Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Eπιστολή προς τους Συναδέλφους του Γεωργίου Μανωλίδη, Προέδρου Εφετών,

                       
Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
    Αγαπητές και Αγαπητοί  Συνάδελφοι
   Πέρασαν στ΄ αλήθεια περίπου είκοσι χρόνια που είμαστε μαζί, στον ίδιο δρόμο, σε μια κοινή πορεία και αγωνιζόμαστε με ένα και μοναδικό στόχο, την αναβάθμιση του κύρους της Δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας του Δικαστή. Μακρύς ο δρόμος και δύσκολος, πολλά τα εμπόδια που έπρεπε να
ξεπεραστούν για να φτάσουμε σε λύσεις των προβλημάτων του Κλάδου, να νιώσουμε δικαιωμένοι. Μαζί δώσαμε τους αγώνες πάντα όταν και όπου χρειάστηκε, εγώ από διάφορες θέσεις στο Δ.Σ. της Ένωσης, που με την τιμητική σας ψήφο όλα αυτά τα χρόνια σας εκπροσωπώ και από δίπλα όλοι εσείς, πολύτιμοι συμπαραστάτες σε όλες τις προσπάθειες και διεκδικήσεις μας, για τα δίκαια αιτήματά μας. Και είχαμε επιτυχίες διαχρονικά πολλές και σημαντικές . Δεν είναι η ώρα τώρα ούτε ο χώρος να τις απαριθμήσω, αναλογιστείτε απλά  ποιά θα ήταν η κατάσταση στο χώρο μας  αν δεν εργαζόμασταν όλα αυτά τα χρόνια με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, μέσα από την  Ένωση που έχει γίνει θεσμός, για την υλοποίηση των στόχων μας.
  Όμως τα τελευταία χρόνια και ειδικά στην προηγούμενη διετία, τα πράγματα άλλαξαν, η βαθειά οικονομική κρίση που βίωσε η Χώρα, είχε δυσμενείς συνέπειες και για το Δικαστικό Σώμα, αφού η Κυβέρνηση, παραβιάζοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ειδική μισθολογική μεταχείριση των Δικαστικών Λειτουργών, που αποτελεί τη βάση της ανεξαρτησίας τους, προέβη σε σειρά μειώσεων των αποδοχών μας, που έφτασαν συνολικά σε ποσοστό 60%.
  Πλήρης αποδόμηση  αυτού που με τόσους αγώνες είχαμε πετύχει…
Αντιδράσαμε άμεσα στην υποβάθμισή, μας με διακοπές των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας που αποφασίσαμε ομόφωνα στο Δ.Σ. Και όταν είδαμε ότι η Κυβέρνηση δεν υποχωρούσε στα δίκαια αιτήματά μας, καταθέσαμε μέσω της Ένωσης για λογαριασμό των συναδέλφων προσφυγές ενώπιον του Μισθοδικείου και φροντίσαμε για το σύντομο προσδιορισμό τους, οι οποίες έγιναν δεκτές και στη συνέχεια διαπραγματευτήκαμε με την Κυβέρνηση , που δεσμεύτηκε  ρητά για την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για τις προσφυγές μας αυτές (μισθολογικές και φορολογικές).
         Παράλληλα, με τις κατάλληλες ενέργειες και παραστάσεις στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες, αντιμετωπίσαμε το άλλο σοβαρό πρόβλημα των συνθηκών εργασίας με την αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών του β΄βαθμού κατά 49 ( 41 Δικαστές και 8 Εισαγγελείς), την αύξηση κατά 47 των εισαχθέντων στη Σχολή Δικαστών της τελευταίας σειράς, την αύξηση κατά 35 των Οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών και την κάλυψη των υπαρχόντων κενών με τον διορισμό 68 Ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2011. Στο ίδιο πλαίσιο των θετικών ρυθμίσεων που πετύχαμε, εντάσσεται και η επαναφορά του εννεαμήνου της γονικής άδειας και η κατάργηση των διατάξεων που δεν επέτρεπαν τη μετάθεση του Δικαστή πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους στο Δικαστήριο που υπηρετούσε  και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για προαγωγές και μεταθέσεις πέρα από το μήνα Ιούνιο κάθε δικαστικού έτους . Εξασφαλίσαμε επίσης την καταβολή των δυο τελευταίων δόσεων των αναδρομικών που συνεχώς αναβάλλονταν και αποτρέψαμε την απειληθείσα κατάργηση της απαλλαγής από το φόρο εισοδήματος του επιδόματος βιβλιοθήκης.
    Αγαπητοί Συνάδελφοι
    Αυτά είναι κάποια από τα προβλήματα που διαχειριστήκαμε και λύσαμε ως Προεδρείο της Ένωσης στη διετία που πέρασε. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά και σοβαρά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι γνωστά και τα βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Οι καιροί είναι πιο δύσκολοι και χρειάζεται σύμπνοια και μεγαλύτερη κοινή προσπάθεια από όλους μας, για να πείσουμε την Πολιτεία, ότι είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα θεσμικά και οικονομικά, που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση του κύρους και την εξασφάλιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών .
   Όπως είπα και στην αρχή, είμαστε πολλά χρόνια μαζί και ξέρετε πολύ καλά ότι ποτέ δεν επεδίωξα θέσεις στο Προεδρείο ούτε προσωπική προβολή αλλά πάντα, όλα τα χρόνια που με τιμάτε με την  ψήφο σας, ένα ήταν το μέλημα και ο σκοπός μου, να εργάζομαι αθόρυβα με όλες μου τις δυνάμεις, χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου, για να είμαι χρήσιμος και να προσφέρω σ΄ εσάς ό,τι μπορώ περισσότερο, με μοναδικό στόχο να φανώ αντάξιος τις εμπιστοσύνης σας. Την ίδια αυτή εμπιστοσύνη σας ζητώ να μου δείξετε και πάλι, για τελευταία φορά που θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της Ένωσής μας, για να συνεχίσω τον αγώνα όπως και μέχρι τώρα για την επίλυση των προβλημάτων μας και την γενικότερη αναβάθμισή μας. Για μία ακόμα φορά σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας διαψεύσω.

Σας ευχαριστώ

2 σχόλια:

  1. Αξιότιμε κ. Μανωλίδη, την προηγούμενη φορά ήσασταν επικεφαλής μιας ομάδας, στην οποία τώρα δεν ανήκετε. Αντίθετα συνεργαστήκατε άψογα με την νυν πρόεδρο και τότε αντίπαλό σας στην διεκδίκηση της προεδρίας. Οφείλετε κατ' αρχήν να δώσετε μια εξήγηση πάνω σ' αυτό. Θέτετε πάλι υποψηφιότητα και δεν ενημερώνετε τους συναδέλφους ότι του χρόνου συμπληρώνετε το όριο ηλικίας και αποχωρείτε υποχρεωτικά από το σώμα. Ποιά είναι λοιπόν τα αληθινά κίνητρα της υποψηφιότητας; Η στήριξη της κ. Θάνου ενδεχομένως σε περίπτωση που δεν βγουν τα κουκιά για την προεδρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας άξιος συνδικαλιστής που εργάστηκε πάρα πολύ, όσο κανένας άλλος, για τους Δικαστές και που αξίζει να τον τιμήσουμε με τη ψήφο μας.

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ