Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Τεύχος του «Οιονεί...Κρατουμένου»: 90 έτη από τη λειτουργία των Αγροτικών Φυλακών

Στο νέο τεύχος του «Οιονεί...Κρατουμένου», της περιοδικής έκδοσης με θέμα τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ),  δημοσιεύεται το πρώτο μέρος ειδικού αφιερώματος για τις αγροτικές φυλακές (με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών λειτουργίας τους στη χώρα μας) φιλοξενώντας άρθρα από την κ. διευθύντρια και τον κ. διευθυντή της Αγροτικής

 Φυλακής Τίρυνθας και της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας αντίστοιχα, μαρτυρίες κρατουμένων, ιστορικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, καθώς και ένα επιλεγμένο απόσπασμα από ιστορικό ντοκουμέντο του 1932 για την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας, άγνωστο μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.

Στο νέο  τεύχος μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια ευσύνοπτη παρουσίαση των παραγωγικών δραστηριοτήτων του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, μια επιστημονική εργασία με θέμα τη φυλακή και τη γλώσσα, μακροπρόθεσμες προτάσεις για το σωφρονιστικό  σύστημα (από τον καθηγητή και αναπληρωτή υπουργό δημόσιας τάξης κ. Γιάννη Πανούση), μια  μαρτυρία του αρχιφύλακα κ. Αντώνη Αραβαντινού, ένα δελτίο τύπου της ΟΣΥΕ, καθώς και δύο κείμενα έντεχνου λόγου.

Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος, πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:


http://www.osye.org.gr/arxeiadb/OIONEI%20KRATOUMENOS%2019-1_pdf_83d29c684debb7ff6d062a3e4d4e2993.pdf




Λίγα λόγια για τον «Οιονεί...Κρατούμενο»:
Ο «Οιονεί...Κρατούμενος» αποτελεί μια περιοδική έκδοση που έχει ως κύριό της θέμα τις φυλακές, καθώς και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε αυτές. Τα περιεχόμενά της (που αποτελούνται από βιωματικές μαρτυρίες, τεκμηριωμένες μελέτες, προτάσεις και εισηγήσεις, εκθέσεις ξένων σωφρονιστικών συστημάτων και θεσμών, μεταφράσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.) συγγράφονται από ένα ευρύ φάσμα αρθρογράφων στους
οποίους περιλαμβάνονται ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κρατούμενοι, αποφυλακισμένοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές, μέλη του επιστημονικού προσωπικού των φυλακών, καθώς και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον σωφρονιστικό και μετασωφρονιστικό χώρο. Ο σκοπός του «Οιονεί...Κρατουμένου» είναι όχι απλώς να δώσει φωνή στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στις φυλακές, αλλά και να καταπολεμήσει τα αρνητικά στερεότυπα που συνδέονται με αυτές, να τις αναδείξει ως οργανικά τμήματα της κοινωνίας και - τελικά - να προτείνει και να προβληματίσει εποικοδομητικά - μακριά από τον μίζερο και στείρο καταγγελτικό λόγο που χαρακτηρίζει συχνά τη σημερινή, σχετική με τις φυλακές αρθρογραφία. Το σύνολο των τευχών του «Οιονεί...Κρατουμένου» διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στους κάτωθι συνδέσμους:
http://www.osye.org.gr/Efimerida.php (ΟΣΥΕ),
http://www.korydallosca.gr (Σωματείο Εργαζομένων Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού) και

http://eyfah1984.blogspot.gr (Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού Ηρακλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ