Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΣΑΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

                                           
ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
             ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
 Τον Μάιο του τρέχοντος έτους,  συμπληρώνονται δύο έτη από το έτος 2012, ημερομηνία ανάδειξης του Προεδρείου της Ενωσής μας και ήδη έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές του 2014 για την ανάδειξη νέου Προεδρείου. Με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ενωσής μας και κάνοντας τον απολογισμό αυτής της διετίας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αναλάβαμε τις ευθύνες μας, σε εποχή, με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες  για τους δικαστικούς λειτουργούς, που έθιξαν ουσιαστικά αυτούς, τόσο στο θεσμικό τους πλαίσιο λειτουργίας όσο και στο οικονομικό τους πλαίσιο.

Είναι γνωστό ότι παρά τις έντονες κινητοποιήσεις μας, το έτος 2012, οι Δικαστικές Ενώσεις, χωρίς να έχουν υπαιτιότητα, δεν μπόρεσαν να βρουν ανταπόκριση από την κυβέρνηση με συνέπεια τα γνωστά σε όλους μνημονιακά μέτρα. Αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρξε από την κυβέρνηση διάθεση διαλόγου και αρνήθηκε στους εκπροσώπους της τρίτης εξουσίας, της Δικαστικής, οποιαδήποτε συζήτηση για το νέο αντισυνταγματικό μισθολόγιό τους και τις μειώσεις των αποδοχών τους.
Μετά την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης, ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις και το Προεδρείο της Ενωσής μας, στράφηκε σε άλλες μορφές διεκδίκησης και συγκεκριμένα στην διαχείριση του ζητήματος των προσφυγών ενώπιον του Μισθοδικείου, σε συνεργασία με τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, αφού προηγουμένως η Πρόεδρος μας, πέτυχε την σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που αποφάνθηκε ομόφωνα στις 7-11-2012, περί της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4093/2012, που επέβαλε τις μειώσεις των αποδοχών μας. Μετά με την έκδοση των θετικών αποφάσεων του Μισθοδικείου, η διαπραγμάτευση έγινε στην βάση της επαναφοράς των αποδοχών που ίσχυαν προ του έτους 2012, στο δικαίωμα του αφορολόγητου του 25% των αποδοχών μας και στην επιστροφή των αναδρομικώς καταβληθέντων χρηματικών ποσών. Ηδη κλείδωσε η εφαρμογή της απόφασης για την επαναφορά του μισθού μας στο ύψος του Ιουλίου 2012 και για την καταβολή της διαφοράς αναδρομικά από 1-8-2012. Παραμένει ανοικτή η συζήτηση για το αφορολόγητο και για την καταβολή της διαφοράς του 2013
Παράλληλα, το Προεδρείο μας, πέτυχε να εκθέσει τα προβλήματα του κλάδου μας στους πολίτες και να έχει την συμπαράσταση όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, πέτυχε την επαναφορά του εννεάμηνου της γονικής άδειας, πέτυχε την κατάργηση της διάταξης       που όριζε ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδριάζει μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια του δικαστικού έτους, για προαγωγές και μεταθέσεις και ότι δεν επιτρέπεται μετάθεση Δικαστικού Λειτουργού, πριν από τη συμπλήρωση ενός(1) δικαστικού έτους, στο δικαστήριο που υπηρετεί, πέτυχε την αύξηση των θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών, 41 δικαστών και 8 Εισαγγελέων, πέτυχε τον διορισμό 68 Ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων διαγωνισμού του 2011, ο οποίος έχει παραταθεί μέχρι 31-12-2014, και την αύξηση των οργανικών θέσεων των ειρηνοδικών κατά 35, εξασφάλισε την καταβολή των τελευταίων δόσεων των αναδρομικών που είχαν αναβληθεί στο παρελθόν, απέτρεψε την κατάργηση του δικαιώματος περί φοροαπαλλαγής του επιδόματος βιβλιοθήκης, που είχε αμφισβητηθεί από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Επίσης, η Πρόεδρός μας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων πέτυχαν να ακυρωθεί πράξη Προϊσταμένου Εισαγγελίας για περικοπή μισθού Εισαγγελικών Λειτουργών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Τέλος, πετύχαμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις της Ένωσης με τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών και να έχουμε την συμπαράσταση τους στα προβλήματά μας, με αποτέλεσμα την έκδοση δυο Ψηφισμάτων, τα οποία καταδίκαζαν, γιατί έθεταν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της  Δικαιοσύνης, τις μεγάλες μειώσεις των αποδοχών μας, οι οποίες επιβλήθηκαν από την  Ελληνική Κυβέρνηση.
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα των ενεργειών μας και πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτύχουμε τους στόχους μας για την αναβάθμιση του κύρους των Δικαστικών Λειτουργών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Για τον λόγο αυτό εκτίθεμαι και πάλι ως υποψήφιος, για μία ακόμη φορά, στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπόσχομαι να συνεχίσω τις προσπάθειές μου για την κατοχύρωση των μέχρι τώρα επιτευγμάτων μας και την διασφάλιση του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ