, να λειτουργήσουμε ομαδικά και συνεργατικά στο Δ.Σ., χωρίς προσωπικές στρατηγικές και αντιδικίες. Και να είμαστε απέναντι στους συναδέλφους απολύτως ανοικτοί, με ευπρέπεια και ανθρώπινο λόγο, πάντα αναζητώντας συναινετικά το κοινό καλό, πάντα με έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση.
Για εμένα, προσωπικά, αυτές σι αξίες ήταν πάντα ο σημαντικότερος φάρος και οδηγός. Και αυτές ελπίζω ότι θα μου δώσετε, ξανά, την ευκαιρία να κάνω πράξη.
Με τη διαβεβαίωση ότι θα βρίσκομαι ανυποχώρητος σε ό,τι αφορά τη θεσμική θωράκιση της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, ζητώ τη στήριξη σας.
Με τιμή


Παπαδήμας Χρήστος


==========

σ.σ. Το κείμενο έχει σκαναριστεί από pdf και μπορεί να έχουν παρείσφρησει λάθη. Το ακριβές  κείμενο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: