Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: Συνέχιση διακοπής τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων έως και την 20-10-2012


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνήλθε εκτάκτως, κατΆ εξουσιοδότηση της απόφασης της Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης  της 16-9-2012  και  αποφάσισε τα ακόλουθα:
        1. Τη διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 10.00 πμ έως 15.00 μμ, από 01-10-2012έως και την 20-10-2012.
        2. Τη μη υποβολή εισαγγελικών προτάσεων προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρουμένων των περιπτώσεων προσωρινά κρατουμένων, υποθέσεων υπό παραγραφή και λοιπών επειγουσών δικογραφιών), τη μη περαίωση δικογραφιών της ποινικής προδικασίας (προκαταρκτικών, προανακριτικών και ανακριτικών) καθώς και την μη έκδοση διατάξεων επί εγκλήσεων και προσφυγών και πράξεων αρχειοθέτησης, από 01-10-2012 έως και την 20-10-2012. 
         Το ΔΣ δηλώνει ότι ευρίσκεται σε επαγρύπνηση και θα καθορίσει την μελλοντική στάση του για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ιδίως για την μεταβολή του τρόπου ασκήσεως του λειτουργήματος μας, ανάλογα με τις εξελίξεις των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας. 

                            Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.
   
                 Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας
      Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης               Ελένη Σκεπαρνιά
        Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου             Αντεισαγγελέας Εφετών                                                

7 σχόλια:

  1. H εσκεμμένη καθυστέρηση ανακοίνωσης των μέτρων δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κάμψει τη μαχητικότητα των συναδέλφων.
    ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΤΟΝΗΣΗ των κινητοποιήσεων εξαιτίας της ψυχολογικής κόπωσης που θα επιφέρει στους συναδέλφους η διαρκής συνειδησιακή σύγκρουση με το καθήκον τους να προστατεύουν με φιλότιμο και αυταπάρνηση το δίκιο των πιο αδύναμων κρίκων της ελληνικής κοινωνίας που τελευταία αδιάλλακτα, στοχευμένα και εγκληματικά κλυδωνίζονται (κοινωνία που συχνά νιώθουν ότι ταλαιπωρούν και στρέφουν εναντίον τους με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις) ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας.
    Όμως, κ. συνάδελφοι, έχουμε χρέος και ιστορικό καθήκον
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ εκτός προγράμματος,
    ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ και να μην
    ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ επί σφαγή.
    Με μαζικότητα, σθένος και ομοψυχία θα υπερασπιστούμε τη θεσμική επίθεση που δέχεται το ιδανικό που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε...είναι αγώνας ανεξαρτησίας και επιβίωσης της βαλλόμενης δικαιοσύνης..έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε ΤΩΡΑ καθώς σε βάθος χρόνου εμείς θα εξακολουθήσουμε να την υπηρετούμε (τη στιγμή που οι «περαστικοί» εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας θα αποτελούν εφιαλτική ανάμνηση) ενώ αν ΤΩΡΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ οι πληγές της θα είναι ανεπούλωτες ...

    Θερμά ευχαριστώ για την προσοχή σας,
    I.Π.Π
    Μέλος, Ε.Ε.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά κ. Συνάδελφε.
    Μέλος της ΕΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Συνάδελφε, η χρήση κεφαλαίων για έμφαση σας κάνει να χάνετε το δίκιο σας στα μάτια μου. Και στο κάτω κάτω αν η Ένωση θεώρησε σκόπιμο να βγάλει μια απλή και νηφάλια ανακοίνωση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανεβάζουμε εμείς άκαιρα τους τόνους σε ένα δημόσιο Forum που διαβάζουν και δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερά στον αγώνα! Μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν κάνουμε πίσω με τίποτα. Αυτά που θα συμβούν 20 Οκτωβρίου θα γράψουν ιστορία...να είστε βέβαιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καίριες οι παρατηρήσεις και εύστοχα τα σχόλια. Η συνειδητοποίηση της κατάστασης στην οποία περιήλθαμε οικονομικά και θεσμικά, να χαλυβδώσει τη μαχητικότητα όλων μας. Ή τώρα ή ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά αυτά που αναφέρατε κε συνάδελφε. Εμείς θα έιμαστε δίπλα σας. Φυσικά και δεν πτοούμαστε από διάφορα σχόλια (εννοείται όχι δικαστικών) που περιμένουν σαν τα κοράκια για να πουν ότι ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τα λεφτά κλπ. πρέπει η ιστοσελίδα να απαγορεύσει σε μη δικαστικούς να γράφουν σχόλια. αυτοί να συνεχίσουν τη φραπεδιά και το τάβλι τους στα τελευταία καφενεία..έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ωραίο είναι πως όλοι αυτοί που δε συμμετέχουν στις διακοπές των συνεδριάσεων και αρθοργραφούν "αρχοντικά", αναμένουν από τις ενώσεις την κατάθεση των αγωγών. Δηλαδή, αφού αποδυναμώνουν το λόγο των ενώσεων και των γενικών συνελεύσεων και αφού τις εκθέτουν στην κοινή γνώμη, πολλές φορές και με άρθρα που είναι ανακριβή όπως του συναδέλφου που βλέπει περικοπή μόνον 22-23% ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ (λες και του χαρίζουν το φόρο και δεν τον πληρώνει), μετά αναμένουν τις ενώσεις με ισχυρό λόγο να καταθέσουν αγωγές. Αφού διαφωνείτε με τις αποφάσεις των ενώσεων, γιατί δεν καταθέτετε μόνοι σας αγωγές, αλλά περιμένετε να δρέψετε τους καρπούς από τον αγώνα αυτών που συμμετέχουν στις διακοπές; Ξέρετε ότι οι αγωγές συντάχθηκαν με κόπο από συναδέλφους τους οποίους πολλοί από εσάς λοιδορείτε; Εκτός βέβαια και αν ζητήσετε να εξαιρεθείτε από τα δικόγραφα και να μην υπαχθείτε σε τυχόν ευνοϊκό διατακτικό της απόφασης. Μα τι λέω. Εδώ έχετε προεξοφλήσει τα προηγούμενα, θα παραιτηθείτε από τυχόν επόμενα. Μου επιτρέπεται μια συμβουλή: "Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ