Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (13-9-2012)


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 1 – ΤΑΥΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. - FAX 210-3488443 -  3459735

Κιν: 6944140890

Email: endiked@yahoo.gr
                                                                                                       Αθήνα 13-9-2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                       
       Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης χαιρετίζει τις προσπάθειες των Ενώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών της κοινής δικαιοσύνης να καταδείξουν και αυτές στην Κυβέρνηση ότι δεν θα πρέπει, τελικά, να επιμείνει στην προσπάθειά της να μειώσει ακόμα περισσότερο τις απολαβές των δικαστών και εισαγγελέων.
       Η Ένωση επίσης, αφού υπενθυμίσει ότι και οι δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων αμείβονται με το μισθολόγιο των στρατιωτικών με βάση την πλασματική αντιστοιχία του άρθρου 142 του Κώδικα Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, χαιρετίζει τις προσπάθειες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εε και εα στρατιωτικών να καταδείξουν στην Κυβέρνηση την αδικία που εμπεριέχουν οι εισηγήσεις και οι προσπάθειες για περαιτέρω περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
        Καλεί προσωπικά τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αλλά και τους λοιπούς φορείς της πολιτείας μας, να αναρωτηθούν σοβαρά και με ειλικρίνεια, πώς είναι δυνατόν-έστω και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική κοινωνία και κάθε ελληνική οικογένεια ξεχωριστά- να απονεμηθεί δικαιοσύνη στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με μισθούς στρατιωτικών δικαστών και εισαγγελέων της τάξεως των 1000 ευρώ…
       Επισημαίνει τέλος ότι στη σημερινή νομική πραγματικότητα, όπου η ανάγκη επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης και η αύξηση του παραγόμενου δικαστικού έργου αναδεικνύονται στους βασικούς και κρισιμότερους επιτελικούς στόχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και στα κυριότερα ζητήματα, που θέτουν τα μέλη της «τρόικας» κατά την αξιολόγηση του έργου του Υπουργείου αυτού, καθίσταται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα της Ένωσης για υπαγωγή-ένταξη της στρατιωτικής δικαιοσύνης και των λειτουργών αυτής ως ενιαίου Σώματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αίτημα το οποίο αναδεικνύεται σε νομικό μονόδρομο, αλλά και λυδία λίθο, τόσο για την ολοκλήρωση της νομοθετικής μεταρρύθμισης στον τομέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας και του χρονοδιαγράμματος παραγωγής δικαιοδοτικού έργου στον ενιαίο και αδιαίρετο χώρο του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι η ενίσχυση του αριθμού των δικαστικών λειτουργών της κοινής δικαιοσύνης με τους συναδέλφους στρατιωτικούς δικαστές μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να επιτευχθούν περισσότερα αποτελέσματα σε αμφότερα τα προαναφερόμενα πεδία δράσης, χωρίς σε καμία περίπτωση (και τούτο είναι το κρίσιμο μέγεθος σε ένα κράτος δικαίου και στο ανθρωποκεντρικό δικαιϊκό μας σύστημα) η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης και η αύξηση του παραγόμενου δικαιοδοτικού έργου να αποβεί σε βάρος της ποιότητας αυτού, ούτε να υπονομεύσει με οποιονδήποτε τρόπο τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ









    Κων/νος Δάφνης

   Γεώργιος Δουβλέκας
     Αναθεωρητής Γ΄

Στρατιωτικός Δικαστής Β΄

4 σχόλια:

  1. "...καθίσταται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα της Ένωσης για υπαγωγή-ένταξη της στρατιωτικής δικαιοσύνης και των λειτουργών αυτής ως ενιαίου Σώματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης... Είναι προφανές ότι η ενίσχυση του αριθμού των δικαστικών λειτουργών της κοινής δικαιοσύνης με τους συναδέλφους στρατιωτικούς δικαστές μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να επιτευχθούν περισσότερα αποτελέσματα σε αμφότερα τα προαναφερόμενα πεδία δράσης

    ΜΑΚΑΡΙ... ΣΑΣ (ΜΑΣ) ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ "ΕΤΟΙΜΩΝ" ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ). Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ" ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ" (ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ). ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ, ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ Η "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ", ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ή ΜΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δικαστικές ενώσεις πρέπει να κανουν και αντιπροτάσεις, όπως : α) να καταργηθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη και οι συνάδελφοί στρατιωτικοί δικαστές να ενταχθούν πλήρως στην ποινική και πολιτική δικαιοσύνη. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθεί δαπάνη, επειδή για κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα χρειασθεί να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη παρέδρων. Παράλληλα η τακτική δικαιοσύνη θα στελεχωθεί με έμπειρους και εντυπωσιακά καταρτισμένους νομικά δικαστές, β) να μειωθούν δραστικά οι οργανικές θέσεις των Προέδρων Εφετών και Πρωτοδικών, γ) να καταργηθούν ορισμένα Εφετεία (Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ηράκλειο ή Χανιά, Αγρίνιο, Λαμία, Σύρου ή Μυτιλήνης) και Πρωτοδικεία (Κυπαρισσία, Γυθειο, Γιαννιτσά ή Πέλλα, Αίγιο, Ορεστιάδα κ.λ.π.) και δ) να ανατεθεί σε ειδικούς τεχνοκράτες-επιστήμονες της Ε.Ε. η πλήρης, από το μηδέν, αναδιάρθρωση του συστήματος οργάνωσης της δικαιοσύνης. Ας αντιγράψουμε τη Γερμανία, Αυστρία ή Δανία. Δεν πειράζει. Οφελος θα έχουμε. Οχι μόνο να διεκδικούμε να μη μειωθούν οι αποδοχές μας. Να αντιπροτείνουμε μέτρα για την ταχύτερη και ποιοτικότερη απονομή της δικαιοσύνης. Εχουμε περιθώρια. Αλλιώς θα μας αποδίδουν ότι θέλουμε "και την πίτα ατόφια και το σκύλο χορτάτο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως με τον ανώνυμο των 07.33 της 14-9-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι στρατιωτικοί δικαστές είναι απόφοιτοι της Εθνικης Σχολής Δικαστών? και με ποιο τροπο προσεληφθησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ