Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Βόμβα από την κυβέρνηση που διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ και το 2016 - Τα «ψιλά»γράμματα της ελληνικής πρόταση

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έπεσαν και οι διάφορες φοροαπαλλαγές οι οποίες κοστίζουν σε ετήσια βάση στον προϋπολογισμό κοντά στα 2 δισ. ευρώ

Βαραίνει το «πακέτο» των μέτρων της διετίας 2015-2016 που βάζει η κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία.

Όπως προκύπτει από το νέο αναλυτικό κείμενο που έχουν στα χέρια τους οι θεσμοί, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ και το 2016, ενώ φαίνεται να αποδέχεται την κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά με αντιστάθμισμα περιορισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.
Ακόμα, με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, έως τον Σεπτέμβριο του 2015 θα επανασχεδιαστεί ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, με αιχμή την φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών, θα αλλάξουν τα ειδικά μισθολόγια και θα καταργηθεί ο φόρος 26% στις τριγωνικές συναλλαγές.
Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται η διασφάλιση της είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ ετησίως, μέσω αντιστάθμισης των όποιων μειώσεων προκύψουν από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με αλλαγές επί το δυσμενέστερο στα κλιμάκια υπολογισμού του φόρου, με μείωση του αφορολογήτου ορίου των 300.000 ευρώ που ισχύει στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και με μειώσεις στα όρια εισοδήματος μέχρι τα οποία προβλέπει μερική ή πλήρης απαλλαγή φυσικών προσώπων από τον ΕΝΦΙΑ.
Για τα ειδικά μισθολόγια, προαναγγέλλονται ουσιαστικά περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών λειτουργών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και των διπλωματών, ώστε να εξομοιωθούν με τα επίπεδα των αποδοχών των πολιτικών υπαλλήλων. Ως πρώτο βήμα προτείνεται η καθιέρωση ενός ενιαίου κατώτατου μισθού για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου.
Αλλαγές προετοιμάζονται και στη φορολογία των αγροτών με κατάργηση των φοροαπαλλαγών που νομοθετήθηκαν πρόσφατα για τις αγροτικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις έως 12.000 ευρώ. Οι δανειστές πιέζουν δε, να καταργηθεί ο συντελεστής 13% και να ισχύσει το 26% όπως στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ 
http://bankingnews.gr/οικονομία/item/201805-βόμβα-από-την-κυβέρνηση-που-διατηρεί-τον-ενφια-και-το-2016-τα-«ψιλά»-γράμματα-της-ελληνικής-πρότασης.html

1 σχόλιο:

  1. Οι δικαστές να δουλεύουν δωρεάν, όπως οι βουλευτές, χωρίς αποδοχές, όπως οι υπουργοί και τα λοιπά κομματικά στελέχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ