Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.

     Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου». Ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασαφηνιστεί από την Κυβέρνηση εάν κατ’ αρχήν υφίσταται ζήτημα διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και σε θετική περίπτωση πώς σκοπεύει το Υπουργείο να το αντιμετωπίσει.

      Κατά δεύτερον επιθυμούμε να μας ενημερώσετε για το λόγο που διακόπηκαν εντελώς απροειδοποίητα και αναιτιολόγητα οι διαδικασίες καταστατικής γενικής συνέλευσης, ζήτημα για το οποίο συγκαλέσατε Δ.Σ. τον Ιανουάριο, ζητήσατε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και συμφωνήσαμε στην διεξαγωγή της Συνέλευσης εντός του τρέχοντος μήνα.
      Τέλος οφείλετε εξηγήσεις στους συναδέλφους για την πλήρη ακινησία της Ένωσης ως προς το θέμα της εφαρμογής της απόφασης του «Μισθοδικείου» για την φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές και ως προς το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 86 παρ. 6 Ν. 4307/2014, που περιέκοψε αυθαίρετα κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές μας, σε μια στιγμή μάλιστα που διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων προσφεύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και προβάλλουν ανάλογα αιτήματα. Υπενθυμίζουμε ότι για το τελευταίο αυτό θέμα είχατε συγκαλέσει Πανδικαστική Συγκέντρωση στις 30.10.2014, στην οποία για πρώτη φορά εκφράσατε την αντίδραση του Δικαστικού Σώματος σε τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές, ζητώντας την άμεση καταβολή των αντισυνταγματικών περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Είναι βεβαίως πλήρως κατανοητό ότι τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ήταν και πριν από 7 μήνες στην ίδια κακή κατάσταση στην οποία είναι και τώρα. Οπότε ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα.
Αθήνα, 7 Μαΐου 2015
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ-Πρ. Πρωτοδικών   Κων/νος Σαργιώτης, Πρ. Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρ. Πρωτοδικών         Χριστίνα Σαλάππα, Πρωτοδίκης
.                                                                  Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.                                       Μέλη της Ε.Δ.Ε.



http://diaskepsi.gr/%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5-%CE%B4-%CE%B5/

3 σχόλια:

  1. βεβαιως πρεπει να ενημερωθουμε και για την διαταγη πληρωμης κατα του δημοσιου τι εγινε και αν μπορουμε να συνεχισουμε..
    την τελευταια φορα περιμενατε να περασει μια προθεσμια των 60 ημερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ που ασχολείστε ακόμη με την Ένωση.Έπρεπε να παραιτηθείτε όταν αντιληφθήκατε ότι δεν υπάρχετε!Πάντως όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι δεν λειτουργεί 15/λες συμβούλιο,αλλά 5/λές.Και αυτό, σε περίπτωση τροποποιήσεως του καταστατικού(λέμε τώρα),πρέπει να ληφθεί υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά τα λέει ο σχολιαστής 11/5-4:02', Η Ενωση έχει γίνει "προσωπική υπόθεση" για κάποιους εκ των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ, ούτε αυτά που μας έταζαν πριν τις εκλογές διεκδικούν, ούτε προσπαθούν μήπως και αλλάξουν όσα στην.πορεία στράβωσαν. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ