Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση σχετικά με την εκκρεμή στο στάδιο της ανάκρισης υπόθεση τηςτετράχρονης μικρής Άννυ



ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   Και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ            
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71

                    Αθήνα, 04-06-2015 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με τα αναφερθέντα κατά τη διάρκεια της εκπομπής με τον τίτλο «Καρντάσιανς» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤΕΝΝΑ» της 2-6-2015, κατά την οποία ψυχίατρος με το όνομα Δημήτριος Σούρας εδήλωσε, σε σχέση με την εκκρεμή στο στάδιο της ανάκρισης υπόθεση της τετράχρονης μικρής Άννυ, μεταξύ των άλλων ότι: «Η είδηση είναι ότι ζητήσαμε να φωνάξουν τον Νικολάι, τον φίλο, να έρθει από τη Βουλγαρία και μάθαμε σήμερα ότι η κυρία ανακρίτρια δεν το δέχτηκε αυτό το πράγμα. Δεν δέχεται να έρθει ο Νικολάι για να μάθουμε την αλήθεια […]. Το ακύρωσε. Και ο κ. Γεωργίου ετοιμάζεται να πάει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών […]. Η ανακρίτρια δεν το δέχτηκε, είπε ότι δεν αξίζει να έρθει, δεν με ενδιαφέρει. Δηλαδή μας αποσπά από την αλήθεια. Ούτε καν έγινε το αίτημα, δεν το δέχτηκε. Είναι τεράστιο θέμα. Είναι κλειδί [...]».

Επισημαίνουμε τα εξής:
Οι αποδιδόμενες κατηγορίες για τους χειρισμούς της κ. Ανακρίτριας στην εν λόγω υπόθεση είναι παντελώς αναληθείς, δεδομένου ότι η τελευταία ήδη από 12-5-2015, με το υπ’ αριθμ. 486/2015 έγγραφό της, περί δικαστικής συνδρομής, που απηύθυνε αρμοδίως δια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, εκάλεσε τον προαναφερθέντα στην δήλωση, Νικολάι, κάτοικο Βουλγαρίας, προκειμένου να εξετασθεί ως μάρτυρας και συγκεκριμένα προσδιόρισε ημεροχρονολογία εξέτασης αυτού την 2-6-2015, ημερομηνία κατά την οποία αυτός, αν και παρέλαβε ο ίδιος την κλήση, δεν προσήλθε και μάλιστα στη συνέχεια η κυρία ανακρίτρια υπέβαλε νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις βουλγαρικές αρχές, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να ληφθεί η κατάθεσή του στην Βουλγαρία. Συνεπώς, ο ισχυρισμός ότι «ζητήσαμε (άραγε με ποία ιδιότητα ομιλεί σε πρώτο πληθυντικό;) να εξετασθεί ο προαναφερόμενος ως μάρτυρας και η ανακρίτρια δεν δέχθηκε» δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αλλά αντίθετα είναι απολύτως ανακριβής.
Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι η ως άνω ψευδής δήλωση τόσο κατά το περιεχόμενο, όσο και κατά το ύφος αυτής, στρεφόμενη, μάλιστα, κατά Δικαστικής Λειτουργού, η οποία πάντοτε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, ασκεί τα καθήκοντά της με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευσυνειδησία, πλην του γεγονότος ότι συνιστά συκοφαντία εις βάρος της, επιπλέον προσβάλλει τον θεσμό της Δικαιοσύνης, αποδίδοντας σαφώς τη μομφή της συγκάλυψης της υπόθεσης εκ μέρους της Δικαστικού Λειτουργού που την χειρίζεται.
Κατόπιν αυτών, ζητούμε από :
- τον παραπάνω δηλώσαντα ψυχίατρο, καθώς και από τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής και τους διευθύνοντες τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» να αποκαταστήσουν την αλήθεια
- θεωρούμε απαράδεκτο τα μέσα ενημέρωσης γενικότερα να αποσκοπούν στην τηλεθέαση και μόνον και να διευκολύνουν την αναζήτηση λίγων λεπτών δημοσιότητας από πρόσωπα αδαή σε νομικά ζητήματα και μάλιστα σε υποθέσεις σοβαρές, που απαιτούνται ιδιαίτεροι δικαστικοί χειρισμοί, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αδιαφορώντας για το εάν, με τον τρόπο αυτό, προσβάλλουν την προσωπικότητα και απαξιώνουν τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα.
Μόνο η υπεύθυνη στάση όλων μας θα συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού μας, που είναι η ταχεία, ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

6 σχόλια:

  1. 1. Σαφώς και ο εν λόγω ψυχίατρος αναρμοδίως τοποθετείται, και άλλα τινά, όπως έχει πράξει κ στο παρελθόν στην υπόθεση Άλεξ (πάλι με συνήγορο τον κ. Γεωργίου). Σημειώνεται ότι είναι, μάλιστα, κ δικηγόρος του.
    2. Θεωρώ, όμως, "άκομψο" να τοποθετείται η Ένωση Δικαστών κ Εισαγγελέων, για τέτοιες δηλώσεις, έστω κ ανακριβείς, έστω κ συκοφαντικές, διότι με αυτή την λογική θα έπρεπε να τοποθετείται για κάθε ενέργεια σε βάρος δικαστικού λειτουργού.
    3. Με ποιο δικαίωμα η Ένωση Δικαστών κ Εισαγγελέων γνωρίζει, αφενός την πορεία της ανάκρισης, αφετέρου ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ τον αριθμό εγγράφου ΜΥΣΤΙΚΗΣ Ανακριτικής Δικογραφίας;
    4. Καλό θα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να παρατηρείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και να μην παρασύρεται μία Ένωση Δικαστών κ Εισαγγελέων από απαράδεκτες δηλώσεις, όπως χαρακτηρίζονται, σε απαράδεκτες, εξίσου, ενέργειες.
    5. Και άποψή μου, να διερευνώνται σοβαρά οι ενδείξεις παιδεραστίας σε όλες τις υποθέσεις, όποιον κι εάν αγγίζουν.

    G.A. - Γ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από που και ως που η ένωση δικαστών γνωρίζει για τα έγγραφα που έχει στείλει η ανακρίτρια, από που και ως που γνωρίζει για τις ανακριτικές πράξεις; η ανάκριση νόμιζα ότι είναι μυστική, εκτός και αν πλέον διεξάγεται στα κανάλια και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Η ανακρίτρια δεν έπρεπε αμέσως να ζητήσει τη "συνδρομή" της ένωσης δικαστών, αλλά έπρεπε να υποστεί και αυτή τη λαίλαπα του λαϊκισμού και να ζητήσει ταυτόχρονα τη δίωξη όσων διακινούν στις τηλεοράσεις ανακριτικό υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 486/2015 έγγραφο είναι ή μηπως το 487/έγγραφο;
    και είμαστε στον Ιούνιο και έχειμόν 486 εξερχόμενα;
    και αφού το ζητήσαμε το έκαναν;
    2-6 ήτανη ημέρα, ωραία;
    Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΣ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Θα σας παρακαλούσα να μου απευθύνετε οποιαδήποτε σχόλια και ερωτήσεις για το ανωτέρω θέμα προσωπικά, εξάλλου είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι με γνωρίζετε. Μην προβείτε σε σχόλια εκ του ασφαλούς αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τα τεκταινόμενα. Είμαι στη διάθεσή σας.
    Με τιμή
    Αναστασία Ξηρογιαννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμη Συνάδελφε
      Νομίζω ότι κανένας δεν σε μέμφεται για τον τρόπο που ασκείς τα καθήκοντά σου. Άλλωστε οι συνάδελφοί σου στο πρωτοδικείο σε γνωρίζουμε και ξέρουμε την ποιότητά σου ως άνθρωπος και δικαστής. Όμως, από τη στιγμή που η Ένωση αποφάσισε να βγάλει δημόσια ανακοίνωση, αναφερόμενη στο περιεχόμενο εγγράφων της ανάκρισης, τότε καθένας μας έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική. Με λίγα λόγια, το λάθος ήταν της Ένωσης και του αδέξιου τρόπου, για να μην πω ερασιτεχνικού, με τον οποίο ενήργησε, και όχι δικό σου.
      Πράγματι, μόνο η υπεύθυνη στάση όλων μας θα συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού μας, που είναι η ταχεία, ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με το σχόλιο. Μια μικρή γραμματική διόρθωση όμως. Δεν είναι σωστό να πούμε "...ξέρουμε την ποιότητά σου ως άνθρωπο[ς] και δικαστή[ς]...". Το σωστό είναι "ξέρουμε την ποιότητά σου ως άνθρωπΟ και δικαστΗ...". Είναι " Η ποιότητά μου ως άνθρωποΣ", "ΤΗΣ ποιότητάς μου ως ανθρώπΟΥ", "ΤΗΝ ποιότητά μου ως άνθρωπΟ". Το κατηγορούμενο και το ουσιαστικό πάντα στην ίδια πτώση

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ